Kategória címke ne jelenjen meg

Anonymous képe

Sziasztok!

Bocs ha túl triviális kérdés, de
hogy kell megoldani, hogy a kategória címkék ne jelenjenek meg bizonyos típusú node-ok tetején? (pl. albumoknál ne, story-nál igen). Persze a node továbbra is tartozzon az adott kategóriához.

Illyés Edit képe

A node.tpl.php-ről készíts egy másolatot a sminkmappában node-tartalomtipus.tpl.php néven (tartalomtipus helyett értelemszerűen annak a tartalomtipusnak a nevét írd be, amelyiknek a megjelenítését módosítani szeretnéd), aztán keresd meg azt a részt, ami a $terms változót kiíratja, és töröld ki:

<?php if ($taxonomy): ?>
<div class="terms"><?php print $terms ?></div>
<?php endif;?>
0
0
Anonymous képe

Köszi!

Azóta találtam egy so genannte "Taxonomy hide" modult, de evvel szerintem bajok vannak, mert hol betölti az oldalakat-hol nem, és a "Site configuration" oldal is megért betöltődni miután feltettem.
Másnak is vannak erről negatív tapasztalatai?

0
0
Anonymous képe

Működik is a dolog.
Ezt a problémát amúgy úgy is meg lehetne kerülni esetemben, hogyha lehetne menük szerint szűrést beállítani, de nem lehet, amin ledöbbentem! Ezért kell csinálnom ugyanolyan címkéket is, mint a menü elmei. Van ugyanis egy rakás termékleírásom, amiből jó lenne, ha az olvasók tudnának típusok szerint válogatni.
Vagy mégis lehet, csak valamit még varázsolni kell?

0
0
pp képe

Mi az, hogy menük szerinti szűrés?

A Drupalban a menü nem más, mint egy hierarchizált link gyűjtemény. Egy menüpontnak van szövege, útvonala, szülője és súlya. Az, hogy egy konkrét tartalomra, egy listára, nézetre, panelra vagy akár egy adminisztrációs felületre mutat a menüpont az az útvonalban van elrejtve.

A Kategóriák azok, amik arra valók, hogy a node-okat/tartalmakat kategórizáljuk, majd ezeket egy egyszerű listában megjelenítsük. Ezek a szűrt listáid.

A menüpont tehát nem egy "oldalra" mutat, amin van egy tartalom, hanem Drupal útvonalakra, amik mögött olyan oldalak érhetőek el, amiknek a tartalma változik.(változhat.)

pp

0
0
szikar képe

Én kezdem kapizsgálni a kérdést. Ha jól sejtem a kérdező azt szeretné, hogy egy menüpont alatt csak az adott kategóriájú node-k jelenjenek meg.
Az általad készített mozi-t tudom csak ajánlani. Ennél jobban elmagyarázni nem lehet.
http://www.tanarurkerem.hu/node/49

0
0
Paal képe

A videót sajnos most nem tudom megnézni gsm-ről kicsit sokáig tartana ;), de ez a modul azt csinálja, hogy a létrehozott kategóriákból automatikusan generál egy menüt, a kifejezésekből pedig menüpontot is.

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Anonymous képe

Azért kellene nekem a menük szerinti szűrés:
Képzeljünk el egy mondjuk egy használtautós oldalt. Pl: hasznaltauto.hu. Van egy direkte kereső oldal, sokszor maga a főoldal. Lehet keresni sok feltétel szerint, pl. a kocsi márkája szerint is. Viszont az én oldalamnál lenne egy külön menü is, aminek a márkák az elmei, tehát egy adott típus termékei közé juthatunk.
És ha már úgyis van ilyen menü, akkor ne kelljen minden egyes node-nak külön megadni a taxonomy-beli márka-típusát is és a menübe sorolását is, hisz ugyanaz a kettő. És ha lenne menük szerinti szűrés, akkor csak ki kellene tenni a views modulnál.
Szóval csak egy kényelmi kérdés volt ez az egész, hogy egy picit egyszerűsíteni lehessen.

0
0
pp képe

Áruld már el, hogy hogy a fenébe jelenne meg egy menüpont alatt az összes azonos márkájú autó, ha nem szűrőd valamire őket??

Ha ez meglesz, akkor meg lesz az is, hogy hogyan tudod szűrni őket, mert a menüre továbbra sem tudsz szűrni!!
Menü egy útvonalra mutat az eredmény meg egy nagy halom html, amiben ugyan ott a sok node, de már agyonformázva, visszafejteni nem lehet.

Miről beszélünk??

pp

0
0
Anonymous képe

Na, itt egy konkrét példa:
http://www.phonearena.com/htmls/home.php

Bal oldalt láthatóak linkek a telókhoz márka szerint, valamint phone filter-ben is az egyik feltétel a márka.

0
0
szikar képe

Ahogy a videoban pp elmondja a következőt kell tenned (maradjunk a telefonos példánál):

  • Létrehozol pl. egy telefonok kategóriát
  • létrehozod a márkáknak megfelelő címkéket
  • létrehozol egy menüpontot az adott márkának pl. Nokia
  • a telefonok kategória Nokia címkének az útvonalát bemásolod a Nokia menüpont útvonalához

Már kész is. Kissé fapados, de ne várd el, hogy mindent megcsinál helyetted a rendszer. A Visual Studio sem gyártja le a kész programot csak ha megmondod neki mit akarsz. Egyébként erre gondoltál?

0
0
Paal képe

Üdv,

Szerintem TE nem érted, hogy MI mit szeretnénk Neked mondani.
Kipróbáltad már bármelyikünk által javasolt, lehetséges megoldást? Szerintem nem, mert ha igen, akkor már régen megoldottad volna a dolgot.

Amit szikar írt, az teljesen jó megoldás (és gondolom pp videója is potosan erről szól).
Annak egy automatizált változatára találták ki az általam is javasolt taxonomy_menu modul. Vagyis nem kell minden új kategóriának új menüt, menüpontokat létrehoznod, megteszi helyetted a modul.

Szóval, hol tartasz?

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

szikar képe

Mi lenne, ha el is olvasnám a hozzászólásod címét? Akkor nem strapáltam volna magam annyit. :DDD

0
0
Anonymous képe

Köszi a segítségeket, úgy tűnik, működik!

0
0
Gyuri80 képe

Én viszont még mindig nem értem, hogy lehet megoldani, hogy pl a főoldalamon ne legyen kiírva az a cím, amit anno mikor létrehoztam adtam neki. Elég hülyén néz ki, hogy a Főoldalra ki van írva, hogy Főoldal....

0
0
Anonymous képe

Azokat az oldalakat, amiknél nem akarod, hogy a megadott név automatikusan ki legyen írva, külön tartalomtípusban írd meg. Aztán másolsz a node.tpl.php-ből egy node-tartalomtipus.tpl.php filet, amiben simán ki kell törölni a címet megjelenítő változót, ami valószínűleg a $title.
Persze ha sehol nem kell megjelennie automatikusan a címnek akkor simán a node.tpl.php-ből is elég kitörölni.
Ugyanígy a többi változót is buherálhatod.

0
0
Anonymous képe

...Persze ne csak a változót töröld ki, hanem az őt megjelenítő kódrészletet, lásd az 1. hozzászólást.

0
0