Jó a drupal erre a feladatra?

rob00 képe

Sziasztok.

Teljesen új vagyok itt ezen a fórumon és a drupal rendszert is csak most találtam meg a neten ugyhogy lehet kicsit idióta lessza kérdésem de remélem azért megérti valaki. A kérdés a következő meglehet e ezeket a dolgokat oldani ezzel a rendszerrel és ha igen akkor modul segítségével vagy alapból tudja a drupal?

1. Egy weblapot szertnék csinálni ami csak regisztrált felhasználóknak működik
2. A felhasználók egy adott konyvtár tartalmát lássák azokat letölthessék és kommenteket fűzhessenek hozzá (ha lehet ezek a kommentek mailként eljussanak az adminhoz)
3. A felhasználók egymás konyvtárait fájljait ne láthassák csak a közös üdvözlést estleg magyarázó oldalt
4. Az admin viszonylag konnyen adhasson a rendszerhez uj usereket és ha lehet weben keresztül feltölthesse a fájlokat a usereknek! (egy windows felhasználó megtudja oldani a problémát)
5. Mindehez egy egyedi design kéne tehát templateket ha lehet kesziteni akkor azt miben tudok?
6. Minden egyébb szolgáltatás kiirtása a rendszerből hogy minél áttekinthetőbb legyen

Előre is köszi a választ.

aboros képe

1. igen - alapból (google -> define: cms)
2. igen - nem adott 'könyvtár' tartalmát látják, hanem a bejegyzéseket, amiket engedsz nekik. ezt bizonyos szintig alapból is meg tudod csinálni, bonyolultabb tartalom-elérés-jogosultsági rendszerek alkotását számos 'nem alap' modul segíti. tartalmakhoz természetesen file-okat is tudsz csatolni, ez is megy alapból is, meg extra csatolási szisztémák is vannak, mikor-hogy.
3. igen - most erre mit írjak szerinted? leírhatom, hogyan csinálnám kb, de egymillió kérdést szülne csak. nem gondolod? :)
4. 'viszonylag' ? igen. :) - az eddigiekből következik. (itt kicsit elmeregtem: tudod mi az, hogy tartalomkezelő rendszer?)
5. itt most már nagyon elmerengtem. a drupal egy nagyon összetett, modern tartalomkezelő rendszer, mondhatni fejlesztői környezet. szerinted, ha ilyen dolgokat amiket említesz nem lehet benne megoldani, akkor miért hívják tartalomkezelő rendszernek? (megint felmerül a kérdés, tudod e mi az... google -> define: CMS) illetve RTFM!!!
6. azt kapcsolsz ki amit akarsz. nyilván.

0
0

-
clear: both;

Anonymous képe

Azok alapján, amiket leírtál nekem úgy tűnik, hogy inkább egy csoportmunkát támogató tartalomkezelő rendszerre lenne szükséged. Lásd pl. a http://www.egroupware.org/ címen az eGroupWare honlapját.

0
0