Képmegjelenítési probléma Internet Explorerben

sev képe

Tiszteletem!

Érdekes és egyben furcsa problémába ütköztem. Ügyfelem az oldalára a node részbe képeket is szokott elhelyezni, melyeket egy hír tartalmaként küld be. Mozillában, Operában, Google Chrome-ban tökéletesen látszanak a képet, de Internet Explorerben sajnos nem. Természetesen Ő ragaszkodik a Microsoft 7-es sorozatú csodaböngészőjéhez....

Íme a link (az első hírben is elvileg lenne egy kép):
http://www.horvathjudit.hu/?q=hu/node

Képkezelő eszközkészlet tökéletesen működik (állapot jelentés szerint). Image modul szabályszerűen feltelepítve.

Amennyiben valakinek van valamilyen ötlete a probléma megoldásában, nagyon szívesen venném, ha megosztaná velem.

Köszönettel: Sevecsek Péter

----------------------------------------
Flame miatt lezártam a témát. -pp-

Drupal verzió: 
mooray képe

Csak tipp....

Az Internet Explorer egy érdekes tulajdonsága (, bár rég nem használok olyat), hogy a képeket nem jeleníti meg, ha a képmegjelenítésért felelős tag tartalmazza a width és height tulajdonságokat, de azok értéke üres.

Találtam egy sort a forrásban, aminek érdemes utánanézni, mivel erre a hibára utalhat:

23. sorban van egy ilyen scriptrészlet:

"display_image_size": ""

Én itt kezdenék kutakodni....

0
0
sgabe képe

Szerintem a képpel van gond, mivel direktben sem jeleníti meg az ie. Lementettem, majd megnyitottam Photoshopban, elmentettem a "Save for Web" funkcióval és láss csodát megjelenik ieben is.

Érdemes lenne utána kérdezni, hogy az ügyfél mivel-hogyan készíti a kérdéses képeket.

0
0
sev képe

Az ügyfél folyamatosan Photoshopban szerkeszt, és úgy küldi jpg formátumban a képeket.
Noshát én betöltöttem IrfanViewbe a képet és egyszerűen újra elmentettem, feltöltöttem a szerverre, hivatkoztam rá és "láss csodát megjelenik ieben is".

Köszönöm a segítséget!

0
0
Nagy Gusztáv képe

Talán meg kellene kérni a kép készítőjét, hogy olyan beállításokkal mentse el a képet, amelyiket az IE ismer. Ezt ő is ki tudja próbálni, ha rávonszolja a képet az IE ablakára.

0
0

Nagy Gusztáv

dióhéj képe

"Természetesen Ő ragaszkodik a Microsoft 7-es sorozatú csodaböngészőjéhez...."

ez meg természetes, hogy ragaszkodik, legtöbben még mindig explorert használnak, nem lehet megmondani az oldalt böngészőknek, hogy ugyan töltsenek már le ilyen meg olyan böngészőt...sokan azt sem tudják hogy kell, milyen az, satöbbi...

0
0
aboros képe

nem azt mondom, hogy nem kell ekszpórerre is figyelni, kell, de azért szerencsére már az nem teljesen igaz, hogy a "legtöbben" azt használnák, lásd:
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp

0
0

-
clear: both;

dióhéj képe

de ha a 2008 decemberi statisztikát veszed, akkor is igaz, hogy a legtöbben:
ebből az első kettő az IE 7-es és 6-os verziók és a negyedik a Firefox
a 26,1+19,6 még mindig több, mint a 44,4 %

26.1% 19.6% 3.6% 44.4% 0.4% 2.7% 2.4%

de nem is ez a lényeg, a lényeg az, ha csak egy ember is használja az elavult és általam is ócskának tartott explórert akkos is kutya kötelességem úgy készíteni az oldalt, hogy az az egy ember is olyannak lássa, hogy az jó legyen, ne csússzon szét, használható legyen, ilyenek

nem mondhatod meg a felhasználóknak, hogyan böngésszenek és mit csináljanak, mert az úgy jó, azok akik explorert használnak minden valószínűség szerint örülnek, hogy egyáltalán eltalálnak különböző oldalakra, képernyőfelbontást sem tudnak állítani, azt sem tudják mi az az operációs rendszer, mit jelent az, hogy böngésző és társai

0
0
aboros képe

:) a firefox nem a negyedik, hanem vastagon az első, már bocs.
ha összeadod a két expórert, akkor a rókához is nyugodtan adjad hozzá a többieket és máris kijön, hogy a legtöbben _nem_ explorert használnak... és ha megnézed a korábbi hónapokat, akkor egyértelműen látszik, hogy _egyre kevesebben_ vannak azok, akik explorert használnak.

tehát mégsem teljesen igaz az az állítás, hogy nem mondhatjuk meg a felhasználóknak. megmondhatjuk! terelgethetjük őket, például azzal, hogy kedvesen felhívjuk rá a figyelmüket, hogy használjanak jó böngészőt, mondjuk rögtön az oldal elején egy browser check, aztán ha ie, akkor ezt kapja mondjuk:
http://static.slated.org/killbillsbrowser.html

ez persze elég brutális módszer, sokkal finomabb megoldások is léteznek, csak azt akartam ezzel érzékeltetni, hogy igenis megmondhatjuk, sőt meg is kell mondanunk a felhasználóknak, hogy mi az ami rossz és mit kéne helyette inkább használniuk.

ettől még nyilván olyan oldalt kell építeni, ami exploreren is tökéletesen fut, de ha jól csináljuk egyszer eljöhet az idő, mikor már nem kell ezzel foglalkoznunk, mert vagy megszűnik az explorer vagy megtanul szabványkövető lenni.

take back the web!

0
0

-
clear: both;

nevergone képe

Felesleges ilyen dolgokkal jönni, mert úgyis a konkrét feladat és oldat, illetve a látogatói csoportja határozza meg az egészet. Vannak olyan oldalak, amelyeket mindenképpen IE -kell látogatni (pl. ismerősöm digitális aláírás telepítésével foglalkozik speciális ügyfeleknek, és ők kénytelenek IE -t használni, mivel Firefox alatt nem megy az ActiveX -> nem működik a kártyaolvasó rendszere), mindig a konkrét igényeket kell figyelembe venni.
Az tény, hogy az IE mindig problémás, de sokszor messze nem olyan vészes a helyzet, ha az embernek van némi gyakorlata, és már kezdettől fogva úgy alakítja ki az oldalt, hogy elkerülje a böngésző-specifikus megoldásokat, illetve ismeri az IE nyűgjeit, és már időben kiküszöböli őket.

De ez az egész itt már nagyon off.

0
0
dj képe

ez nem működik kis hazánkban.
Én általában egy win telepítést úgy fejezek be, hogy leszedem IE-t és OE-t helyette megy fel a FF és TB. Aztán akkor estem pofára amikor ügyvédeknél kellett beüzemelni az e-cégeljárást és IE nélkül ez nem lehetséges, mert a kártyaolvasó aktívX-et nem lehetett megetetni semmi mással. Pedig a rendszert állítólag informatikusok tervezték. Ilyen a hazai IT kultúra tudomásul kell venni.

Üdv!
Dudás József

0
0

Üdv!
Dudás József

nevergone képe

Az IE leszedéséhez gratulálok. :)

0
0
dióhéj képe

nem figyeltél
itt nálam a százalékos felsorolásban a negyedik, így értettem (merthogy nem másolta be a táblázatból a böngészők nevét és verziószámát, csak a százalékos arányt)
és az összes százalékból legtöbb explorere 6 és 7
utána következik a firefox
valóban a legtöbb a firefox, na persze ha a firefoxot is verziókra szedték volna a statisztikában, akkor azokat is össze kellene adni és akkor még ennél is többet beszélhetnénk róla :-)

egy a lényeg, soha nem magadhoz kell mérni a felhasználót, neki az van ami van és még az is lehet, hogy esze ágában sincs változtatni, mert azt szokta meg és örül hogy azzal egyáltalán elboldogul, persze javaslatot tehetsz, én is mindig próbálkozom a foltvarrós nyugdíjas barátnőim körében, 15-ből akiknek eddig mutattam a firefoxot ketten voltak hajlandók átváltani, macerás lett volna nekik a kedvencek helyett a könyvjelző elnevezés és még sorolhatnám én is évekig operát használtam és nehezen váltottam firefoxra, begyepesedett vagyok én is micsinyájjak

0
0
sgabe képe

mert itt most szívesen leírnám, hogy no offense!, de ha mind a foltvarrós nyugdíjas barátnőidhez igazodnánk, akkor a világ valószínűleg visszafelé haladna és nem előre...

0
0
dióhéj képe

az oldalak a felhasználóknak készülnek
általában egy ember vagy néhány ember szerkeszti őket
és a többi felhasználó mezei ember
akik egyáltalán vagy alig értenek ezekhez a dolgokhoz

nagyjából kétszáz fő vesz részt havonta egyszer szakmai előadásokon,
számviteli szakemberekről van szó, ahol a számítógép felhasználói szintű
ismerete alapkövetelmény, elektronikus bevallások, elektronikus tanusítványok,
könyvelés, könyvvizsgálat, mindez számítógépen történik, mégis ugyanaz a helyzet
mint a foltvarrók körében, operációs rendszer, böngészők, firefox, ismeretlen fogalmak, azt sem tudják mit jelent az a dolog, amit megkérdez a rendszer, hogy akarod, igen vagy nem? biztosan akarod?

te is nyilván egész jól eléldegélsz anélkül, hogy tudnád, mi a devizás beruházási hitel nem realizált árfolyamvesztesége :-)

különben az én szememben nagy dolog, ha egy 70 éves nénike internetezni kezd, eszemben sincs azt gondolni, hogy miatta visszafelé halad a világ, de a világ igenis vegye tudomásul, hogy ők is beletartoznak

no...tényleg minden indulat nélkül írtam ezeket, én ezt tapasztalom magam körül és bocsánat, már tényleg nagyon off volt ez az egész, ígérem nem károgok tovább

0
0
aboros képe

tiszta sor.

egyszer tanítottam egy főiskolán flash használatát gazadasági informatikusoknak, végzősök voltak és el kellett nekik részletesen magyarázni, mi az, hogy drag-and-drop.

az ilyen szélsőségek általában nem jó példák.

van egy több éve üzemelő egyesületi weboldal, ahol eleinte szétbombáztam őket azzal, hogy használjanak firefoxot. nem nagyon akart beindulni a dolog, de nem adtam fel, csak toltam az arcukba a firefox bannereket, mára meg alig van olyan regelt user, aki ievel jönne. lassan, nagyon lassan, de működik a "take back the web" szlogen és bizony elég vastagon a mi feladatunk ezt propagálni, ki másé lehetne?

persze nem valószínű, hogy az lesz a végeredmény, hogy eltűnik az ekszpórer, csak talán redmondban (mint ahogy azt most a nyolcasra ígérik már) változtatnak a hozzáállásukon és végre valahára veszik majd a fáradtságot, hogy szabványkövető böngészőt építsenek.

0
0

-
clear: both;

sgabe képe

de működik a "take back the web" szlogen és bizony elég vastagon a mi feladatunk ezt propagálni, ki másé lehetne?

abszolút egyetértek a hozzászólásaiddal a témában, én már nem is írok semmit, mindenki képzelje oda, hogy +1 és örülök, hogy nem vagyok egyedül ezen véleményemmel

0
0
sgabe képe

Van erre egy szép mondás, a tíz milliárd légyről...Merthogy ennyi légy nem tévedhet.

Imádom ezt a hozzáállást, ezért dagasztja minden fejlesztő kényszeresen a sza**. Még jó, hogy egy Google képes meglépni azt, amit a fejlesztők nem (persze, van különbség). Nyilván egyről a kettőre nem ignorálhatja az ember az IE-t, én azért mégis mindenkinek tolmácsolom folyamatosan, hogy az IE maga a dögrovás. A saját érdekem is, hogy minél kevesebbet használják, de még a felhasználó is mosolyogva áll fel a géptől, ha úgy lát egy oldalt, ahogy azt valójában megtervezték.

A Microsoft technikai támogató csapata szerint itt az ideje, hogy a webfejlesztők és rendszergazdák megkezdjék oldalaik és honlapjaik felkészítését az Internet Explorer következő kiadására. A weblapok frissítésére azért van szükség, mert az Internet Explorer 8 szakítva - a Microsoft eddigi hagyományaival - a visszafelé-kompabilitás helyett inkább a szabványkövetést részesíti majd előnyben, így a nem várt módon fog jeleníteni számos, a böngésző korábbi verzióira optimalizált oldalt.

Készítsük fel oldalainkat IE8-ra, ez meg az évezred vicce, mint új fícsör.

Mostanában becsúszik egy-egy off. Elnézéseteket kérem érte.
0
0
sev képe

Mennyi reakciót váltott ki a téma. Tulajdonképpen a felhasználók nagy része sajnos illegálisan használja a Microsoft termékeket, tehát hivatalosan több mozilla, opera, google chrome megtekintésnek kellene szerepelnie a statisztikákban, de ez sajnos mégsincs így.

Tapasztalatom szerint sok felhasználót a kényelem irányít: sokaknak az a tény, hogy XP-jükben, Vistájukban már eleve megtalálható egy böngésző (IE), bőven elég ahhoz, hogy azzal internetezzenek. Eközben rengeteg helyről hallják, kapják a negatív információkat az IE-el kapcsolatban (lefagy, nem biztonságos, stb...). Ilyenkor legyintenek egyet: "Nekem még sohasem volt bajom vele!"

Magyarázhatjuk ezen a fórumon, vagy bármelyik másik fórumon az IE bugjait, őket sosem fogjuk meggyőzni a Firefox, az Opera, a Safari, stb.. előnyeiről, mert mindig lesznek olyan prókátorok, akik az alternatív megoldásokban is megtalálják a legkisebb hibákat is.

Ha mindenki racionálisan gondolkodna, aki számítógépet használ, akkor minden gépen Linux futna és lassan megszűnne a Redmondi termékek térhódítása, és rengeteg Windows platformra szánt program Linuxon ketyegne.

Elnézést az oFFTopicért.

0
0
aboros képe

a felhasználók nagy része sajnos illegálisan használja a Microsoft termékeket

ez azért így nem igaz ám. régebben igaz lehetett, de mostanában azért a legtöbb géppel jön az oprendszer is, igen ritka, hogy úgy vesz/vehet gépet valaki, hogy nincs hozzá eleve ilyen vagy olyan oprendszer.

a Safari, stb.. előnyeiről,

háttőő... azok mik is pontosan? :) egyet tudok: három ujjal balra húzva a trackpadon az felér egy vissza gombbal. jobbra meg az előre.

Ha mindenki racionálisan gondolkodna, aki számítógépet használ, akkor minden gépen Linux futna

...vagy mindenki kidobná a pécéjét és macvenne inkább egy működő számítógép-operációsrendszer kombinációt. ;)

0
0

-
clear: both;