Képkezelés - képek mentése - elnevezése

Anonymous képe

Sziasztok!

A 7-es Drupal-t használom és észrevettem, hogy ha elmentek egy tartalomban egy képet, normál esetben az adott mappába teszi a file neve alapján. Azonban ha kicserélem, mert a képen valamilyen változtatást eszközöltem pl. Photoshopban és ugyan azon a néven ismét feltöltöm - jelzem előbb a régit letörlöm, tehát továbbra is csak 1 kép van és a neve is ugyanaz - akkor - de nem mindig - a neve után _0, vagy _1 karaktereket teszi, aminek nincs értelme, mivel nincs mitől megkülönböztetnie.

Nem nagy ügy, de amikor nézem a képlistát, zavaró, hogy nem az eredeti file nevet látom.

Miért van ez így és elkerülhető-e.

Az alaprendszert használom a képkezeléshez.

Drupal verzió: 
Sweetchuck képe

Ez azért van, mert a rendszer nem törli rögtön a fájlokat.
Amikor a node szerkesztő űrlapon vagy és eltávolítod a fájlt, attól az még a szerveren nem lesz letörölve. Majd csak a node elmentésekor.
Ha még a node elmentése előtt feltöltöd a fájl újabb verzióját, akkor a régi még ott van. Ezért kell új fájl nevet generálni.

4
0
vacati képe

Kösz, ez logikus. Majd kipróbálom, ha ismét cserélem, akkor visszaírja-e a normál nevet. Jó lenne...

0
0
nevergone képe

Plusz egy tartalomnak lehet több verziója is, és milyen szép lenne, ha minden verziót teljesen megtartana, vagyis a csatolt fájlokat is.

0
0
vacati képe

Úgy érted, hogy ha úgy van beállítva a tartalom, hogy az előző verziókat is mentse, akkor csak a szöveget menti, a csatolmányokat ilyenkor nem?

0
0