Iphone/mobil kompatibilis drupal weblap

nvszekcio képe

Sziasztok,
Egy jó ideje engem is elkapott az iphone "hipe", én is boldog tulajdonosa vagyok egynek és örömmel tapasztalom, hogy egyre több weblapnak van kifejezetten iphone kompatibilis változata. El is kezdtem törni az agyamat, hogy drupal alapú lapot hogyan is lehetne hasonló tulajdonságokkal felvértezni.
Belemerültem a témába és találtam pár hasznos dolgot, viszont látom már mást is foglalkoztatott a téma. Az itt felmerült kérdések kapcsán szeretnék elindítani egy beszélgetést hátha van még olyan elvetemült akit érdekel.

Kettő féle megoldás jöhet szóba:

Az első, hogy értelem szerűen két külön smink jelenítené meg az oldalt asztali és mobil böngészőn. E célra már találtam is dev státuszú modulokat és natív iphone programot imitáló sminket is. Az egyik leghasználhatóbb modul a Mobile theme selection elnevezésű, ami teljes mértékben működik, csak egy probléma van vele. Csak akkor vált át a mobil sminkre ha azt a regisztrált felhasználó a saját profiljában engedélyezi. Ez úgy lenne megfelelő ha autómatikusan, bejelentkezés nélkül megtenné a váltást.

A második lehetőség amire gondoltam, hogy ki lehetne használni az RSS technológiában rejlő lehetőségeket. Tehát a drupal által generált rss csatornát egy külön iphonra optimalizált html dokumentum jelenítené meg. Erre tökéletes megoldást jelentene a (szerintem remek) Google AJAX Feed API vagy alternatívaként a SimplePie.

Viszont mind a kettőnél szükség van egy "browser detection" scriptre, ami eldönti milyen böngészőből érkezik a felhasználó, erre eddigi nondrupal oldalakon a következőt használtam:

< ?php
$browser = strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],"iPhone");
if ($browser == true)  { echo '...'; }
?>

Sajnos itt meg is állt a tudományom. Egyenlőre egyik variációra sem találtam megoldást, sem autómatikus smink váltásra sem átirányításra. Ebben kérném a segítségeteket, vagyis iránymutatást merre induljak el.

Rábukkantam egy velősebb megoldásra a Mobiforge hasábjain (és tippeljetek milyen CMS dübörög alatta :) ). De ez egy elég régi, 1 éves cikk és ha jól értelmezem 5.x-en nem is működik.

A post vége fele járva ötleteket szeretnék kérni a fenti problémára valamint a véleményetekre is kíváncsi lennék, hogy szerintetek melyik megoldás a jobb adminisztrálás, szerver, drupal és persze felhasználói élmény szempontjából. Én az RSS-t választanám mert talán könyebb sminkelni iphone-baráttá mint a drupalt, de lehet, hogy a smink váltás egyszerűbb?

Drupal verzió: 
Fórum: 
fox mulder képe

Hali!

Nem vagyok egy guru, de szerintem a settings.php végén lehetne ilyesmi:

$browser = strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],"iPhone");
if ($browser == true)  {
  $conf = array(
     'site_name' => 'IPhone rajongók lapja',
     'theme_default' => 'Smink neve'
  );
}

Aztán már csak a sminket kell összedobni ;)

0
0

Fox Mulder

pp képe

Ha csak a kinézet más, akkor css, ha a html tartalmat is változtatni akarod, akkor vagy az előttem hozzászóló által ajánlott technikát használod, vagy külön domain-t állítasz be rá és akkor a Drupal multisite megoldását tudod használni.

pusztán js-t nem ajánlanám.

pp

0
0
Pasqualle képe

D6-os pelda leirassal egyutt
http://robloach.net/search/node/mobi

0
0