Internal Link képekhez

ndrew képe

Sziasztok!
Drupal 7 Commerce Kickstart rendszert használok és a következő a problémám: Készítettem egy egyedi menüt, szöveges "gombok" helyett viszont képeket helyeztem el benne, mivel így tudtam létrehozni a nekem megfelelő designt. Ez eddig rendben is volna viszont a képeimhez meghatározott field-linkeket, amik egy belső oldalra mutatnak nem tudtam működésre bírni. Csupán preview módban funkcionál megfelelően, élesben nem csinál semmit.

Részletesebben, amit eddig csináltam:
A menümhöz létrehoztam egy saját content típust, amiben van egy Image és egy Link field. Display beállításoknál az Image fieldnél a formátumot "Image Link Formatter"-re állítottam, ami egy olyan modul ami elintézi, hogy egy egész kép linkként funkcionáljon. Ehhez az Image beállításainál a "Link image to" értéket a Link-re állítottam. Így fog a kép, ha rákattintanak a Link field-ben beállított url-ra mutatni.

És valóban azok a képek, amiket ebbe a content típusba töltök fel preview nézetben így is működnek, vagyis ha rákattintok átirányít az általam meghatározott oldalra. A gyakorlatban viszont nem. Hiába viszem rá az egeret még csak azt sem mutatja, hogy ott egy linknek kéne lennie.

Ennyi lenne a problémám, remélem tud valaki segíteni. Előre is köszönöm!

**Sajnos a weboldalt nem tudom megmutatni, nincs még hozzá domain, viszont screenshotot készítek ha kell.**

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
hron84 képe

Szerintem az a baj, hogy a menu-nel minden ilyen jellegu link informacio elvesz, mert a menu nem olyan okos, hogy belelasson abba a contentbe, amire linkel, mert az nagyon belassitana a mukodeset. A menu csak magara a contentre tud linkelni.

De kezdjuk az elejen: miert van szukseged arra, hogy kep legyen a menu szovegenek helyen? Ertem, hogy a dizajn miatt, de mivel minden menunek van sajat id-je, igy akar le is cserelhetned a szovegeket kepre CSS-bol is akar. Persze, ehhez az kell, hogy a user ne tudjon uj menu itemeket felvenni.

A masik lehetoseg, hogy magat a menut CSS-bol hozod ki. Persze, ehhez latni kellene az oldalt.

Maga az ut, amin most elindultal, nem feltetlen a legjobb.

3
0

--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.
ndrew képe

Az könnyen lehet, hogy nem ez a legjobb módszer, még csak 1 hete használom a Drupal-t. Így hirtelen ez tűnt nekem a legegyszerűbb megoldásnak, de akkor megpróbálom CSS-ben megszerkeszteni, ahogy írtad. Köszönöm a választ!

0
0
ndrew képe

Készítettem azért pár képet, hogy miről lenne szó:

itt nem működik:
screenshot1

itt igen:
screenshot2

A design persze még változni fog, de a lényeg hogy mindenképpen egyedi kinézetre van szükségem, ezért muszáj képeket használnom.

1
0
Sk8erPeter képe

Jó csaj! :D
Kipróbálhatnád ezt a modult (persze először külön tesztoldalon), hátha megfelel az igényeidnek, ami ha jól értem, az, hogy a menüelemhez rendelj egy képet, és azzal akár teljesen elfedd a szöveget:
https://drupal.org/project/menuimage
Az előttem javasolt background-image-es megoldás is nagyon jó, sőt, valszeg jobb, és megoldható ezzel is, hiszen ha jól értelmeztem a gyorsan átfutott szöveget a projekt oldalán, a fejlesztő dolga a kép megfelelő helyen történő megjelenítése:

It is up to the developer of a custom theme to write code to render an image for a menu item where appropriate.

1
0
ndrew képe

Kösz a tippet, de végül is egy harmadik módszerrel oldottam meg a problémát. A "Field collection" modullal (https://drupal.org/project/field_collection) csak simán összerántottam az Image és a Link fieldet, így tökéletesen működik!:D

1
0