Képgaléria cikkhez kapcsolása

alippai képe

Az oldalamon a dizájn és az egyszerűség kedvéért imagefield és imagecache el van 1 kép kapcsolva 1 cikkhez - fix helyen beszúrva.
Szeretnék galériát kapcsolni 1 linken keresztül a cikkhez - lehetőleg automatikusan, mert ez egy ujságírók által használt CMS - de nem találok semmilyen megoldást.
Az image_gallery, acidfreevel ill. gallery2 modullal lehet létrehozni galériát, de lehet minden cikkhez (node tipushoz) automatikusan 1 galériát kapcsolni?
http://drupal.org/node/86489
http://drupal.org/node/144725

aboros képe

nem egészen világos mit értesz azon, hogy 'automatikusan'. a galériát valakinek létre kell hoznia és képekkel feltölteni, ez elkerülhetetlen. ki csinálja ezt? az újságíró? a fotós? netán valaki más? végülis mindegy is.

ha az image_gallery modult használod, akkor a képgalériáidat taxonómia kifejezések alkotják tulajdonképpen. használhatod mondjuk a cck taxonomy fields -et. a 'cikk' tartalomtípushoz hozzárendelhetsz egy ilyen 'field' -et, és akkor minden 'cikk' típusnál megadhat a beküldő egy[vagy több] kategóriát a 'képgalériák' szótárból. ezt aztán természetesen sminkelned kell, a [pl] node-cikk.tpl.php -ban, használva a taxonomy field -ben megadottakat kirakhatsz egy linket, ami az adott kategóriára mutat. nem csináltam ezt még egyszer se, csak egy ötlet.

viszont:
amit te is ideírtál két linket, azok közül a második nagyon tanulságos, szuper ötlet szerintem, azzal is meg lehet ezt oldani talán illetve olyasmi megoldással.. imagecache-imagefield-views. [itt egy érdekes lehet, hogy argumentumot is használhatsz a view-k ban, ami mondjuk lehet a node id ugye, ezzel lehet talán ezt automatikusan? nem tudom ez csak felvetés]

vagy azt csinálnám, hogy a 'cikk' tartalomtípushoz adnék egy imagefield -et, ami 'multiple values'. aztán szintén sminkeléssel a node-cikk.tpl.php -ban ezeket az értékeket egyszerűen az írás végéhez csatolod, akár egy szépen lenyitható ajaxos megoldással vagy tabként mondjuk. ez is csak egy ötlet, sose próbáltam.

remélem segít.

0
0

-
clear: both;