index.php átirányítása

zolti képe

Migrálnék egy oldat drupál alá, de abba a problémába ütköztem, hogy az összes régi oldalát sikerült felvennem az urlalias-ba (pl:elerhetoseg.php -> node/7 ; node/7->elerhetoseg) kivéve az index.php-t, azt hiába veszem fel nem történik meg az átirányítás.
El lehet valahogy érni, hogy az index.php ne jelenjen meg a böngészősávban ?
Ez ugye duplikált tartalomnak számít így SEO szempontjából is ?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
hosszu.kalman képe

Én nemigazán értem, hogy mit szeretnél az index.php-vel, de ha a duplikált tartalmaktól tartasz, akkor van egy Global Redirect (http://drupal.org/project/globalredirect) nevű modul, ami átirányít mindig az url álnévre.

0
0
zolti képe

Azt használom meg is jelöltem modulnak a beküldéskor, de az index.php-ra nem csinál semmit sem, gondolom azért mert tényleg ott van a szerveren.
Egyébként az a lényeg, hogy a régi oldalak linkjeire érkező látogatók megkapják a régi tartalmat, vagy ami azt helyettesíti. Miközben ezt megoldottam jöttem rá, hogy az sitename/index.php és a sitename -n ugyanaz a tartalom van.
Kérdésem az menyire gond ez SEO oldalról ?
Kell- e vele foglalkozni ?

0
0
Nagy Gusztáv képe

Más vélemény?

0
0

Nagy Gusztáv

hosszu.kalman képe

Elkerülte a figyelmemet, hogy megjelölted a Global Redirect modult, ne haragudj. SEO szempontból szerintem ez elhanyagolható, de biztos van itt nálam nagyobb SEO guru.

0
0
pp képe

"Amióta világ a világ" a webszerverek úgy vannak beállítva, hogy ha nem adtál meg fájlt akkor az index.html, index.php (vagy amit beállítottak) fog kiszolgálásra kerülni. Tehát ez a duplikálás még a seo trükközés előtti időből való. Nem hinném, hogy ezért büntetnének a keresők.

pp

0
0
zolti képe

Köszönöm a válaszokat.

Nem foglalkozom vele. Csak egy apróság volt amit véletlenül észrevettem.

0
0