Külomböző felhasználói csoportoknak külömböző nézet-lista

herflimen képe

Tisztelt Fórumozók!

A következő problémával állok szembe:

Egy általam létrehozott tartalomtípusból készítettem views-szal 3 féle nézete(listát).

Azt szerettem volna elérni, hogy a látogatók aszerint, hogy melyik felhasználói csoportba soroltak(anonymus, 1.csoport, 2.csoport) egy adott menüpontra kattintva (ami mind a három csoportnál ugyanaz) a nekik megfelelő listát láthassák.

Így elolvasva a probléma eléggé triviálisnak tűnhet, de vegyétek figyelembe hogy még nagyon az elején járok drupállal történő ismerkedésemnek, viszont felfedező típusnak tartom magam.

Üdv: herflimen

Drupal verzió: 
aboros képe

gondolom a nézetben adtad meg, hogy melyik csoport férhessen hozzá és csak az.
hozz létre mindegyik nézetnek menüpontot is.

'okos' a rendszer, mindenkinek csak azok a menüpontok látszanak, amiknek megtekintéséhez van jogosultságuk, tehát minden csoportod a saját nézetének menüpontját látja majd.
a 3 menüpontnak a neve meg simán lehet ugyan az, nincs azzal semmi probléma, úgyis mindenki csak egyet lát majd belőle. (kivéve uid1)

0
0

-
clear: both;

herflimen képe

Csak nekem kellett volna tovább gondolnom a dolgokat, csak sajna megakadtam magánál a problémánál. Még tanulnom kell a "drupálul" gondolkodás fortélyait...:)
Köszönöm a gyors segítséget aboros.

0
0

Üdv: herflimen

Magus képe

Látom, ez a probléma akkor megoldódott, de ha bonyolultabb lenne a helyzet valamiért, akkor azt is megtehetnéd, hogy létrehozol egy tetszőleges (pl page) node-t, és a 3 view-t block nézetben készíted el, és a tartalom régióba helyezed mind3 nézet blokkot, és a blokkoknál szaáblyozod, hogy mely csoportoknak jelenhet meg. Ezzel pl egy helyen tudod a mind3 view feletti szöveget (vagy bármely tartalmat) szerkeszteni.

0
0

- - - - -
Orseolo Magus
[email protected]

herflimen képe

Ez a megközelítés is nagyon illik az elképzelésimhez, és használni is fogom.

Köszi!

0
0

Üdv: herflimen