Katalógus betűméretének állítása

kispi92 képe

Nem biztos, hogy pont ide tartozik ez a téma... de hát végül is valahol ez is egyfajta "sminkelés" szerintem! ;D

Szóval azt kéne megoldanom valahogyan, hogy a katalógus "grid-mezőiben" a termékek neve kisebbre változzon. Nem sikerül elérnem sajnos, pedig belemásztam az übercart modulban is az uc_catalog.css fájlba, és próbáltam ott variálni a '.category-grid-products .catalog-grid-title' című résznél, vagyis paramétereztem itt neki egy "font-size" beállítást, de nem reagált rá semmit. Tudná valaki esetleg, hogy hol is tudom ezt a betűméretet átállítani css-ben? (lehet hogy csak a fősminkem css-ében lehet kisebbre venni a katalógus betűit?)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
aboros képe

.category-grid-products .catalog_grid_title {
font-size: 0.8em;
}

egy észrevétel:
_soha_ nem a modulokkal érkező cssekbe vagy egyéb fileokba írkáljuk bele a saját dolgainkat. _nem_ azokat módosítjuk, hanem a saját sminkünk cssében (csseiben) definiáljuk újra a szabályokat. (gondold el, mikor majd frissíted az übercart, akkor a css is frissül, felülíródik, az összes egyedi dolgod, amit oda írtál megy a levesbe.)

0
0

-
clear: both;

kispi92 képe

hogy én nem igazán értek ehhez a css-témához, de még a drupal működési mechanizmusát is nehézkes felfognom, úgy látszik... köszönöm hogy külön felhívtad erre a figyelmemet! :P

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

kispi92 képe

:) szóval ha ezt a 2 sort beillesztem a sminkem css-fájljába, akkor nem történik semmi. Feltételezem azért nem, mivel az említett részt meg kell előznie valami "előzménynek" (ezt a category-grid-products előtt lévő pontból gondolom) de akkor melyik részébe és hogyan is kell ilyen esetben beillesztenem a smink-css fájlban ezeket a sorokat, hogy működjön is? ;))

/Nos, végülis 1-1,5 órás kínlódással sikerült kiderítenem a varázsigét, amely így szólt ebben az esetben:

.category-grid-products td {
font-size: 0.9em;
}

Hosszú bajlódás volt, de megérte. Azért nem ártana tanulgatnom most már egy kicsit CSS-nyelvül is.... /

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

fox mulder képe

Nálam (legújabb Übercart) nem  .catalog_grid_title, hanem .catalog-grid-title az a bizonyos osztálynév, nem ez okoz gondot? Vagyis:

.category-grid-products .catalog-grid-title {
font-size: 0.8em;
}

Ez (.category-grid-products td { ... }) azokat a <td> elemeket választja ki, amelyek egy olyan elem (bármilyen elem, vagyis <div>, <span>, <tr> stb.) gyermekei (ezért kezdődik ponttal: akármilyen elem adott osztálynévvel), melynek class attributuma "category-grid-products". Ez nem egészen az, amire szükséged van (nem elég pontos a célzás).

0
0

Fox Mulder

kispi92 képe

Tényleg ez volt a megoldás, az eltérés (kötőjelek-kontra aláhúzásjelek) amúgy nekem is feltűnt, csakhogy még volt egy kis bibi. :D Egész pontosan ebben a ".category-grid-products td"-s részben, az übercart uc_catalog.css-én belül volt megadva egy eltérő betűméret pixelben, és ez egy csöppet bezavart engem... Kell nekem össze-vissza módosítgatnom ezeket a fránya css-fájlokat. :o

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

Pasqualle képe

nem, a varazsige ugy szol: Firebug

0
0
kispi92 képe

egyszer már telepítettem, de most rendszer újratelepítés miatt újra föl kell raknom... kösz a tippet! :)

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...