Kapcsolat űrlap fordítása

pipi8607 képe

Sziasztok!

Nagy segítséget szeretnék kérni egy problémámhoz! A cégem honlapját kell elkészítenem drupal-al, de ilyesmit ezelőtt még sosem csináltam. Eljutottam oda, hogy az oldal váltja a nyelveket (magyar, angol), így a kapcsolat űrlap, és a belépés magától lefordul nyelvváltáskor.
Úgy néz ki a menürendszer, hogy az elsődleges linkeknél bentvan minden magyar és angol menü is, illetve jobb oldalra is megcsináltam őket úgy, hogy csináltam egy 'főmenü', és egy 'main menu' menüket, és oda külön-külön betettem a magyar vagy angolt megfelelően a nyelvnek. Ez így tökéletesen működik egyet leszámítva.
A kapcsolatok ürlap az angol (main menu) menüben magyarul is megjelenik, így a magyar fordításu lapon van egy főmenü a menüpontokkal, illetve egy main menu egy Kapcsolat menüpontva, és ezt nem sikerül sehogy eltüntetnem innen. (Természetesen ez is csa angol nyelvre van lálítva.)

Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy hogy lehet megoldani ezt a problémát? (Ami érdekesség számomra, hogy a magyar menüben működik, ha angolra váltok, az nem marad ott, eltünik, értelem szerüen az magyar nyelvre van funkcionálva. Tehát elméletileg az jól működik.)

Hátha számít: i18n 6.x-1.0-b amit használok hozzá. (Lehet talán ott van valami rosszul beállítva?)

Előre is köszönöm szépen a válaszokat, remélem tudtok segíteni!! :)

Frim Piroska - egy pályakezdő informatikus(ka) :)

aboros képe

a menük ('főmenü', 'main menü', bármilyen menü) blokkokban jelennek meg. ezen blokkok beállításainál meg tudod adni, hogy a blokk csak bizonyos oldalak mellett jelenjen meg. (admin/build/block oldalon minden blokk sorában van egy 'beállítások' lehetőség)
ebben a részben, hogy "Oldalaktól függő megjelenítés" válaszd a "Csak abban az esetben jelenik meg, ha a következő PHP kód TRUE értékkel tér vissza (PHP-módban, csak tapasztaltaknak ajánlott)." lehetőséget és az alatta lévő szövegdobozba ezt a kódot írjad:

'főmenü' blokknak:

global $languages;
if ($languages->language == 'hu') {
  return TRUE;
} else {
  return FALSE;
}

'main menü' blokknak:

global $languages;
if ($languages->language == 'en') {
  return TRUE;
} else {
  return FALSE;
}

remélem oké lesz.

0
0

-
clear: both;

pipi8607 képe

Köszönöm! :) Bemásoltam, ahogy mondtad, sőttalán még nagyjából mintha értem is mit adtunk meg nekik. A bajom az, hogy most egyik menü sem látszik semmikor sem... Elrontottam volna valahol? Egyenlőre nyomkodom, hátha sikerül valahogy elővarázsolnom, köszönöm a tippet! :)
Most eszembe jutott, hogy nálam a nyelvek kódjai hu és en, de a nevük nem az asszem. Lehet hogy ez a probléma? Nem nagyon merem ezt a kódot átírni.

0
0
aboros képe

helyesen így van, pl 'main menü' -re:

global $language;
if ($language->language == 'en') {
  return TRUE;
} else {
  return FALSE;
}

ha még érted is mit csinálsz, az külön jó ;)
(tehát nem $languages, hanem $language szori)

0
0

-
clear: both;

pipi8607 képe

HÚÚDEJÓÓÓÓ!!!! :)

Nagyon-nagyon-nagyon (stb) szépen köszönöm!! :) Így már működik!! :) Szeretem ezt a munkát, mertmindig tanulok valami újat, hasznosat! :)

Hálás vagyok nagyon! :) Telejsen nem értem, inkább a megfelelő az az volna, hogy kapisgálom.

Köszönöm mégegyszer, főleg, hogy ilyen gyorsan választ, megoldást kaptam!! :)

Szép napot! :)

Piroska

0
0
Pasqualle képe

ez a funkcio resze az i18n_block modulnak. aki nem ismeri a php-t megoldhatja ezt a problemat modullal is..

0
0