Kedves Fórumozók!
Hamarosan szeretnék frissíteni drupal 6-ról 7-re, és egyben szeretném elhagyni a méretes Panels modult is. Van két darab nézetem - egy fő cikk, mely az oldal tetején- plusz 10 kis cikk, mely alatta jelenik meg - az egy fő cikket küldön viewsba rakom, hiszen az egyedi formázást kap, a többi 10 cikk pedig szintén egyedi formát kap. Odáig eljutottam, hogy a frontpage-t létrehoztam, majd az egy darabos fő cikket kitettem a lapra, azonban a másik nézetet (melyben a 10 kis cikk van), nem tudom hogyan lehet utána fűzni. Eddig panelsban meg tudtam oldani, de szeretném ezt elhagyni, mivel így is lassúcska néha az oldal. D7-ben még nézetet sem lehet betenni az adott panelbe.
Olvastam olyat, hogy a frontpage.tpl.php-ba be lehet ezeket hegeszteni, se sajnos nem vagyok nagy php fan, és súgót se találtam hozzá.
Csatoltam egy képet is a formáról.
Aki ad egy kis lendületet, annak köszönöm.
Csatolmány | Méret |
---|---|
cikkek.jpg | 158.24 KB |
views screencast - több view a frontpage-en
Szia, én ezt a videót javasolnám, mint kiindulópontot:
http://www.youtube.com/watch?v=4WOeRgtuobg
Én ezt a következőképen
Én ezt a következőképen oldanám meg:
A főcikknek csinálnék egy nézet oldalt, beállítanék neki egy útvonalat.
Ezt az útvonalat adnám meg főoldalnak (Beállítások => Webhely-információk: Címlap szekció, Alapértelmezett címlap mező).
Ezután a 10 cikknek szintén csinálnék egy nézetet.
Ezt a 10 cikkes nézetet beszúrnám a főcikk nézet láblécébe.
Kiss Norbert
adatmentespecs.hu
Köszi az eddigi válaszokat,
Köszi az eddigi válaszokat, közben próbálgatom őket, az első megoldás is jó, csak a CSS beállítás nem mindig sikerül. Most kipróbálom a lábléces megoldást is.
Létrehoznák egy views Oldal-t
Létrehoznák egy views Oldal-t majd ehhez megjelenítés hozzáadása -> csatolmány
és a Csatolmányok beállításainál: Elhelyezkedés: Utána
így létrejön a csatolt képedhez hasonló views.
Köszönöm a válaszokat,
Köszönöm a válaszokat, mindegyik megoldás működik, csak itt-ott a CSS-el kell bajlódni. De sikerült, köszönöm.