Keresés CCK mezők értékei (és...) alapján

fox mulder képe

Sziasztok!

Van-e olyasféle modul, ami lehetővé teszi a CCK mezők szerinti tetszőleges keresések összeállítását? Például van egy tartalomtípusban Szín (allowed values: piros, sárga, zöld, kék), Méret (bármely pozitív egész típusú érték) és Illat (allowed values: büdös, fokhagymaszagú, rózsaillatú) CCK mező.
Lehessen ilyen lekérdezést kreálni:
- Melyek azok a node-ok, ahol a Szín értéke "piros".
- Melyek azok a node-ok, ahol a Szín értéke "zöld" ÉS az Illat értéke "büdös".
- Melyek azok a node-ok, ahol az Illat értéke "rózsaillatú", a Méret pedig 5 és 10 között van.

Vagyis legyen kiválasztható, hogy melyik mező(k) vesznek részt a keresésben és a keresés során lehessen választani a mező értékeként megadott összes érték alapján. Ez lehet egy allowed values lista, vagy egy bármely értéket felvehető mező megadott értékeiből álló lista (pl.: ha a már beküldött tartalmak Méret mezőjében előfordul az 5, a 7 és a 12345 érték, akkor ezekből, vagy egy intervallumból lehessen választani).

Vagyis valamiféle dinamikus lekérdezés-összeállítóról lenne szó. Van ilyen?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
pp képe

A szűrőket fel tudod fedni, és akkor megjelennek a lista felett. Ezzel pikk-pakk össze tudsz kattintgatni egy apróhirdetés oldalt, csak a szolgáltatód győzze kiszolgálni az oldaladat, ha a node-ok száma megnövekszik. Ha eléggé ismered a views-t és van egy kis rálátásod az adatbázis tervezésre, akkor nagyságrendeket növelhetsz egy egy ilyen lekérdezés idején. A megfelelő mezőket indexelned kell ugyanis, mert nincsen minden indexelve, amit cck-val hoztál létre. Az új cck- már nagyságrendekkel jobb lekérdezéseket eredményez mint a régi, mert feleslegesen nem dobálja szét táblákba az adatokat, de azért még ezen is lehet csiszolni pár nagyságrendet ;) Ha keresni akarsz, akkor a fenti tulajdonságokat inkább a kategórizáló rendszerrel hozd létre szerintem, ugyanis azt pont erre találták ki és az adatbázis megvalósítása és ezáltal a lekérdezések ideje is kedvezőbb.

pp

0
0
Nagy Gusztáv képe

fox mulder képe

Azt mondod, hozzak létre egy "Szín" szótárat, benne a szükséges kifejezésekkel ('piros', 'kék', 'fehér'), majd tegyem a megfelelő kategóriába a node-ot? Ha igen, hogyan tudnám a node megjelenítésekor kiíratni a szótár nevét is? Mert most csak a term jelenik meg (pl.: 'fehér'), de nekem kéne a tulajdonság neve (szótárnév: "Szín") is (mi fehér?).

0
0

Fox Mulder

pp képe

van ilyen modul talán, de nem ördöngösség írni egyet. ;)
Sminkelni is tudod, én anno még 4.7-nél így hoztam össze egy oldalt.

pp

0
0