ImageMagick: nincs a tárhelyen

Anonymous képe

Hello!

Ez a jobb tárhelyszolgáltatóknál fent van, vagy más itt a probléma?

ImageMagic programfájl
Az ImageMagic egyedülálló program a képek manipulálására. Használatbavételéhez előzőleg telepíteni kell a kiszolgálóra, illetve tudni kell a pontos helyét a kiszolgálón. Bizonytalanság esetén a program helyes elérési útvonalának érdekében, kapcsolatba kell lépni a kiszolgáló rendszergazdájával.

A megadott ImageMagick útvonal (/usr/bin/convert) nem létezik.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
drifter képe

ImageMagick manapság ritkább, amióta a GD könyvtár bele van fordítva a PHP-ba. Használd a GD könyvtárat, vagy van külön oka annak hogy ImageMagick-ot szeretnél?

0
0
szantog képe

Picit off, de épp egy mostani projectem kapcsán tapasztaltam, hogy biza az imagemagick sokkal szebben dolgozik, és van aki tényleg szemmel látja a különbséget. (nem én..)

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

vacati képe

Miután alaposan elolvastam a két modul leírását (már amennyire angolul értettem), nem láttam különbséget csak abban, hogy az egyik egy külön a szerverre telepítendő program, amiből azt a következtetést vontam le, hogy akkor az mégis csak gyorsabban és jobban dolgozhat.

Egyébként semmi bajom nem lenne a GD-vel, de az ImageAPI telepítésekor mindkét lehetőséget ki lehetett választani és a GD-vel kezdtem, viszont ott szólt a Állapot jelentés, hogy a 64 RAM nem a legoptimálisabb, mert 1200×1600 pixeles képnél az kevés lehet, főleg, ha egyszerre két képet dolgoz föl (nem értem miért kettőt említ, hiszen ha egyszerre több felhasználó dolgozik vele, akkor ez még több lehet) és 96 MB RAM-ot javasol.

Engem zavar, ha nem minden zöld színű az Állapot jelentésnél, viszont így is 32 MB-ról sikerült megnöveltetnem a tárhelyszolgáltatótól a feltöltésenkénti maximum méretet 64-re és azt mondta akkor, hogy nagyobbat már nem szeretne. Most ha a RAM-ot is növeltetni akarom, nem sok esélyem van rá, bár úgy tudom nem kell mindenkinek engedélyeznie, hanem megoldható, hogy csak egy-egy usernak.

Szóval ez van.

Egyébként már pár napja szédelgek a sok image modul miatt, mert van az Imagefield, az ImageApi, Az ImageCasch, a sima Image és még sorolhatnám, na meg a Lightbox2, pedig mindössze csak azt szeretném elérni, hogy ha egy felhasználó feltölt képeket, akkor azok Lightbox2 módon automatikusan megjelenjenek, mert ugye ők nem fognak linkeket "kódolgatni". Ugyanis amit "alapból" tud a Drupal, azaz, hogy a szülő ablakban megjelenik a kép, ha rákattintanak, egy üres lapon, az elég gagyi.

Őszintén szólva a képkezelés a 6-os verzióban elég körülményes, szerintem ezt az egészet egy modulba be lehetne és kellene pakolni.

Sajnos nem tudok még programozni, de ha már tudok adok a közösségnek egy ilyet :-)

0
0
york képe

A 64mb az keves a nagyobb kepek atmeretezesehez.
Azert van 2 kep a memoriaba mert van a kiindulo nagy kep es a keszulo kicsi es ezek mentes elott a memoriaban vannak. A memoriaba kodolas nelkul vannak a kepek ezert rengeteg helyet foglalnak, ezen tud segiteni az imagecache.

Miert lenne jo ha minden egy modulba lenne, akkor nem lehetne legozni az elemekkel, ami pont a drupal lenyeget venne el. (image modul felejtsd el, nem tamogatott megoldas)

http://drupal.hu/hirek/20090301/14-budapesti-dug-vide%C3%B3n
^ ez egy nagyon hasznosvideo talan segit megerteni a dolgok mukodeset is

0
0
vacati képe

Kösz, megnézem a videót.

Másrészt miután már valaki sok hónapon keresztül végigjátszotta a lehetőségeket, nem probléma a legózás, de például el tudnék képzelni egy olyat, hogy a drupal.org oldalon van néhány ajánlott összeállítás, ami a legvalószínűbb felhasználási területeket lefedi. Mert rengeteg modul van ugyanarra a dologra és tényleg nagyon sok idő azzal megy el, hogy kipróbálja az ember a különféle összeállításokat és nem is derül ki azonnal, hogy nem az a legjobb megoldás.

Pl. most írod, hogy az Image modult felejtsem el.
Ok, de ezt ha nem írod, honnan tudhatná egy kezdő?

Az egy csomagba pakoláson tehát azt értem, hogy pl. a képkezelésekhez van pár összetevő, ami mindenképpen kell. Ezeket lehetne együtt kezelni.

0
0
Szotyi képe

/off
A drupal.hu oldalon szokott lenni néhány összeállítás különböző feladatokra, csak keresni kell. (pl többnyelvűsítés, fckeditor beállítása, saját képgaléria létrehozása)
Vagy ha nincs, akkor:
- tovább keresel mondjuk a drupal.org -on, vagy a googleban, ugyanis sok drupal gurunak saját blogja van, ahol érdekes leírásokat lehet találni
- kérdezel itt
- létrehozol egyet

S igen, sok idő megy el a próbálgatással, de - nekem pl - épp ez benne a szép!

on/

0
0

Péter

aboros képe

úgy hívják amit keresel, hogy telepítési profil. modulokbol összeállított kész csomag. bárki építhet ilyet. features is alkalmas rá, hogy csinálj képgaléria "csomagot". (van is talán ilyen)

Ok, de ezt ha nem írod, honnan tudhatná egy kezdő?

mondjuk elolvassa a modul projektoldalán közzétett leírást?

Az egy csomagba pakoláson tehát azt értem, hogy pl. a képkezelésekhez van pár összetevő, ami mindenképpen kell. Ezeket lehetne együtt kezelni.

a drupal 7 megjelenésével ez a "probléma" megszűnt, mivel az összes ilyen modul most már a core része. cck, filefield, imagefield, imageapi, imagecache mind a core része, nincs semmi plusz modulra szükséged.

0
0

-
clear: both;

vacati képe

A modul leírását el szoktam olvasni, de az biztos nincs ott pl. az Image modulnál, hogy nem javasolják annak használatát...

0
0
aboros képe

akkor se tudnád használni, ha ajánlanák.

from Drupal 6 to Drupal 7: Image node data can be converted to image fields with the help of the Field convert module and the conversion plan defined in the 7.x version of the Image package. The matter of which parts of the current functionality should be ported to Drupal 7, and how, is being discussed in #513096: The Future of Image in Drupal 7.

és aztán a linkelt 513096 -osban:

Image module is being put into core, but not in it's current incarnation. Drupal 7 has already made several major improvements that will make handling images (and files in general) much easier, eliminating a lot of the existing code from image.module.

CCK has been moved into core, making image.module's approach to handling data "officially" obsolete. So the future of image.module is in following this trend and moving towards field-based storage.

és aztán egy rövidke beszélgetés mindezzel kapcsolatban.

ezekből már nem olyan nehéz levonni a következtetést szerintem, ez a mondat elég egyértelmű: CCK has been moved into core, making image.module's approach to handling data "officially" obsolete.

0
0

-
clear: both;

vacati képe

Mint mondtam én a 6-os verzióról beszélek.

0
0
aboros képe

ezért merészeltem feltételezni, hogy akkor már a hatosról hetesre updatelés részt is elolvastad, amiből viszont egyértelműen kiderül.. lásd fent.

0
0

-
clear: both;

nevergone képe

Elkerülendő a későbbi problémákat már úgy érdemes modulokat választani a Drupal 6-os oldalhoz, hogy figyelembe vesszük a Drupal 7-re való frissítési információkat. Okos ember lehetőleg nem szívatja meg magát.

0
0
vacati képe

Erre látod nem gondoltam, bár szerintem én szűz 7-est fogok építeni, ha áttérek és átviszem bele az adatokat.

Bár lehet, hogy ez nem teljesen kivitelezhető, vagy nagyon nehezen, viszont hosszabb távon jó lehet, ha teljesen tiszta 7-esből indulok ki.

0
0
vacati képe

Drupal 7: valamennyire kezdem átlátni (na most kicsit túloztam :-|) a 6-os verziót és már készen kellene lennem egy oldallal. Nem mernék most egy teljesen újat elkezdeni, meg azt írtátok korábban, hogy ahhoz még sok modul nincs kész.

Kár, hogy egy nap csak 24 órából áll :-(

0
0
aboros képe

hogy olyan eszközzel vállalsz pénzért munkát, amit amúgy nem ismersz még kellő képpen, arról csak te magad tehetsz.

0
0

-
clear: both;

vacati képe

Nem munka, ingyen, csak valakinek segítek, aki még nálam is kevésbé ért hozzá.

Egyébként köszönöm hogy ismeretlenül rosszat feltételezel.

Ez emberi nagyságra vall!

0
0
aboros képe

nem az volt a célom. az eredeti témára visszatérve (mérnincs ilyen meg olyan meg amolyan lista/csomag/leírás), ilyenkor azt szokták mondani, "patches are welcome"... ki tart vissza, hogy összeállíts egy ilyen csomagot/listát/bármit?

0
0

-
clear: both;

vacati képe

Egyelőre az, hogy mint látható magam sem vagyok tisztában vele, de azt hiszem írtam korábban, hogy fogok ilyet csinálni, ha már kenem-vágom a témát.

Egyébként az is mutatja, hogy jó lenne kicsit összébb csomagolni a dolgokat - mondom, a 7-esről nem beszélek, amiatt lehet, hogy már mindegy - mert amikor rákerestem a témára a fórumon, rengeteg külön téma lett nyitva emiatt, sokszor ismétlődés szinten, tehát a kezdőknek ez probléma és a fórum meg így tele lesz redundanciával.

Most épp a videót nézem, amit itt korábban ajánlottak nekem - kár, hogy nem nagyon látszik rajta a felület, mert nem a gépből lett kinyerve a prezentáció.

0
0
Paal képe

1. „Összébb csomagolgatod” a fórum témákat. De ez inkább tudásbázis, ezért kérjük, hogy minden kérdésnek nyissanak új témát.
2. Készíthetsz jobb videót, leírást amit beteszünk a kézikönyvek közé.
3. Veszed a fáradtságot és használod a keresőt, hogy a korábbi témákat átolvasva magadtól is rájöjj hogy is kell megcsinálni...

Elhiszem, h egyszerűbb 28adjára is feltenni a kérdést mintsem keresgélni, utána olvasni, de hidd el, hogy a válaszolók előbb-utóbb ráunnak erre.

Segíts nekünk ezzel, hogy mi továbbra is tudjunk segíteni!

Köszönöm!

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

vacati képe

3. Ha olvasnád, amit írtam és persze feltételeznéd a másikról a jót, akkor kevesebbnek éreznéd magad másoknál?

De ha nem akarnád elolvasni, csak sértegetni: rengeteget keresek, mielőtt kérdezek. Csak akkor kérdezek, ha nincs válasz a kérdésekben konkrétan arra a problémára.

Ja, mivel ezt se feltételezed, nyomatékosítom: előtte napokig próbálgatom az adott modult, mert mi kérdezők - és biztos vagyok benne hogy ez a többség - nem kérdez elsőre, hanem próbálja egyedül megoldani.

Persze olyan is volt, hogy egy pár évvel ezelőtti hozzászólásban volt elkezdve a téma és oda írtam egy kiegészítést, akkor meg le lettem b...va, hogy régi témát veszek fel, pedig totál oda tartozott.

Szóval nehéz itt egyesekkel - és ez nem csak az én véleményem.

Olyan hülye megjegyzésekkel meg minek foglalkozzak, hogy készíthetnék jobb videót: ha tudnék már annyira drupálul, akkor szerinted kérdeznék?

És a videó minőségére tett megjegyzésen nem kell megsértődni: csak ha már készül egy ilyen átfogó bemutató, akkor a technika lehetőségeivel élve miért ne lehetne eleve tökéletes minőségben megcsinálni. Van erre módszer.

UI. Remélem nagyobb embernek érzed magad most, hogy valakit lealázhattál...

0
0
Paal képe

Leírtam miben tudnál segíteni, hogy mások már könnyebben boldoguljanak. Ha alázni akartam volna, akkor nem így fogalmazok. De az nem is volt egyáltalán célom. Csak azt szerettem volna neked a tudtodra adni, hogy itt mindenki a saját szabadidejéből vesz el, hogy NEKED, másoknak segíteni tudjon. De még ez sem jogosít fel senkit arra, hogy szinte követelőzzön, hogy ezt nem így kellene, erre van megoldás, szar a videó, stb.

Nem sok közösségi munkát láttam még tőled, de lehet, hogy azokat is felületesen olvastam és nem emlékszek rájuk, bocsánat!

Hogy pp-t idézzem, ez egy nagy közös cseresznyés tál, de ha mindenki csak elvesz, és nem tesz vissza semmit, akkor előbb-utóbb üres lesz a tál. Főleg ha még vissza is köpködöd a magot...

„Olyan hülye megjegyzésekkel meg minek foglalkozzak, hogy készíthetnék jobb videót: ha tudnék már annyira drupálul, akkor szerinted kérdeznék?”

Ez miért hülye kérdés? Nyilván a készítőnek akkor erre volt lehetősége, energiája. Ha annyira menő vagy („Van erre módszer.”) szívesen látunk a következő DUG-on, és egy sör mellett bemutathatod, hogyan is kell ezt. Mindenkinek szüksége van a tanulásra. A sört én fizetem!

Részemről befejezve, de ajánlom hogy ezek után legyünk ONTOPIC (különben lezárom a témát)!

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

vacati képe

ImageCache, ImageApi?

Most kezdem el a 7-essel való ismerkedést és a modul listában ezek nincsenek.

Ez akkor bele van csomagolva az Image modulba, azért nem látom, ugye?

0
0
nevergone képe

Imagecache:

ImageCache has been moved into core in Drupal 7

ImageAPI:

Most of the code from ImageAPI has been moved into Drupal core in 7.x. Under 7.x this module provides an ImageMagick toolkit and extends core's toolkits too add an unsharpen mask action.

0
0
vacati képe

Kösz!

Jó ez a 7-es egyébként, letisztult és gyors, csak most szembesülök azzal, hogy pl. a Finder modul, a Node permission grid, A Filter Permission, Content Access modulok nem elérhetőek még, amik helyett nem találok semmit.

0
0
nevergone képe

A GD jó dolog, viszont nagyobb képek kezelésekor a világ összes memóriáját is megeheti. Ha lehetséges, még mindig érdemes az ImageMagick-ot használni.

0
0
vacati képe

ImageCasche: na ok, csupán kíváncsiságból megkérdem az ingyenes és a fizetős tárhely szolgáltatót, ahol vagyok, hogy van-e, vagy felteszik-e a kedvemért.

A választ szinte már sejtem :-/

Kiegészítés: tegnap mind a saját gépen, mind a tárhelyen szólt a Drupal, hogy az ImageMagick programot telepíteni kell.

Most megnéztem, hogy pontosan mit is mond, hogy megkérdezzem a tárhelyszolgáltatót és mindkét Drupal állapotjelentése rendben van.

Nem tudom mi történt tegnap óta, tán magától települt a program a saját gépemen is :-)))

Na, most jól összezavarodtam.

0
0
chx képe

a GD egy gyerekjáték az ImageMagick meg felnőttek komoly munkaeszköze :) összehasonlítani nem lehet a kettőt tudásban.

0
0
vacati képe

A fizetős helyen van telepítve IM, a másikon pedig nem is szóltam és egyszer csak nem jelzi a hiányát a Drupal...

0
0