Kép feltöltése alapértelmezetten megadott galériába

mpety képe

Üdv Mindenkinek!

Egy egyszerű galériát készítek, drupal 6 alapokon, cck + node_reference + views + imagefield + imagecache segítségével.

Az oldalon különböző csoportok vannak (organic groups segítségével megoldva) és olyat szeretnék, hogy mindegyik csoporthoz tartozzon egy-egy galéria.
Készítettem 2 tartalomtípust egyik a "csoportok-galériái" másik a "csoportok-képei". Ezután nincs is gond, az adott csoport oldalán views és ugye tartalomra hivatkozás segítségével megjelenítem az ide tartozó galériát (ez ugye egy "csoportok-galériái" típusú tartalom).

Viszont, ha be akarok küldeni egy képet ebbe a galériába, akkor ugye be kell küldenem egy új "csoportok-képei" tartalmat, ami már a "csoportok-galériái" tartalomtípusra hivatkozik.
Na most hogyan lehetne megoldani azt, hogy ne kelljen választani itt a kép beküldésénél, hogy melyik galériába is akarom azt feltölteni, hanem automatikusan figyelné, hogy én melyik csoportból indítom a tartalom létrehozását és egyből annak a csoportnak a galériáját tenné alapértelmezetté? Lehet-e egyáltalán ilyesmit vagy nagyon nagy marhaságot beszélek?

Mert van ugye a képeknél létrehozott, tartalomra hivatkozás mezőmnél (ezzel hivatkozok arra hogy melyik galériába szeretném feltölteni a képet) egy olyan, hogy alapértelmezett érték megadása. Itt lehet PHP kóddal is megadnom értéket. Gondoltam hátha lehetséges valahogy, megadnom hogy mikor melyik galéria legyen az alapértelmezett ahova fel akarom tölteni a képet...

Találtam ilyeneket:
http://drupal.org/node/233378
http://drupal.org/node/680184

Bár őszintén szólva nem értem, hogy honnan tudná, hogy melyik galériába akarom feltölteni a képet? - szóval egyáltalán mikor használható ez az alapértelmezett érték?
Mondjuk, ha teszek egy kép feltöltése linket a csoport oldalára, vagy mondjuk akár az adott galériába teszek egy linket (talán ez lenne a legjobb), hogy kép feltöltése, és akkor a node id alapján meg tudnám adni, hogy melyik legyen az alapértelmezett galériának kiválasztva?

Viszont ilyen esetekben mi történik akkor ha "rendesen" tartalom hozzáadása" menüponton keresztül küldök be egy képet? Ekkor mi lesz az alapértelmezett galéria?

Nagyon jó lenne ha valaki tudna valami támpontot adni vagy ha csinált már ilyet akkor adni pár linket vagy jó tanácsot, hogy mégis merre induljak mert kicsit zavaros nekem az egész...

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

Mindkettő működhet, de az alapértelmezett érték megadásánál csak saját sql queryvel tudod előszedni a gidhez tartozó galéria nidjét.

Ellenben van egy ilyen: http://drupal.org/project/nodereference_url

Ezzel a galéria oldalára könnyen lehet linket pattintani a következő formában: http://pelda.hu/node/add/csopikep/[nid]?gids[]=[gid]

Ez saccperkb ennyi:

$node = node_load(arg(1));
if ($group = og_get_group_context() && (!is_null($node->type) && $node->type == 'csopikep')) {
 print l(t('Create new image'), "node/add/csopikep/{$node->nid}", array('query' => "gids[]={$group->gid}"));
}

Aztán saját modul hook_menu_alterében lehet adni a node/add/csopikep menuelemhez tartozó saját access callbacket, és le tudod tiltani a node/add/csopikep útvonalat, hogyha nincs arg(3) meg $_GET['gids] Ezt megint nem túl egyszerű, de saját access callbackekre itt van példa:
http://api.drupal.org/api/drupal/developer--hooks--core.php/function/hoo...

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

mpety képe

Nagyon szépen köszönöm!

Nekem a nodereference_url modul tökéletesen megoldotta a problémámat!
Viszont a többi megoldásod is nagyon hasznos, mindenképp ki fogom próbálni azokat is!

Köszi még1szer!

0
0

Üdv
Peti