Kapcsolódó, de még nem létező tartalom megjelenítése view-ban

ipeto képe

Sziasztok!

Már néhány esetben előhoztam itt a dolgozatértékelő rendszer kisebb-nagyobb gondjait. Remélhetőleg az utolsó problémás terület a következő:
A dolgozatokhoz úgy kapcsolódnak a bírálatok, hogy a bírálatokban van egy a dolgozatra mutató nodereference mező. Kell egy olyan nézet, ahol a bíráló látja a saját dolgait, tehát a hozzá rendelet és még nem bírált, ill. a már bírált anyagokat.
Namost a nézetben (6.x-3.x-dev) - aminek a dolgozat az alap-tartalomtípusa - létrehoztam a bírálatot a dolgozathoz kötő kapcsolatot valamint a szűrők között a szükséges feltételeket. Ezekkel azt kellene kifejezni, hogy a kapcsolódó bírálat szerzője = az aktuális felhasználó VAGY még nincs kapcsolódó bírálat. Minderre azért van szükség, mert egy dolgozatot többen is értékelnek, így a konkurens bírálatok az ilyen jellegű szűrés nélkül megjelennének.
A "még nincs kapcsolódó bírálat"-nak feltételbe foglalásával van gondom. Két módon próbáltam eddig:
- A Felhasználó (a szerző) létrehozója IS NULL
- A tartalom azonosítója IS NULL
De a bírálóhoz rendelt, ám még nem bírált dolgozatokat egyik sem eredményezi. Hogyan lehet ezt megoldani?
Egyfajta megoldás azért lenne, de ez meglehetősen gány munka lenne: az SQL-ben a bírálatok szerzőjére vonatkozó valahogy így jelenik meg:
INNER JOIN users node_node__users ON node_node.uid = node_node__users.uid
Ha az INNER JOIN-t LEFT JOIN-ra cseréljük, akkor működik a dolog, de ezt tényleg csak végső megoldásként vetném be.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
ipeto képe

Próbálkoztam tovább a feladattal, és a következőkre jutottam:
A két szűrési feltétel (szerző=aktuális felhasználó valamint a (kapcsolódó) tartalom azonosítója IS NULL) külön-külön jól működik, együtt viszont nem. Azt hiszem, a következők miatt:
A szerző=aktuális felhasználó esetben berakja az SQL-be a fent említett INNER JOIN users node_node__users ON node_node.uid = node_node__users.uid részt, ami végülis érthető, mert feltételezi, hogy minden node-nak van szerzője. Viszont ez a kitétel kiüti a másik, a (kapcsolódó) tartalom azonosítója IS NULL feltételt (mivel nem létező node-nak szerzője sincs).
Tehát úgy tűnik, itt valamit hekkelni kell egy kicsit, csak azt nem tudom, mit...

0
0