Kereskedelmi portál /B2B/ Drupal-al.

csucsu képe

Szép napot mindenkinek !

Régi vágyam egy kereskedelmi oldal létrehozása, ami üzleti ajánlatok /termékek, szolgáltatások/ közvetítésével foglalkozik. Két kategória lenne: kereslet, kínálat, ezeken belül alkategóriák.
Kezdetben ingyenes hozzáféréssel, később éves díjjal. A címlapon külön kellene megjeleníteni a fő kategóriák ajánlatait, esetleg még véletlenszerűen.

A leírásokat, és a fórumot bogarászva szerintem a CCK, Views, Classifieds, Übercart jöhet szóba.

Véleményeket, javaslatokat kérnék, hogy melyik lenne alkalmasabb tapasztaltabb felhasználóktól.

Köszönöm előre is.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aksza képe

A CCK, views szinte alap modul, velük nagyon sok mindent lehet, a tartalomtípusokat és a nézeteket tudod a végtelenségig bonyolítani, szinte bármilyen területen. Az ed_classified egy alap hirdetési rendszer, kategóriákba szedve tudsz hirdetéseket feladni, amiben eltér a többi tartalomtípustól az, hogy ezek a tartalmak lejárnak (törlődnek), mint általában a hirdetések, az általad beállított időnek megfelelően, lejárat előtt akár e-mailt is küldenek a hirdetőnek. Az Übercart az meg webáruház rendszer. Írod, hogy termékek, szolgáltatások, attól függ mit akarsz ezekkel. Ha közvetlenül a lapról akarod ezeket értékesíteni akkor az übercart, ha csak bemutatni akkor cck-views. Egyébként ha ed_classified -et, vagy übercartot akarsz használni ahhoz is kell cck és views, ha valamire való nézeteket és tartalomtípusokat akarsz.

0
0
csucsu képe

Köszi a választ, alapból én is a CCK-ra tippeltem. A dilemma inkább a fizetés megvalósításán van, illetve azon, hogy funkcióiban hasonlítson a kiindulási alapra / uzletiajanlatok.hu/. Nem tudom hogyan oldjam meg az elérhetőségek /e-mail, telefonszám/ elrejtését a regisztrálatlan és későbbiekben a tagdíjat nem fizetők elől.

0
0

„ Nincs pénzünk, és így kénytelenek vagyunk gondolkodni.” /Rutherford/

Lavjaman képe

A Content Permissions (mezőszintű jogosultságok kiosztását teszi lehetővé) bekapcsolásával, valamint egy fizetős felhasználói csoport létrehozásával meg tudod oldani ezt a problémát.

0
0

*----*----*

$node ? 'alma' : 'bor'

*----*----*

csucsu képe

Köszönöm, mostmár jön a bogarászás és a munka ideje, aztán a hiszti, ha nem boldogulok valamivel.

0
0

„ Nincs pénzünk, és így kénytelenek vagyunk gondolkodni.” /Rutherford/