Két honlap egy user kezeléssel

uborka képe

Nézegettem a mutisite lehetőséget, de nekem nem ez kellene (ha jól gondolom).

Van egy működő honlap, jelenleg 400 fölötti taggal. Szeretnék egy másik honlapot, ami a meglévő honlap user kezelését használja. Magyarán az új honlapra, a régin regisztráltak be tudjanak lépni. Viszont egy teljesen új drupal telepítést szeretnék, külön adatbázissal, mivel a régi alapkódját "túlzottan" átalakítottam (ez részben a rendszer nem ismerésén alapult, részben a speciális feladat miatt). Az új honlapon a régiből csak a felhasználók maradnának. Az adatbázis is külön elérhetésen lenne. Megoldható ez valahogy ?

uborka képe

Hoppá ! A lényeg a régi 4.7-es Drupal.
----------------------------------------------------------
Egy ötlet:

Készíteni egy új belépés form-ot. Feldolgozásnál a régi adatbázisból ellenőrizni a jelszót, ha stimmel, akkor a régi adatbázisból áttölteni az USERS táblából az adatait, az újba. A kérdés, hogy a rendszer hol és mit tárol még a felhasználóról ?

0
0
Illyés Edit képe

Egyszerű export-importtal átmozgathatod (pl. PHPMyAdmin segítségével) a régi felhasználók adatait az új honlap adatbázisába. Mivel azt írod, a tartalmat nem vinnéd magaddal, ezért csak a users, role és users_roles táblákra lesz szükséged.

0
0
pp képe

lehetne a Drupal távoli belépését engedélyezni, amit erre találtak ki.
Ekkor a juzerek a [email protected] loginnal tudnának belépni.

pp

0
0
Illyés Edit képe

Igen, a sequences táblában a users_uid értékét át kell írni a legmagasabb uid-ra, különben nem lehet majd új felhasználókat létrehozni.

Mivel azt írja, hogy tiszta lappal akar újraindulni, és csak a felhasználóit vinné tovább, ezért én nem látom értelmét a régi honlap további fenntartásának. Plusz el kell magyaráznia a régi felhasználóknak, hogy ők — és csak ők, az újak nem — mostantól a [email protected] névvel tudnak belépni. Plusz gondot okozhat, ha nem csak kétlépcsős (anonymous, authenticated) jogosultsági rendszer van a honlapon.

0
0
uborka képe

Akkor egy kicsit rosszul fogalmaztam. A régi honlap működni fog de mellette át lehet lépni az új honlapra, ami egy plusz szolgáltatás lesz. Kinézetre nagyjából olyan lesz, mint a régi, csak a fejléc alatti elrendezés blokkok változnak...

Olyan lesz mint egy könyvesboltban a zenei részleg. Egy ki-belépés, de más beltartalom...

"lehetne a Drupal távoli belépését engedélyezni"

Ez baba, pont az ami nekem kell és működik is :)

Köszönöm

0
0