Képek megjelenítése tartalmakhoz kapcsolt címkék alapján

CsermakTom képe

Sziasztok!

Segítséget kérnék az alábbi dolog megvalósításában:

Röviden megfogalmazva:
Szeretnék képeket kategóriákba sorolni (egy kép több kategóriába is rakható), és adott tartalmaknál, a tartalmak létrehozásakor megadott kategóriáknak megfelelően a képeket megjeleníteni.

Kicsi bővebben:

Adott egy Kép tartalomtípus, benne egy Cím, Kép és Címke mezővel.
Egy képet lehet csatolni, de több címkét is be lehet állítani.
A címke mező (field_címke) egy sima Lista(szöveges)" mezőtípus, 15 címkével. (bár lehet, hogy jobb lenne ha egy taxonómia szótár kifejezéseit használnám, így ez módosulhat)

A feladat az, hogy adott tartalmaknál jelenítsük meg az adott címkével ellátott képeket.

Úgy kezdtem megoldani, hogy létrehoztam a fenti Kép tartalomtípust majd egy új tartalomtípust, és ehhez is hozzáadtam a (field_címke) mezőt.

Tervem az volt hogy a Views modullal létrehozok egy blokkot, amibe annak függvényében jelenítem meg a képeket, hogy épp melyik oldal van megnyitva. Tehát ha megnyitok egy oldalt amit az új tartalomtípussal hozok létre, és ott be van állítva mondjuk 3 címke, akkor azokat a képeket jeleníteném meg, melyikeknél szerepelnek a kiválasztott címkék.

Azt gondoltam, hogy egy jól beállított Szövegkörnyezeti szűrővel fogom a szűrést megvalósítani, ám mivel némi homályba borul még bennem a szövegkörnyezeti szűrők pontos használatát, így nem sikerült beállítani.

Olyan galériát csináltam már, mikor a kép mező mellet volt egy tartalomra hivatkozás mező, és amikor a tartalmat (amire a hivatkozások voltak) megnyitottam szépen megjelentek azok a képek amiknél be volt állítva erre a tartalomra a hivatkozás. De most ez a megoldás nem jó.

Segítséget előre is köszönöm!

Tamás

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: