kategorizálás, letöltés, profile, views

Harmath Dénes képe

Sziasztok!

Félve teszem fel temérdek láma kérdésemet, csak az a mentségem, hogy rtfm-stfw-ztem mindegyikre, és végső elkeseredésemben fordulok a közösséghez. Amennyiben nincs kész megoldás valamelyik felvetett problémára, nem riadok vissza a modulhackeléstől/-fejlesztéstől sem, de nem szeretnék fölöslegesen dolgozni. 4.7.2-es Drupal rendszerről lenne szó.

1. Hogyan lehetne a profile modul stringjeit lefordítani? A locale modul a karakterláncok kezelésénél nem találja a profile modul stringjeit. Esetleg t()-be kéne tenni a $field->title és hasonló cuccokat?
2. A különböző nyelvet beállított felhasználók hozzászólásait meg lehet-e külön megjeleníteni? Talán a comment_access() függvénybe kéne belenyúlni?
3. Elég nagy a zavar bennem a kategorizáló modulok terén. Mely modullal/modulokkal lehet a legegyszerűbben automatikusan menüt generálni tartalmaim fa-szerkezetéből? A taxonomy_menu pl. tudtommal nem kompatibilis a 4.7-es verzióval.
4. Milyen blokk-feltétellel/modullal lehet megoldani azt az elég gyakori layoutot, hogy ha mondjuk primary linkként szerepelnek az oldalamon prezentált különböző szellemi termék-kategóriák, a hozzájuk tartozó tartalmak pedig menüként, akkor csak az aktuális kategóriához tartozó navigációs menü jelenjen meg?
5. Van-e olyan modul, amivel olyan letöltési linkeket lehet elhelyezni bárhová, bármilyen szöveggel a tartalomba, amely kijelzi és kattintáskor megnöveli a fájl letöltéseinek számát? (Esetleg olyan nyalánkságokra is gondolok, mint fájltípustól függő ikon, illetve leggyakoribb letöltések listázása, de erre már biztos csak új modul írása nyújtana segítséget...)
6. A views modul (4.7.0) engedélyezése után mindig üres lapot kapok a modulok adminisztrációjára. Ütközött más ilyen problémába? Írjak bug reportot?

Egyelőre ennyi. :D Bármilyen egyszerű útmutatóért vagy linkért hálás lennék!

Hojtsy Gábor képe

Nem túl jó ötlet szerintem ennyi szálat egy témában elindítani... :(

1. Milyen karaktersorozatokról van szó? A mezők neveiről? A Drupal filozófiája szerint a felhasználók által bevitt karaktersorozatok (például menüpontok nevei, tartalmak szövege) nem a t()-n keresztül fordítódnak le. Az i18n modul biztosít erre felületet. Nem tudom a profilokkal hogyan áll,

2. i18n-t érdemes megnézni

3. Ki kell próbálni több taxonómia vizualizációs modult, mindegyik másképp jeleníti meg a dolgokat.

4. A másodlagos linkek (secondary links) automatikusan a megfelelő menühöz igzaítja tartalmát. Teheted a blokkba a secondary links szerinti menüt ahogy a smink csinálja, némi programozással.

5. Vannak letöltés kezelő modulok, lásd a drupal.org kategorizált modul nézetét. Nincs minden modul kategóriákba rendezve sajnos.

6. Emeld meg a PHP memória limitet / nézd meg a PHP hibanaplódat / kapcsold be a hibajelentések megjelenítését.

0
0
Harmath Dénes képe

Köszi a segítőkész választ, úgy tűnik, ráfér némi customizálás a rendszerre... :P

0
0