Insert Page Break használata

upszilon képe

Tiny Tiny MCE 6.x-1.12
Insert Page Break

Van ahol (pl "írás" vagy "BLOG" módban) működik és van ahol nem. Például nekem nem akar működni a fórumok hozzászólásaiban. Tudok érte tenni valamit, hogy ott is működjön?

Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Több oldalas hozzászólást szeretnél? Ilyet még nem láttam.

Szerintem félreértesz valamit.

0
0

Nagy Gusztáv

upszilon képe

Nagyon-sok oldalas hozzászólást szeretnék. Példának okáért egy saját novelláról van szó, amit vitára szeretnék bocsátani és amit fejezetenként tennék be a hozzászólásokba. A fejezeteket pedig nem szeretném teljes terjedelmükben láttatni érthető okoból, ezért kellene az Insert Page Break. Csakhogy nem működik.

Szerintem ne azt vitassuk meg, hogy mire kell, hanem azt, hogyan lehet működésre bírni. El sem tudom képzelni, hogy miért van megkülönböztetés a különböző nod-ok használata között. Fel lehet ezt a különbséget valahogyan oldani?

Magyarázat: Nem akarnék blogteret csinálni. Ez legyen csak egy fórum-lap. Különben meg a fent leírt dolog nem fog menni. Jó lenne megoldani, ha van rá mód.

0
0
csg képe

Azért kéne mégis azt megvitatni, hogy mire kell, mert amíg nem ismered eléggé a drupalt, addig lehet, hogy lenne az egészre valami sokkal egyszerűbb megoldás, csak Te nem ismered, mi meg így látatlanban nem tudjuk javasolni. Legalábbis jelen esetben nekem is az a véleményem, hogy valamit nem a legjobb módon próbálsz megoldani.

Azt szeretnéd, hogy egy topikindító hozzászólásba beteszed a novella egyes fejezeteit, és aztán arról lehet beszélgetni? Ehhez nem kell fórumlapnak lennie. Használhatod pl. az Írás tartalomtípust is, és bekapcsolod hozzá a hozzászólások lehetőségét. Ugyanaz lesz az eredmény. A novellák fejezetei között a kapcsolatot pedig megoldod pl. Taxonomy-val.

Illetve az "érthető okok" sem érthető igazából, miért nem akarod a teljes fejezetet láttatni? Úgy kell megvitatni, hogy csak az elejét látták? Vagy valahol el lehet olvasni az egészet, de egy másik helyen kell beszélgetni róla? Miért? Pontosítanád ezt nekünk?

0
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

upszilon képe

Persze, tudom. Írtam is a kérdésemben. De én nem szeretnék formát bontani, és blogteret sem szeretnék létrehozni. A novellabírálatot pedig félreérted. Nem csak az én novellámról van szó. Barátaimnak is van jópár amit szeretnk megvitatni. Talán érthető, hogy ez már nehézségbe ütközne, hiszen belátható miért nem szeretnék darabonként babrálni vele.

Visszatérve az eredeti kérdésre: Szerintetek sem lehetséges beírás alatt működésre bírni az oldaltörést?

Nekem erre lenne szükségem, nem pedig más megoldásra.

0
0
pp képe

1. a weben nincs olyan, hogy oldaltörés, nem létezik!
2. a Drupalban a hozzászólásnak csak egy nézete van, több részre nem törhető.

Amire te vágysz az egy több node-ból álló összefüggő sorozat. Ehhez pedig a book modulra és a könyvlapokra van szükséged .

Ember feltolja a novelláját a könyvlapok segítségével, majd létrehoz egy bejegyzést a fórumban ahol aztán lehet eszmét cserélni a novelláról hozzászólások formájában.
Hozzászólás Drupalbeni fogalmát ne keverd a te fejedben levő fogalommal.

Íme: A megoldásod az, hogy nem azt csinálod amit eredetileg kitaláltál, mert az nem illeszkedik a Drupal filozófiájába. Erről beszélt gergely.csonka.

pp

0
0
upszilon képe

Csak még egy kérdés: Hogy lehet az, hogy az "ÍRÁS", az "OLDAL", a BLOG, és a "TOPIKINDÍTÓ" szövegeiben meg mégis működik? Ott akkor miért működik? És máshol miért nem? Nem lehet mégis, hogy az ember joggal várja el azt, hogy mindenhol működjön?

Csak azért, mert válaszaitok után én érzem magam hülyének, hogy olyat akarnék amit pedig értelmes ember nem akarhat.

0
0
pp képe

Ahol működik az node, ahol nem az meg nem az. Ilyen egyszerű. De a pagebreak csak arra jó, hogy az előnézeti és teljes nézet kinézetét szabályozd. Az ugyan nem töri neked több oldalra a szöveget, sőt.

pp

0
0
upszilon képe

"De a pagebreak csak arra jó, hogy az előnézeti és teljes nézet kinézetét szabályozd. Az ugyan nem töri neked több oldalra a szöveget, sőt."

Én azt hittem pedig, hogy még túl is magyaráztam a dolgot. Perszehogy az előnézet / teljes nézet az amit szeretnék a fórum hozzászólásaiban megvalósítani. Hát perszehogy azt!

Na-jó, ha nem megy, ne ragozzuk tovább. Köszönöm!

0
0
Nagy Gusztáv képe

Tényleg nagyon pontatlanul fogalmaztál :-O

Még mindig nem értem, mit akarsz, ajánlhatnám a Views modul trükkjeit, azzal talán menne, amit akarnál. De az eddigi fogalmazásod alapján neked még tilos belevágni a Views modulba, amíg az alapfogalmakkal nem vagy tisztában.
Magadtól egy csomó kínlódást, nekünk meg egy rakat furcsa fórum témát spórolhatnál meg, ha pl. a jegyzetemmel kezdenéd a tanulást :-)

0
0

Nagy Gusztáv

upszilon képe

OK? Olvasom.

0
0
upszilon képe

Pont azok a dolgok hiányoznak belőle amik nekem kellenének. Álltalánosságban beszél. Szóval semmire sem való.

"Tényleg nagyon pontatlanul fogalmaztál :-O

Még mindig nem értem, mit akarsz"

Mielőtt ilyesmiket írsz, olvasd el a kérést. Ideteszen, nehogy véletlenül szem elől tudd téveszteni:

"Tiny Tiny MCE 6.x-1.12
Insert Page Break

Van ahol (pl "írás" vagy "BLOG" módban) működik és van ahol nem. Például nekem nem akar működni a fórumok hozzászólásaiban. Tudok érte tenni valamit, hogy ott is működjön?"

Ha ebből Te nem érted, akkor igazán érthetelen, miért játszod el itt a segítőkész szakértő szerepét. Nem lehet, hogy te egészen egyszerűen nem értesz a Drupalhoz?

Ha segíteni akarsz, segíts. Az ilyen mondatok: "De az eddigi fogalmazásod alapján neked még tilos belevágni a Views modulba, amíg az alapfogalmakkal nem vagy tisztában." viszont nem a segíteni akarásodat mutatják, hanem a szemétkedni akarásodat. Miért rontod le ennek a remek fórumnak az összképét a jelenléteddel?

0
0
buthidae képe

Még ha ezt most te támadásnak is éled meg. Ha lesz kellő energiád, türelmed, kitartásod a drupalhoz, rá fogsz jönni hogy valóban igaza volt! majd olvasd vissza ezeket fél év múlva:-)

0
0
upszilon képe

Azt mondja pontatlanul fogalmaztam, meg hogy senki sem érti. Nem így van! Pontosan fogalmaztam, jól érthetően!

Megmondom mi van. Az van, hogy fingja sincsen mit akarok, de azért ő kioktat, szemétkedik. Ez nem segítség. Nem kell ilyesmit csinálnia! Összefikázza az egyébként nagyon jó fórumokat. Nem kellene neki engedni. Hát nincsen itt egy szem moderátor sem aki alkalmanként rászólna, hogy ugyan már, ne galoppírozza el ennyire magát?

0
0
buthidae képe

Pontosan ezt írtam, így értem! Neked szerintem a "stílussal" van bajod. Az megint más, Én nem erről írtam, és nem is fogok!

0
0
Paal képe

Hiszen van ilyen modul: Paging

Break long pages into smaller ones automatically by words(or characters) limit, or by means of a customizable pagination tag:

First page here.
<!--pagebreak-->
Second page here.
<!--pagebreak-->
More pages here.

Mondjuk én is csak onnan tudom, hogy anno TinyMCE-ben láttam hozzá plugint, és megkerestem mihez való :)

Mellesleg ha vette volna bárki a fáradságot (főleg a téma szerzője), hogy elolvassa a README.txt-t, akkor hamarabb tisztult volna :)

Introduction
------------

This tinyMCE plugin is designed to be used in conjunction with the Drupal CMS
More details available at http://drupal.org.

This plugin adds two buttons to the tinyMCE toolbar. One button inserts a visible
tag into the editor. This effectively splits the teaser and body of a story
in Drupal 4.6 or higher. The other button inserts a tag. This is
made to be used with the paging module http://drupal.org/project/paging.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Paal képe

Drupalmodules-en kutakodva még egy hasonló modult találtam (ez nem béta):
http://drupalmodules.com/module/pagination-node

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Nagy Gusztáv képe

Hozzászólásokon belül (!) akar lapozni, nem node-okban!

0
0

Nagy Gusztáv

upszilon képe

Gusztáv, nem elég, hogy szemétkedsz, még másokat is félre akarsz vezetni?

Nem, én egyáltalán nem akarok lapozni! Egészen másról van szó!

Ennyire nem kellene szemétnek lenni!

0
0
eashlon képe

figyi! ezen a fórumon ez nem divat amit művelsz.
Ha körbenézel, nem hiszem, hogy pont Gusztávot kellene kioktatni, vagy hogy neki "fingja se lenne a dologról"... amúgyis honnan lenne, ha TE nem adod meg a kellő infókat?
Egyszerűen az van, hogy több tipikus kezdő hibát követsz el épp. Adott egy probléma, találtál egy neked tetsző megoldást ami nem működik. És ahelyett, hogy a konkrét problémát elemeznéd/elemeztetnéd hozzáértőbbekkel, te a hibás megoldásod akarod működővé varázsolni/varázsoltatni. Mindemelett hiába van segítőkészség, ha nem látod be, hogy tévedhetsz, nem vagy hajlandó végiggondolni amit javasolnak, valamint pontatlanul fogalmazol, hsz-eid alapján fogalmad sincs a drupal felépítéséről, működéséről.(Azt nem is említve, hogy milyen stílusban támadod azokat akik segítenének).

0
0
upszilon képe

Tisztelettudóan jöttem ide, udvariasan kérdeztem, a válaszokat illendően megköszöntem.

Az engem fikázókat viszont hagy legyen már jogom elküldeni a fenébe!

Egyébként kaptam működő megoldást egy angol nyelvű fórumban. Érdekes, egy sor volt a válasz. Ott megértették, és nem szemétkedtek, hanem segítettek.

Nem jövök ide többet!

További szépnapot mindenkinek!

0
0
Paal képe

Itt mindenki önzetlenül próbál Neked (is) segíteni. Lehet, hogy néha kissé mogorvák, megmondják a "frankót", de hidd el ők értenek hozzá! Csak NEKED akarnak azzal segíteni, hogy ne vessz el teljesen a sötétségben.

Szóval 2 napos regisztrációval ne akarj már elküldeni mindenkit a francba. Akkor sem, ha majd te is annyit teszel a közösségért (legalább!), mint ők!

Itt az alkalom, hogy te is hozzárakj valamit! Megtudhatnánk, hogy mi volt az az egy sor, ami megoldotta ezt a rettenetesen nehéz problémát?

Köszi!

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

fox mulder képe

...több, mint két napos az a regisztráció, lásd: http://drupal.hu/forum/fórummmal-kapcsolatban.

0
0

Fox Mulder

upszilon képe

Show summary in full view ON

0
0
Paal képe

Ami szerintem az volt, hogy az "Insert Page Break használata". :) Ez a megjegyzés kimaradt a hozzászólásomból.

Nem akarom megint végigolvasni az egész témát, de pp hozzászólásából kiindulva miért ne lehet a következő módon megoldani a dolgot?

1. a fejezetekre használja a book típust
2. minden fejezethez (ami tulajdonképpen 1-1 node lesz) engedi a hozzászólást
3. a hozzászólásoknál engedélyezi a "Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek"-et

Így tud lapozni a hozzászólásokban is meg a fejezetekben is. Az adott fejezeteknél csak az arra érkezett hozzászólások fognak megjelenni.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan