Jogosultág probléma??

Sylonell képe

Sziasztok!

A lassan elkészülő oldalam utolsó pár hibáját szeretném ég orvosolni. Két, elég hasonló probléma van két modullal kapcsolatban (ezért merem egy kérdés alá írni mind a kettőt).
Először egy Simple_menu(6.x-1.15) modult telepítettem. A Jogosultságok menüpont alatt megadtam, hogy mindenki láthatja a modult, de a Linux szerver alól működő oldal files/css és files/js (ahova a simple_menu modul létrehozza a fájljait) csak 600-as, az az a tulajdonos láthatja és szerkesztheti jogokkal hozza létre. Ha manuálisan átállítom a jogosultságot 644-re, az az mindenki olvashatja a fájlt akkor rendben van. A probléma ezek után a következő: a modul minden oldal alá új js fájlt hoz létre, illetve, ha modult kapcsolok be vagy ki, akkor újra generálja a css és a js fájl(oka)t, természetesen rossz jogosultságokkal.
Mai napon egy Views_gallery(6.x-2.0-beta2) modult állítottam be és a jelenség vészesen hasonló: a képket nem lehet elérni, se kicsi, se nagy (több kép esetén). Amíg egy kép volt fent és mindenhol beállítottam full joggal: megjelent, a következő kép feltöltése után eltűnt.

A modulokat először a saját gépemen Win7 wamp alól állítom be és tesztelem, itt minden rendben megy, szépen megjelenik és viselkedik minden, a távoli szerveren pedig nem :S
Az oldalon működik külön képfeltöltés tartalom mellé (Wysiwyg IMCE) ami a távoli gépen is teljesen rendben működik. Próbáltam az adatbázis és szerver rendszergazdával egyeztetni, de sajnos nincs ötlete neki sem. Esetleg ti tudtok valami tippet, hogy ez miért lehet?
Előre is köszönöm!
Syl

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: