közösségi oldal: shared hosting vagy VPS?

waffen képe

Sziasztok! Mikortól (napi hány felhasználótól) éri meg dedikált virtuális szervert bérelni?í Jelenleg a sitegroundnál vagyok, ahol 96 mega a php mermory limit, de a drupal.org-on elég ellentmondásos kommenteket is olvastam a szolgáltató szervereinek lassúságáról. A vps havi 178 USD, de itthon lehet kapni lényegesen kevesebbért is, havi 7K-ért. Az oldalaim tematikus közösségi oldalak lesznek, még fejlesztés alatt, tehát nincsenek közvetlen tapasztalataim.

Itt a fórumon azt olvastam, a külföld felé irányuló kisebb sávszélesség lehet a szűk keresztmetszet külföldi szolgáltató esetén, ez mennyire észrevehető?

Drupal verzió: 
Den képe

Amikor már panaszkodnak a juzerek, akkor fogod, és váltasz. Napi 1000-2000 látogatóig simán elég lehet egy shared hosting is.

0
0
waffen képe

Napi 2000 nem tűnik valami nagy terhelésnek, és ennél többet is szeretnék, 3-5000 körülit. Ha mondjuk 12 órát veszek csúcsidőszaknak, és csak erre az időszakra számolom a 2000 látogatót, az átlag 21 másodpercenként egy oldalletöltés. Egy kollegám szerint akkor kell kezdeni aggódni, amikor másodpercenként van 3-4. Reméltem, hogy kicsit tovább kitart a megosztott tárhelyem, de végülis ha megtermeli a hosting költségét, akkor mindegy. Ha meg nem, akkor marad.

0
0
nevergone képe

Úgy gondolom, hogy hogy érdemes szétválasztani és külön kezelni a kettőt: Hány látogatót szeretnél és mennyi lesz valójában.

1
0
snufkin képe

atyaeg, milyen vps $178? linodeon siman lehet havi $20-ert berelni egeszen tisztesseges szeletet mar.

0
0
waffen képe

megnéztem, elég jó szolgáltatónak tűnik. a minőségének meg a support segítőkészségének még utána kell nézni.

itthon a médiacenter kft (joomlatarhely.hu) is kínál vps-t havi 7K-ért, ez csak egy kicsit több, viszont el tudom számolni legalább a költségeit.

0
0
zserno képe

+1 a Linodenak, mert profi. Joomltarhely pedig haaat (eloitelet, tudom). :)
De te tudod.

0
0
waffen képe

Mi a baj a joomlatarhellyel? A nevükkel ellentétben nem csak joomlát hostolnak, bármit rakhatsz fel, ha ez zavar. Csak abban az időben, mikor indultak, még a joomla tűnt befutónak (szerencsére azóta eléggé visszaszorult, mondom ezt ex-joomlásként). Én évek óta minden fizetős ügyfelemet hozzájuk viszem, még sose volt velük semmi bajom. Azonnal reagálnak minden requestre, vannak extra szolgáltatásaik, mint a számlacenter (apeh-approved online számlázó), levélcenter, stb. Van egy nagyon korrekt viszonteladói programjuk, asszem 30% jutalékot adnak minden új ügyfél után, akit viszel. Így én évek óta nem fizetek a tárhelyért, domainekért.

De ezektől eltekintve is, szerintem az országban az egyik legmegbízhatóbb ISP jelenleg. Hidd el, dolgoztam sokkal, mindenféle csöves társasággal, aki beállít két szervert és szolgáltatónak képzeli magát (ezek közül a bluehost és a tarhely.eu volt számomra a legrosszabb). Hosszú kutatás előzte meg részemről az elfogultságot, a saját tapasztalatok mellett rengeteg fórumolvasás is, úgyhogy nyugodtan merem ajánlani bárkinek a joomlatárhelyet.

1
0
zserno képe

Draga.

0
0
waffen képe

Évi 10K+áfa a shared hosting, ez szerintem minden, csak nem drága. Utolsó ratyi szolgáltatók csak kicsivel kevesebbet kérnek viszont sokkal hitványabb szolgáltatást nyújtanak. A VPS meg havi kétezerrel drágább a külföldinél. De kérhetsz pl webmesteri szolgáltatást is, amit én lehet, hogy igénybe is vennék, miután nem vagyok apache guru és amúgy se akarnék a szabadidőmben szerverlogokat böngészni.

0
0
snufkin képe

minosegileg a linode nagyon jo: http://journal.uggedal.com/vps-performance-comparison

supportot sosem hasznaltam naluk, mert minden ment eddig.

ilyen kulfoldi szolgaltato koltsegeit hogyhogy nem lehet elszamolni?

0
0
pp képe

Könyvelő függő, a tökösebbje lefordíttatja és beteszi a könyvelésbe.

Ezután már csak ezernyolcszáhuszonötöt kell aludnod, hogy nyugodt lehess, hogy egy esetleges reviziónál nem kötnek ebbe bele a drágalátos állami apparátusnál, mert éppen azt kapták ki ukászba, hogy mire kell rámenni és hol és miért kell büntetni, hogy pénzt szedjenek be.

De ez azt hiszem már nagyon flame itt. (csak megrohantak az emlékek amikor még közalkalmazott voltam és a legnagyobb gondom az volt, hogy nem vettem észere amikor egy évig duplán utalták a fizetésemet. Ezt aztán öt év alatt kellett visszafizetnem kamatmentesen. :))

pp

0
0
chx képe

178 dollarert tudod te mekkora allat fizikai szervert lehet berelni?

i7 920 (4 / 8HT cores at 2.66ghz) 12gb ram, 4x 73gb w/ raid 10 $189

q9550 (4x cores 2.83ghz),8gb ram 2x 73gb 15k sas raid 1 $149

csak ket pelda.

0
0
waffen képe

ok, nem volt összehasonlítási alapom:) most már van, hála a társaságnak. de végülis az derült ki, hogy még jó ideig elég lesz nekem a shared. amikor eljön az ideje, megnézem megint a kínálatot, de az még legalább 1-2 év.

0
0
waffen képe

Visszatérve még a vps témára, tudtok valamit a vipszerver.hu-ról? A linoderól szinte csak jókat írnak, ez viszont magyar (könnyebb a számlázás) és lényegesen olcsóbb is. Saját állításuk szerint ők szolgáltatnak az indexnek meg a sanomának.

0
0
mxyzptlk képe

Szerintem a VPS-ük kicsit drága. Hiányolom a több RAM-ot, bár nyilván attól függ, hogy ki mire használná. A szerver bérlésük viszont egészen szimpatikus áron fut. Már csak az a kérdés, hogy melyik szerverparkban vannak a gépek. A BIX-ben lévőkkel voltak bajaim, de ott is inkább a szolgáltatón múlt sok.

0
0
mapdesign15 képe

-- sztornó, nem ide szerettem volna írni --

0
0
edgarpe képe

Szerintem közösségi sitehoz általában már jobb a VPS. Ha minőség kell, akkor szerintem is Linode, ha kicsit olcsóbb megoldást keresel akkor a http://www.lowendbox.com siteot érdemes nézegetni.

Arra figyelj, hogy ha a célközönség magyar, akkor a VPS Angliában vagy valahol európában legyen. Pingeld meg a teszt IP címüket és nézd meg hány ms. Ha 100 alatt van akkor már nagyon rossz nem lehet, a londoniak olyan 65 körüliek. Persze ez függ a te netkapcsolatodtól is.

0
0
aries képe

A fizikai távolságot is mérlegelned kell a döntésnél. Lehet, hogy van bagóért a tengerentúlon vas, ha a felhasználóid idehaza vannak és 200-as a ping. Azt is érdemes átgondolnod, hogy érdemes-e havi párezer forinton filléreskedni azon, ami döntően befolyásolja az projekted sikerét.

1
0
Balogh Zoltán képe

A lap szumma letöltési idejét mindenképpen figyelembe kell venni. Azt is, hogy a 200-as ping után pár ms alatt kész is az oldal, kontra a 10-es pingen gyenge 500-as pauza után történik bármi. Idővel szerintem mindenki megtalálja, hogy mennyi pénzért, milyen kiszolgálást és milyen erőforrásokat kap. Keresni kell, és nem félni a váltástól. Gyakran. Amíg nem találjuk meg az egyensúlyt az erőben. Az eredeti poszt (egy VPS havi 178 USD) nyilván agymenés. Az viszont tök egyértelmű, hogy a hazai szolgáltatók drágábban mérik a kevesebb és lassabb szolgáltatást, mintha valaki külföldön (Európa) keresgél.

1
0