Kezdő kérdései (brilliant gallery, webfm)

bernics képe

Sziasztok!

Abszolút kezdőként telepítettem egy 5.x-es drupal-t:

http://www.varazsszonyeg.hu/lmp/drupal/

Egyenlőre a kész adminisztrációs felületet sikerült nagyjából kiismernem, a következő dolgokat nem tudtam megoldani:

- a brilliant gallery modult, ha nem bal, hanem a "tartalom" blokk-ba teszem, akkor legalul jelenik meg (függetlenül, hogy a súlyozásnál mekkora értéket adtam neki), az írások és szavazás alatt.
Én azt szeretném, hogy ez középen, legfelül legyen.
Megoldható ez valahogy a tartalom blokk-ban?

- kerestem egy olyan modul-t, ahol a felhasználóknak lehetőségük van fájlok feltöltésére és egymással való megosztására, erre a webfm-t találtam.
Ez elsőre jónak tünt, de nem admin, hanem sima felhasználóként belépve még a menüi sem jelennek meg (szerintem valami közös paraméterezési gondjai vannak).
Ismertek hasonló modult?

- a szavazások autentikáció nélkül is látszódnak, ezt szeretném letiltani.

- keresek olyan naptár modult, aminél létezik egy felület, ahol a felhasználók eseményeket szabadon írhatnak be és nézhetik meg a naptár eseményeit.

Köszönöm, bármiben kapok is segítséget! :-)

Drupal verzió: 
Jenő képe

A Drupaltherapy-n van egy screencast, amivel szépen meg tudod oldani az események és a naptár összehangolását, itt érhető el.
Ha ezzel megvagy, akkor csak a jogosultságoknál kell beállítani, hogy kik és miként érhetik el ezt a tartalomtípust.

0
0
aboros képe

ha most kezded az ismerkedést, mindenképpen a 6.x -el kezdjed!

tartalom blokk:
a helyeket, ahová blokkokat pakolhatsz régiónak nevezzük. a sminkek szabadon definiálhatnak ilyen régiókat. alapértelmezetten létezik egy content nevű régió, de az a tartalom után kerül kiírásra. neked egy új régiót kéne bevezetned a content fölé. ehhez a sminked .info és page.tpl.php filejait kell szerkesztened, keress rá az interneten, hogy "how to define regions in drupal theme" .. ha elakadsz kérdezz konkrétat.

webfm modul:
saját jogosultságokat definiál, valószínűleg nem adtál jogot 'authenticated user' csoportnak, hogy használja a webfm -et, azért nem látja azt. jó lenne pontosabban tudni, mit értesz azon, hogy a felhasználók megoszthatják egymással a fileokat. valószínűleg semmi szükséged a webfm -re, akár a sima core upload modul jó lehet, akár a cck filefield kiegészítője.

szavazások:
nemigen használtam a core poll modult, nem tudom milyen jogosultságokat definiál, érdemes először azt megnézni. ha magától nem képes ezt elkezelni, akkor hívd segítségül a content access modult. próbáld ki, ha nem megy valami, kérdezz konkrétat.

naptár modul:
date, views, calendar modulokra lesz szükséged ehhez. olvass utána, próbáld ki, ha elakadsz kérdezz konkrétat.

0
0

-
clear: both;