Javaslat video megosztással kapcsolatban

daszika képe

Sziasztok!

Jelen pillanatban egy olyan oldal végfázisába érkeztem (megvalósítás szempontjából), melynek célja, teljes, egész estés filmek megtekintése (az adott oldalon). Az oldalnak megvan már a kialakítása, a kinézete, és már csak az érdemi rész hiányzik belőle, mégpedig a videok feltöltése. Ennek a megvalósítására találtam is több értékelhető fórum témát (pl; http://drupal.hu/forum/videók-és-mp3-feltöltése és http://drupal.hu/forum/video-feltöltő-oldal). Csupán egyetlen kérdésem lenne; érdemes-e ezer-ezerötszáz film esetén is (ez filmenként 700 MB-al számolva is közel 1 TB-ot jelent) ezt a módszert alkalmazni, tudni illik a szervert terhelni, vagy érdemesebb lenne a filmeket beágyazott tartalomként elérhetővé tenni az oldalon?
Azért érdekelne a javaslatotok, mert a fórumban több helyen s olvastam a feltöltési sebességgal kapcsolatos aggájokat (nyilván jogal), valamint azért is, mert ehhez mérten vásárolná meg, a megbízóm a szervert, amin futna az oldal.

Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
scorchio képe

Érdekes a problémád, én is óvatos duhaj lennék, ha meg kellene oldanom. "Valami" azt súgja (bár ilyet sose próbáltam), hogy ennyi anyagot ugyanazon a szerveren tartani, mint amin a Drupal is fut, nem feltétlenül optimális... Kíváncsi lennék egy hozzáértő véleményére, hogy mennyire lehet sikeres a próbálkozás.

Konkrét megoldási ötletem nincsen (ehhez ilyen szinten nem értek), de érdemes megnézni a Media Mover modult, ugyanis azzal elég jó kis trükköket lehet eljátszani mindenféle médiaanyag okos mozgatására, átalakítására. Ha másnak nem is, ihletnek jó lehet :)

1
0

Adamek Zoltán aka Scorchio | http://zoltanadamek.com

docker képe

Ha kénytelen vagy saját szerveren tárolni a videókat 6-os verziónál a media mover-t ajánlanám. 7-esnél ahogy nevergone is említette még könnyebb lehet a dolgod. Ebben az esetben a media modul irányába indulj.

Ha konvertálsz akkor valószínűleg a szerveren kell futnia ffmpeg-nek megfelelő kiegészítőkkel fordítva. Terheléstől függően beállíthatod, hogy a konverziók cron-ban fussanak.

El kell még döntened, hogy mindenféle formátumot "beengedsz" vagy csak mondjuk mp4-et (webm, h.264). Ezeket ugyanis a lejátszók általában már kezelik, nem kell külön mondjuk flv-be konvertálnod, persze ilyenkor számolnod kell a terjedelmesebb fájlméretekkel.

Ezzel lehetőséged van vagy konvertálandó vagy beágyazó tartalmat létrehoznod, annak függvényében, hogy versenyfilmről van-e szó.

0
0
aboros képe

http://drupal.org/project/kaltura

bár ennyiből amit írsz nehéz pontos segítséget adni. :) elég videóközpontúnak tűnik a dolog, hogyha sokezer videót kell elérhetővé tenni darabonként többszáz megás állományban. mit akarnak ezzel a juzerek csinálni? megnézik on-site? vagy le akarják tölteni az "avit" ? vagy is-is? :) ők is tölthetnek fel?

satöbbi kérdések. a kalturát én kipróbáltam viccből, hát viccnek elég rossz, viszont ha komolyan gondolják akkor zsir ;) mondjuk ez nem csak egy drupal modul, hanem egy nyilt forrású videoplatform, amihez van egy drupal modul. tök jó, ha nem sietsz érdemes kipróbálni sztem, ennél többet nem tudok róla, mert vagy két éve néztem.

2
0

-
clear: both;

nevergone képe

Aborossal értek egyet olyan kiegészítéssel, hogy ilyen helyzetben elgondolkodnék rajta: biztosan a szerveren akarom tárolni én a videóanyagot? Nem tudom kiszervezni ezt a feladatot kifejezetten erre szakosodott cégeknek, mint pl. Youtube, Vimeo, Kaltura…?

1
0
daszika képe

Egyrészt; köszönöm mindnekinek a segítséget! Az oldal lényege az lenne, hogy az oldalon tudjuk megnézni a filmet úgy, hogy azt ne kelljen letölteni. Én is gondolkodtam azon, hogy youtube-on, vagy hasonló, videó megosztással foglalkozó oldalon tároljam a filmeket, de egy kategória filmjei mindenképpen a szerveren kell, hogy tárolódjanak, és ez az Amatőr filmek kategóriája. Ennek a kategóriának ugyanis az a lényege, hogy az oldal látogatói saját filmeket tölthessenek fel.

0
0

Dávid

nevergone képe

Úgy tudom, hogy Drupal 7 alatt ez már végképp nem jelent gondot, nem lepődnék meg, ha a videómegosztó oldalakhoz készült modulok már tudnának ilyent. Sőt, emlékeim szerint a Kaltura pont erről szól.
Nagy fájlok és (várhatóan) nagyobb terhelés kiszolgálása nem egyszerű feladat, én biztosan nem szívnék vele, ha nem kötelező.

1
0
daszika képe

Hát köszönöm! Hála nektek, egyre okosabb leszek! Ezt a kaltura nevű dolgot holnap mindenképpen megnézem! Egyébként amondó vagyok, hogy aviban szeretném tárolni a filmeket, és kizárólag az amatőr (egymással versenyeztetni kívánt) filmeket tenném fel a szerverre. A többit inkább beágyazott tartalomként kezelném az oldalon...
Mindnekinek köszönöm, aki ötletével hozzár járult "megvilágosodásomhoz". :D

0
0

Dávid

daszika képe

Újabb kérdésem lenne!
Kaltura instal, valamint beállítások után kaptam egy hiba üzenetet a következő szöveggel;
CrossDomain.xml Status
crossdomain.xml file could not be found in your site's root directory [/home/asianinv/public_html/kraussclapper.com/crossdomain.xml]Please read here
A "here" opcióra kattintva, azt írja ki, hogy;
No help is available for module Kaltura Module
Kérlek segítsetek! Rossz Kaltura modult töltöttem le? Vagy az xml fájlt máshonann kell beszerezni?
Válaszotokat előre is köszönöm!

0
0

Dávid

pp képe

új kérdés, új téma.

aztán az új témába belinkelheted az előzményt is természetesen, de felesleges egy darab témában megbeszélni mindazt a soktrillió dolgot ami előfordulhat, ha az ember ilyen kemény fába vágja a fejszét.

pp

0
0