Kezdő vagyok, egyszerű honlapot szeretnék.

Anonymous képe

Sziasztok!

Több napja próbálgatom a drupalt (sok doksit is olvastam), de nem sikerül felépítenem egy egyszerű honlapot. A konkrét célom egy egészen egyszerű site lenne, a bal oldalon és a fejlecben 1-1 egymástól független menüvel, amelyek közül az előbbi sok (4-5), az utóbbi max. 1 almenüszinttel rendelkezne.
A menüpontokra kattintva 1-1 adott cikk (page content) nyilna meg közvetlenül, mint a statikus honlapon.

Ami pedig a legfotosabb, hogy a felhasználók html ismeret nélkül tudjanak új menüpontokat és hozzájuk tartozó tartalmakat létrehozni.

Meg lehet ezt valósítani vagy -ahogy most látom- a drupal sokkal összetettebb site-ok létrehozására készült és amit én akarok az annyira egyszerű, hogy erre "már" nem alkalmas ezért jobb, ha 1 másik cms után nézek?
Ha mégis megoldható, hogyan lássak hozzá ?

Előre is köszi a segítséget,
gábor

Sweetchuck képe

Szia

Olyasmire gondolsz mint
"az elsődleges linkek szerkesztése"
és a
"másodlagos linkek szerkesztése"
http://localhost/drupal/?q=admin/themes/settings ?

Bal oldalra a 4-5 szintű almenüt már egy kicsit nehezebb osszhozni.
látogasd meg a http://localhost/drupal/?q=admin/block oldalt. Ott tudod az egyes modulok illetve tartalom típusok Blokkját állítgatni.

Ami pedig a legfotosabb, hogy a felhasználók html ismeret nélkül tudjanak új menüpontokat és hozzájuk tartozó tartalmakat létrehozni.
Egy felhasználó csak olyan tartalom típust tud beküldeni amit ismer a Drupal, tehát tudja kezelni - hogyan kell tárolni megjeleníteni stb...
Amilyen tartalom típust ismer ahoz a modultól(beállítástól) függően van link a bal oldali menűben
http://localhost/drupal/?q=node/add

Nem tudom mire gondolsz a HTML ismeret néküli tartalom létrehozás alatt, de nézdd meg ezt:
http://drupal.hu/node/549

Illetve a Drupal.org modul letöltések között.
Bár gondolom azt már végig böngészted.

0
0
Anonymous képe

Szia

Először is köszi a választ.
Az elsődleges és másodlagos linkek szerkesztése azért nem ok nekem mert a html ismeret szükséges hozzá, tehát a felhasználók sikítva menekülnének ha meglátnák az "a href" taget.

HTML ismeret nélküli létrehozás alatt olyasmit értek, hogy beírja a user, hogy menüpont nevét és kijelöli, hogy hol jelenjen meg a menü hierarchiában.
Az oldal tartalmak létrehozása esetén pedig wysiwyg szerkesztés (ezt közben már sikerült megoldanom a htmlareaval). Az, hogy új sablonokat is létre tudjanak hozni, nem szükséges.

Az igazi segítség az lenne, ha megtennéd, hogy leírod lépésenként, hogyan tudok 1 olyan menüt létrehozni 1 különálló blokkban, ami a következő módon néz ki.

-Fooldal
-Aloldal1
--Al-aloldal1
-Aloldal2

(Nem az lenne itt a megoldás, hogy 1 categoria rendszert kell létrehozni, ahol minden term-hez csak 1 page tartozik és ezt a kategória rendszert kell megjeleniteni 1 blokkban? Csak azért mert ez a kategória dolog tűnik olyannak ami, egyszeri user számára is 1-2 kattintással bővíthető.)

Köszi
gábor

0
0
csonti képe

a linkek vizuális szerkesztése egyszerűen megoldható a htmlarea-val. A beállításaiban add meg, hogy a csillivilli szerkesztő felülete ne csak cikkek beküldésénél, hanem a site bellításoknál is megjelenjen, így a júzerek beírják a link nevét, átsatírozzák egérrel és a link gombra kattintanak, ahova bekopizzák a valódi címet. :)

0
0
aries képe

Nem javaslom a htmlarea-t, mert egy word-excel copy&paste kegyetlen dolgokat tud vele művelni, amit utána nagy meló kibogozni. A felhasználó pedig nem érti, hogy mi a baj.

A tapasztalataim szerint az a legegyszerűbb, ha leírja az ember a formázási lehetőségeket (pl. bbcode, vagy saját forma készítése, ha a html túl nehéz), egy A4-es lapra simán elfér.
--
Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
H3ini képe

Hát egy ilyen menü létrehozásának az egyik módja a következő lehet:
1. a modulok közül bekapcsolod a menü modult
2. az admin menüpont alatt bemész a 'menü' nevezetű almenüpontba
3. itt létrehozol egy új menüt (felső fül)
4. új menüpontokat adsz hozzá (felső fül) itt a hozzáadáskor meghatározhatod, hogy melyik menü legyen a szülője a menüpontodnak. Itt nyilván a fentebb létrehozott menüt, vagy annak alpontját kell megadnod attól függően, hogy melyik szintre akarod helyezni a menüpontot. Szintén itt adhatod meg azt is, hogy hova linkeljen. A legegyszerűbb sztem, ha bekapcsolod a path modult is a modulok menüpontban, ekkor egy adott tartalmat (mondjuk node/21) elnevezhetsz (mondjuk aloldal1-nek), és ezután ezzel a rövid névvel hivatkozhatsz rá pl linkelésnél.
5. létrehozod az oldalakat a beküldés menüpont segítségével (ha a path modul be van kapcsolva, elnevezed őket) Ezt nyilván az elején is csinálhatod.

Ezután a blokkok menüpontban aktiválod ezt a blokkot (lesz egy új blokkod a menüd nevével)

Nem tudom ilyesmire gondoltál e.

üdv
h3ini

0
0
szoták evi képe

szia szeretném segítségedet kérni a honlap létrehozásához !a neve az lenne hogy www.high school musical.hu vagy http://www.high school musical.hu köszi irj az e-mail címemre vagy msn [email protected] köszi még egyzser

0
0
Anonymous képe

énis de mégse találok a vaban veb lap csinálot asse tom hogy kell tudnál tanácsot adni hogyha erre kapzs választ????

0
0
csak képe

kiraly !

0
0
Krot képe

Hali Lenne egy kérdésem... Én egy honlapot csinálok Microsoft publisherrel. Nagyon király, gond nincs vele.-Itt a cime: cod2blade.atw.hu- Annyi lenne a kérdésem, hogy Hol találok olyan extra dolgokat, mint pl Fórumot,vagy chat-et, vagy esetleg egyórát szeretnék feltenni a honlapomra, de eddig még nem találtam ilyen cuccost. pls help me

0
0
szikar képe

Attól tartok nem jó helyen tetted fel a kérdésedet. A Drupal és a MS Publisher fényévekre van egymástól. Személy szerint az MS weboldal készítő szőrnyűségeit nem szeretem, kivéve talán a Visual Studio-t, mivel az vág a profilomba. Mellesleg az internet hemzseg az információtól, csak meg kell keresned. Kezd mondjuk egy "HTML kezdőknek" tanfolyammal.

0
0
mari_enn képe

Sziasztok!

Egy közösségnek szeretnék honlapot készíteni. Semilyen alaptudásom nincs, sőt angolul se nagyon tudok :(
Már elég jól haladok, de éppen most olvasom a kézikönyvben, hogy van valahol Vizuális szerkesztő. De hol? A Word-del elég jól bánok, tehát nekem pont ez kellene. Most NewsFlash smink van fent és Drupal 6.8.

Segítségeteket köszönöm!

Mari_enn

0
0
nevergone képe

Légyszives indíts új témát a kérdésednek! :)

0
0
mari_enn képe

Bocsánat!

0
0