Kép beszúrás

fripeter képe

Üdv!
Nemrég használom a Drupalt. Sajnos elakadtam ott, hogy be akartam szúrni egy képet egy oldalra. Beírtam a html kódot ( ) és a kép nem jelenik meg! Mi lehet a hiba! Help!

Fórum: 
Molesz képe

A beviteli formát álítsd át Full HTML-re. Ezt ott találod, ahol az oldal tartalmát megírod.

0
0
fox mulder képe

0
0

Fox Mulder

crt képe

Ez nekem eléggé ágyúval verébre módszernek tűnik egy-két kép esetén.

Üdv: Zoli

0
0
Molesz képe

Az image modul nem rosz, és nem feltétlen ágyúval verébre. Érdemes kipróbálni.
Nekem is mondták már, hogy tinymce használata is ágyuval verébre... Mert azokhoz a cikkekhez amit én írok, ahhoz nem szükséges. Én mégis így látom egyszerűnek, és lehet hogy Fripeter-nek is így lesz egyszerű.

0
0
crt képe

Én is használom néhány galériánál, pont ezért írtam azt amit. De mindenkinek szíve joga annyi modult felpakolni, amennyi csak jólesik, csak aztán győzze karbantartani a rendszert.

Üdv: Zoli

0
0
ninja képe

cck image field, clearbox.js, és egy kis tpl.php hakk és máris egyszerű lesz az életed.
így működik: http://wekerletelep.eu/node/96

0
0
Molesz képe

Na szerintem ez az ágyuval verébre és társai. Egy egyszerű képbeszúrásnál nem kell mást tenni, mint a beviteli formát átállítani, és egy egyszerű kis html kódot odarakni. Amit Ninja ajánlott, az is egy roppant jó megoldás, de szeritnem ez egy sima képbeszúráshoz már túl sok időt vesz igénybe. Mármint mire előkerülnek a modulok, és mire telepítni, kiismeri, esetleg meghackeli a tpl.php-t....
De igen pozitív kis modul. Megoldható esetleg ugyanez drupal 6-on is? Mert most igy hirtelen meginogtam, és azon gondolkodtam, hogy az általam bemutatott programokról ha 3 kép elférne a cikk tetején, akkor az még részletesseb képet adna, az adott programról.

0
0
ninja képe

Egy egyszerű képbeszúrásnál nem kell mást tenni, mint a beviteli formát átállítani, és egy egyszerű kis html kódot odarakni.

- ezt akkor teheted meg, ha egyedül szerkeszted az oldalt. ha van még egy usered és adsz neki full html-t, el fogja törni az oldalt.

0
0
Nagy Gusztáv képe

A Filtered HTML beviteli formát lehet szerkeszteni, és felvenni pluszba a kívánt tagokat.

0
0

Nagy Gusztáv

Doka képe

A Drupal 6-hoz van egy kis és egyszerű modul, amivel egyszerűen lehet képet egy oldalhoz feltölteni és megjelenteni: http://drupal.org/project/img_filter

0
0
Molesz képe

Én is azt használom. De nekem ez a másik változat nagyon tetszett. Egyébként az img_filter-el az a bajom, hogy hiába állítom be hogy centerbe rakja, akkor is egy kicsit balra húz a kép. No de ennyi még belefér.

0
0
aboros képe

nem emlékszem már pontosan hol, de én is találkoztam ezzel a problémával és float-olt képeknél is volt gáz a margóval. belenéztem a modulba és több helyen is bele van égetve ilyen style="width:' . ($thumbnail_size + 22) . 'px" ... amit nem nagyon értek, hogy miért csinálja, mindenesetre a megfelelő helyekről kiszedve ezt tökéletesen csinálja a dolgát.

egyébként alapból támogatja a thickbox -ot vagy a lightbox -ot, de a clearbox -ot is bele tudod hakkolni, csak ahhoz már némileg piszkálni kell a modult magát. (vannak theme_ hook -ok, elég azokat átírni itt-ott, hogy clearbox-os legyen)

0
0

-
clear: both;

tigger képe

Tisztelt Közösség!

Vadonatúj felhasználó vagyok, két napja telepítettem a Drupalt. Még nagyon új a rendszer, keresgéltem a menükben, végigolvastam a kézikönyvet, Nagy Gusztáv leírásából is sokat, itt az oldalon is keresgéltem, de nem találtam választ a következőre:

Hogy tudok egy sima képet beszúrni egy sima oldalra? Konkrétan: Van mondjuk egy oldal típusú (de azt hiszem ez mindegy) tartalom, abban írom a szöveget, és szeretnék betenni egy képet (tehát nem galériáról van szó), vagy akár a láblécbe, pl.

A szövegmezőben engedélyezem a full html-t, és a kód mondjuk:
img src="files/images/akarmi.jpg" alt="x" width="x" height="x" a href...

de akár: img src="/files...

A kacsacsőrt most lehagytam, mert a fórummotornak nem tetszett, és a cite sem segített...

Úgy tapasztaltam, hogy p-t nem kell külön jelölni, ezért kezdem az img-el. A probléma az, hogy a kép nem jelenik meg. A rendszer LAMP (ubuntu), a webszervernek megadott elérési könyvtár:
/home/tigger/Drupal.
A file a Drupal/files/images alkönyvtárban van.

Az elérési utat kell másként megadni, vagy egy egész más kódot kell használni a tartalom írásakor? Ha az előbbi, hogy kell úgy megadni, hogy a szerverre költöztetés után se legyen gond? Ha az utóbbi, akkor mi a drupalban használatos, korrekt megoldás?

Elnézést, ha ez nagyon triviális, nekem valahogy nem állt össze. A segítséget előre is köszönöm.

Üdv.

0
0
Désiré képe

próbáld meg a kódban megadni a file teljes elérési útját
pl: http://localhost/drupal/files........

Aztán ha úgy működik, akkor már csak játszadozni kell vele, hogy milyen rövidebb meglodást fog szeretni (ami ugye a szerveren is működni fog)

+
És ajánlanék még egy nagyon jó szövegszerkesztő modult, ami szerintem saját blog írásához a legegyszerűbb, legjobb:
BUEditor
Ezzel tudsz képet is beilleszteni.

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

tigger képe

De nagy s..fej vagyok, micsoda amatőr hiba! Az images könyvtárat nagy betűvel írtam, a kódban meg kisbetűvel. Így "files/Images..." is tökéletes, elnézést a bénázásért!

A BUEditort meg fogom nézni, köszönöm a javaslatot...

0
0
dióhéj képe

még annyit, hogy én kizárólag ezt írtam az idézőjelbe: képneve.jpg vagy amilyen kiterjesztés és tökéletesen jól megjelenítette a képet...nem követelte az elérési utat....

0
0
tigger képe

Kipróbáltam, nekem nem vált be, gondolom, valahol valamilyen elérési utat nem (jól) állítottam be. Talán a fájlrendszer könyvtára menüben lévő útvonalhoz kellene igazítani? Így persze rövidebb lenne a kód, viszont hogy különítem el a különböző fájlokat? Beledobálom egy könyvtárba, aztán keresgélek benne (nem mintha most olyan sok lenne...)?

0
0
Nagy Gusztáv képe

azt a képet, és próbálj ahhoz képest valamit módosítani.

Böngészőben jobb gomb a kép helyén, majd Tulajdonságok.

0
0

Nagy Gusztáv

tigger képe

ez megvolt, és ahogy fentebb írtam, már rendben is van. Elnéztem a kis/nagy betűt. Kijavítottam a könyvtárét kicsire, és rögtön megtalálta.

A fenti inkább elméleti kérdés volt, mivel Ti valószínűleg profi programozók vagytok, kíváncsi voltam, hogy csináljátok.

0
0