Kétnyelvű oldal galériája egy nyelven, de a megfelelő nyelvű menüvel!

oxigeny képe

Sziasztok,

Van egy kétnyelvű oldal, minden tartalomtipusnak van egy "Nyelv" custom fieldj-je, ez alapján generálok Pathauto modullal megfelelő url-t. Pl en/title vagy hu/title.

Ezek után pedig az URL-re alapozva jelenítem meg a megfelelő nyelvű menüt az oldalhoz.
Tehát a magyar menü blokk hu/* oldalakon jelenik meg angol meg...

Miert így? Utálom az összes létező Multilingual modult. Sokat szarakodtam veluk. Na mind1.
Hogy a lényegre térjek: Az egyetlen gondom, hogy van egy képgaléria, ami mindkét nyelven ugyan az, tehát nincs külön bontva.

Így viszont nemtudom legenerálni hozzá a megfelelő URL-t és emiatt nem tudom megjeleníteni a megfelelő nyelvű menüt. Kétszer meg ugye senki nem akarja feltölteni ugyan azt a képgalériát.

A kérdés az, hogy hogy lehetne ezt a problémát megoldani? Flash Gallery-t használok ami az Image modulra épül.

Előre is köszi minden segítséget.
o2

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aries képe

Valószínű, hogy azért utálod és azért találod nehézkesnek (nem csak Te, hanem mindenki), mert a többnyelvűség rengeteg problémát felvet, bár lehet, hogy a Te esetedben ezek nem jönnek elő. A Drupal 6-os ágának karbantartója (Goba) ebből írta a diplomamunkáját...

Ne felejtsd el, hogy nem csak a tartalom lehet többnyelvű, hanem a felhasználói felület része is (pl. „Add comment”, „Rate your content” stb.). Az esetedben érdemes tiltani a többnyelvű tartalmak kezelését és olyan módszert megadni, hogy ne csak az adott nyelvhez tartozó, hanem a nyelvfüggetlen tartalmakat is jelenítse meg.

0
0
oxigeny képe

Tegnap este kozben rajottem a megoldasra es gondoltam megosztom mindenkivel, akinek esetleg a jovoben ilyen problemaja akad.

Nagyon egyszeru: Megcsinaljuk a kategoriakat (Image module galeriakat) minden nyelven, majd a Kategoriak alatt beallitjuk a Tobbszoros kijeloles lehetosoget erre a taxonomyra. Ezek utan mikor feltoltunk egy kepet, kivalasztjuk a megfelelo Magyar es a megfelelo Angol kategoriat es bumm, mindkettoben benne lesz. Eleg egyszer feltolteni.

Szep napot mindenkinek.

0
0
aries képe

Hehe, ez egy hiba lehet, mivel a kategóriáknak csak az adott nyelv kategóriáit lenne szabad felajánlania. :)

0
0