Kép beszúrása

stafford képe

Sziasztok,

Az oldalunkon tinymce es imce modult használunk. Az a problámánk, hogy ha egy user nem tölti fel a képet, hanem más oldalról linkeli, akkor nem scalezi le az engine a képet ugye.

A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne ezt letiltani ill. az engine-t rávenni, hogy a linkelt képeket is max. 480 szélességben jelenítse meg. A mostani sminkünk 480pixel széles képek beszúrására alkalmas. Szélesebb kép esetén a kép kilóg job oldalt.

Udv,

stafford

Illyés Edit képe

Szerencsére nem lehet rávenni az engine-t, hogy egy másik webhelyen lévő képet, amihez neki semmi köze, átméretezzen..:)

A normálisabb böngészőket viszont rá lehet venni arra, hogy a letöltött képeket legfeljebb x méretben jelenítsék meg, erre való a CSS max-width tulajdonsága. Példa: Scalable Figures and Captions with CSS and HTML.

Sajnos az IE6-ban nincs max-width támogatás (IE7-ben van).

Egyébként elég udvariatlan dolog mások szerverén lévő képeket behívni és az erőforrásaikon élősködni.

0
0
stafford képe

Remelem nem arra gondoltal, hogy fizikailag meretezze at a linkelt kepet...

Mert en csak a linkelt kep megjelenitesere gondoltam.

Az meg hogy ki mit es honnan linkel az legyen az O dolga... ez nem tartozik a kerdeshez es csak bizonyos esetekben etikatlan.

Mas otlet esetleg?

0
0
Illyés Edit képe

A linkelt képet nem az "engine" jeleníti meg, az csak a kép fellelhetőségét (img src="http://www.....) küldi ki sima HTML kódként. A megjelenítést a böngésző végzi. A kérdés tehát nem Drupal probléma.

Esetleg feldobhatod a témát a Weblabor fórumán, ott állomásozik egy-két CSS guru, de kétlem, hogy a max-width mellett más lehetőséget is tudnának neked mondani.

Szerintem általában meg lehet kérni a t. felhasználót, hogy a máshol fellelt képeket jobb egérgombra kattintással mentse le a saját gépére, majd töltse fel TinyMCE-n keresztül. Ha nem így jár el, egy overflow:hidden CSS utasítással el lehet rejteni a kilógó részt.

0
0
stafford képe

ok, koszi. en olyasmire gondoltam hogy a kapott html kodban megnezi a with erteket es azt atirja 480-ra ha nagyobb ennel :)

- esetleg tinymce-t meghekkelni, hogy a with ertek max 480 lehet?

- vagy letiltani a kulso keplinkeket? :)

0
0
Illyés Edit képe

A böngésző magától sajnos nem ír át semmit. Javascripttel talán meg lehet oldani, hogy img elemeket átméretezzen. Nem tudom, hogy ez távoli képekre hogyan működik, többi Drupal Javascripttel nem akad-e össze, stb. Ki lehet próbálni.

Másik elvileg lehetséges megoldás, hogy tartalom felvitelekor getimagesize() függvénnyel lekéred a távoli kiszolgálón lévő kép width és height adatait. Ha a width nagyobb, mint 480, akkor arányosan lekicsinyíted, és az új méreteket beírod az elmentendő tartalom HTML kódjába (img src="http://szerver.neve/kep.jpg" width=480 height=300).

Ehhez lényegében egy külön modult kellene fejleszteni, amennyire én átlátom a dolgot. A TinyMCE fórumon néhány hete vetődött fel a kérdés, a fejlesztő azt mondja, nincs napirenden. Egy hozzászóló ajánlja az ActivEdit szerkesztőt, talán érdemes megnézni.

U.i.: Még annyi jutott eszembe, hogy a banner modulban van távoli kép banner lehetőség, esetleg ki lehet mazsolázni ezt-azt a kódból.

0
0
breki képe

Szia

Meglehet oldani a problémát, én is jártam már úgy hogy, egy cikkben nagyok voltak a képek. Igaz én Fckeditort használok, nekem jobban bejön mint a Tinymce.
Simán másol, beilleszt utána katt a képen, a kép tulajdonságainál beír az új méret és kész.

0
0
stafford képe

ez tinymce-ben is mukodik, csak van olyan user, aki ezt nem "akarja" hasznalni :(

0
0