Kérdések - Fresh smink

severin képe

Sziasztok!

Apróbb problémákba ütköztem a Fresh téma használatakor és mivel eddig kb. egy-másfél oldalt raktam össze Drupal-ban, szükségem lenne nálam tapasztaltabbak véleményére..

https://drupal.org/project/fresh
http://fresh-theme.techsaran.com/

Kérdéseim a következők:

- Hogy lehet kideríteni (akár bármely más témáknál is), hogy a téma írója a Demo oldalon milyen tartalomtípusokkal tölti fel oldalának egyes régióit? Igyekszem saját oldalamon az alsó 4 Footer-t tartalommal feltölteni, de egyik sem úgy jelenik meg, hogy kicsit is hasonlótana a Demo oldalon levőhöz..

- Hogyan lehetne tartalommal feltölteni az alsó 4 Footer-t, hogy hasonlítson a Demo oldalon levőhöz? (nincs link, dátum az ott megjelenítet Lorem Ipsum tartalmú node-ban, ellentétben azzal, ahogy a node nálam megjelenik, ha egyáltalán node jelenik meg a Footer-ekben)

- Hogy lehet az, hogy a hierarchikus menü a Demo oldalon szépen legördül, míg a sajátomban egyáltalán nincs ilyen hatás hierarchikus menü esetén? Ha ezt valamilyen modul okozza, honnan kellene tudnom a téma alapján, hogy egyáltalán melyek vannak telepítve a témák demo oldalain és hogy melyiket kell telepíteni a dinamikus menü használatához?

- Hogyan teheten én is dinamikussá a hierarchikus menümet?

- Mi okozzahatja a demo oldalon, hogy a menü About pontjánál a nyilacska nem jelenik meg, ha FrontPage-en vagyunk, de megjelenik, ha bármely más menüpontot megnyitva a nyilacska felbukkan? Miért lehet az, hogy About >> Subpage menüpont almanüje csak akkor érhető el, ha nem FrontPage-ről tekintjük meg a menü-t, különben pedig az almenü csak 1 szintű és nem 2 szintű?

Segítséget előre is köszönöm!

Üdv,
severin

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

A lenti blokkok egyszerű blokk-ként vannak létrehozva szerintem.

A lenyíló menühöz látni kellene a te oldaladat is.

Mit értesz dinamikus alatt?

Gondolom a smink oldja meg, hogy ilyen kódot ír a menü szövegébe:
<span class="sf-sub-indicator"> »</span>

1
0

Nagy Gusztáv

thamas képe

… Gusztáv azt írja, hogy a lap alján az egymás melletti 4 "szövegdobozban" nem node-ok vannak, hanem – minden valószínűség szerint, admin felületen kézzel hozzáadott – egyedi blokkok.

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

A demo oldalon be is írta a címbe a készítő, de ha megnézed az oldal kódját, akkor a html kimenetben is találsz segítséget. Pl. itt:

http://fresh-theme.techsaran.com/node/1

Ezt láthatod:

<body class="html not-front not-logged-in one-sidebar sidebar-first page-node page-node- page-node-1 node-type-article domain-fresh-theme-techsaran-com">

A class-ok közt ott van, hogy "node-type-article", vagyis ez pl. egy article típusú tartalom.

1
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

A demo oldal készítője a https://drupal.org/project/superfish modult használja a a lehulló menühöz. Honnan lehet tudni?

  1. A html kimenetben a superfish menüre jellemző class nevek vannak (pl. „sf-js-enabled”)
  2. Megkérdezed a smink issue queue-jában a drupal.org-on (support request-ként) ;)

A „nyilacska” megjelenése feltehetőleg a superfish modul beállításán múlik. Ugyanis a HTML-ben van egy erre szolgáló span tag (az „sf-sub-indicator” részt nézd):

  1. <li class="expanded active-trail">
  2. <a class="active-trail sf-with-ul" title="" href="/node/3">About
  3. <span class="sf-sub-indicator"> »</span>
  4. </a>
  5. <ul class="menu sf-js-enabled sf-shadow" style="display: none; visibility: hidden;">
  6. </li>

A dinamikusságra vonatkozó kérdésed én sem értem, a többi menüvel kapcsolatos kérdésre pedig valószínűleg szintén az a válasz, hogy a superfish modul beállításain múlik.

3
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás