Szeretnék egy olyan magazint készíteni, ahol a cikkekhez egyetlen illusztráció tartozik, de a képek önállóan is fontos szerepet fognak az oldalon betölteni. Ezért létrehoztam egy kép tartalomtípust, amely imagefieldként tartalmaz egy képmezőt. A cikk tartalomtípusba erre a kép tartalomtípusra mutatómezőt vettem fel.
View-ban szépen tudom is állítani, hogy a cikk címe alatt a beágyazott kép tartalomtípus imagefieldje látszon, stb.
Amivel viszont gondom van: amikor a cikk részeként, illusztrációként jelenítem meg a képet, akkor a teljes node megjelenik. Mást szeretnék a kép típusomból látni, ha cikk részeként jelenik meg, illetve, ha teljes értékű képként (mondjuk egy adott szerzőhöz tartozó galéria részeként) jelenik meg. Sminkeléssel el tudok bizonyos mezőket tüntetni, amikor cikk részeként jelenítem mega képet.
De mi van, ha cikk részeként kisebb, önálló képként nagyobb megjelenítést szeretnék az imagefield mezőnek?
Mi van, ha cikk részeként a kép és a cikk mezőiből más sorrendben szeretném összeállítani a node-omat? Mit kell átírnom?
Vagy ne bonyolítsam? Legyen a cikkben egy sima imagefield, és legyenek külön kép tartalomtípusaim a galériázáshoz?
teljes értékű képként?
A "teljes értékű kép" alatt most mit kell érteni? Azt, hogy pl. csak a képeket listázod a cikkekből?
Azt értem, hogy lennének olyan cikkek, amikhez tartozik egy képmező illusztrációként.
De szeretnél egy külön "galériát", ahol csak a cikkekből kiemelt képek látszanának, mondjuk az adott felhasználóra leszűkítve (tőle származó cikkek képei)?
Ha igen, akkor külön nézetet kell létrehozni a képek listázására, úgy, hogy ott csak fieldeket jelenítesz meg - abból is csak a képmezőt; aztán azt már tudod szűrni (filter), hogy csak az adott felhasználóhoz tartozó cikkek jelenjenek meg, és csak az adott tartalomtípusból.
Persze jó lenne pontosan érteni a célodat, ha nem ezt a választ vártad. :)
Kép beágyazott tartalomtípusként
Teljes értékű képen azt értem, hogy van szerzője, címe, esetleg nagyobb felbontásban is megnézhető, mint amikor cikkbe helyezem illusztrációnak. Ezen kívül galériákba szervezhető, akár többe is. Az oldalról elérhetők lennének fotósok és hozzájuk rendelt képek, de mondjuk az oldalon szereplő tájképek is bekerülhetnek egy blokkba. Ezt a részét értem, hogy külön tartalomtípusként ez hogyan valósul meg.
A kérdésem az, hogy beágyazott tartalomtípus mezői hogyan vegyíthetők a "külső" tartalomtípus mezőivel? Általában is érdekelne, ha többféle beágyazott tartalomtípusom van, vagy ha a beágyazott tartalomtípus is tartalmaz egy újabb tartalomtípust.
Ötlet
Ez a " beágyazott tartalomtípus" fogalom nekem egy kicsit homályos, legalábbis amikor olvastam a hozzászólásodat, valahogy ennél a résznél mindig egy kicsit összezavart, hogy most akkor miről is beszélünk, ezt lehetett volna egy kicsit egzaktabban, mert nem tudom, pontosan mit értesz ezalatt. :)
Egyébként a kérdésedet értem (azt hiszem), és én mondjuk a kettőt szívem szerint különválasztanám.
Gondolom az elsődleges cél - de javíts ki, ha nem így van, én ezt vettem ki az írásodból! - az, hogy legyen egy galéria a fotókból, ezeknek van szerzője, különböző szempontok szerint rendezhetők ezek a fotók, stb. Ezért én elsősorban valami galériamodult választanék legszívesebben erre a célra, amivel ezeket szépen lehet rendszerezni, esetleg van mód külön-külön galériákba rendezésre, stb. (pl. Node Gallery, ha ez megfelel a célnak)
Ezután ha jól értem, a képek köré szeretnél egy cikket, ahol bemutatnád, melyik képről is írsz konkrétan.
Közben az jutott eszembe, hogy ez akár egy Views-zal listázott node reference is lehetne, erről itt találsz tutorialt: Create a view on a node reference field, itt pedig megjelenítenéd a fieldet, ehhez lehet, hogy igénybe vehetnéd a Reference views modult, ami ebben állítólag (még nem próbáltam) elég nagy segítségre lehet.
Gyorsan hozzáteszem, még mindig nem írtad le, hogy egész pontosan milyen témakörben készül az oldal, hogy ne csak sejtésünk legyen erről - pl. hogy ez mondjuk elsősorban fotósoknak szóló oldal lesz-e, ahol bemutathatók a képeik, vagy valami tök más téma, vagy akár egy festményeket bemutató oldal, ahol a festményt elemezni lehet, és még hatmillió dologra tippelhetnék, de nem akarok. :)
Persze több megközelítés lehetséges, én arról az oldalról néztem, ha elsősorban a galériába rendezés a cél, az erről szóló cikk írása pedig inkább másodlagos feladat.