image_attach

orbdrupal képe

Sziasztok!
Van egy kis problémám, de annyira beleőrülte a megoldás keresésébe, hogy szerintem már teljesen elmentem más fel ... arghhhh

Szóval a problémám az, hogy:
használom az image modult az image_attach contribbal együtt. Tehát, amikor beküldök egy tartalmat, akkor ahhoz hozzá tudok "attacholni" egy képet, ami az előnézeti képben meg is jelenik. A problémám az, hogy amikor beküldök egy tartalmat - ahol van "attached image" és a tartalomba beállítom, hogy "Címlapra kerül", akkor a image_attach modult létrehoz egy node-ot, ami szintén "Címlapra kerül". Így amikor a főoldalra megyek, akkor megjelenik a tartalom a csatolt képpel és egy másik tartalom, ami a csatolt kép maga, szóval elég zavaró:( Ekkor bele kell mennem a kép node-ba és le kell vennem a "Címlapra került", hogy eltűnjön a főoldalról.;( Ez persze nekem nem gond, csak annak aki feltölti:)(

Tehát szeretném beállítani, hogy defaultba ne kerüljön címlapra a kép tartalom típus. Hol tudnám beállítani egy tartalom típusnál az alapértlmezett Közzétételi beállításait?

Néztem már erősen az image.module és az image_attach forrását is, de semmi erre utalót nem találok sehol:(

Biztos triviális a dolog és gondolom nem kell hozzá forrás módosítás, de elakadtam;(

Segítene valaki?

Anonymous képe

Szia,

Nem használom az image_attach modult, tehát lehet, hogy nem lesz jó, amit mondok, de a tartalomtípusok default beállításait -- meglepő módon :) -- az adminisztráció -> beállítások -> tartalom típusok menüpont alatt lehet szabályozni.

Ha ez nem segít, akkor sajnos bele kell mászni a modulba.

0
0
orbdrupal képe

Az a baj, hogy már annyira belemerülök a problémába, hogy teljesen meghülyülök:(( Pedig megesküdtem volna, hogy minden menüpontot összekattingattam már;(

Sejtettem, hogy kattintós lesz a megoldás:)

Köszi szépen!

0
0
zsoltee képe

Én egy galériát akarok összedobni az image modulból + views, sminkek stb. De már az elején akadt egy kis gondom.
Meg akarom változtatni az image content type-ot, hogy ne kerüljön a főoldalra, valamint a szöveg a kép alatt legyen (ez lesz a komment a képhez). Viszont bármit változtatok rajta, vagy akár változtatás nélkül elmentem a tipust, akkor onnantól nem működik az image modul!! Nem tudok feltölteni többé képeket (legalábbis image tipusú node-ba), kép nélküli node lesz. Ha a content type módosításnál rányomok a reset to defaults-ra, akkor ismét jó.
5.0 beta2 -t használok, lehet, hogy ez csak vmi béta bug? Nem találtam róla semmit.

0
0
zsoltee képe

Azért mégiscsak találtam bug reportokat, amiknek közük van ehhez, de semmi bíztató válasz nem érkezett ott:
http://drupal.org/node/106553
http://drupal.org/node/107559
http://drupal.org/node/104551

mondjuk nekem php 5.1.6 van az ott leírtakkal ellentétben, és mégis adott ez a probléma, és a reset nálam is segít, de én mindenképp módosítani szeretném content type-ot. Ha valaki tudja, hogy hol kell megbuherálni ezeket a kódban, akkor mesélje el nekem is, mert még csak most ismerkedek a drupallal, és nem találom, hogy hol lehet benne.

0
0
zsoltee képe

Valaki tudna segíteni, hogy hol keressem az Image content type kódját? Rá szeretnék jönni a hiba okára, mert már összeheggesztettem magamnak egy tag-es, tagclouds-os, litebox-os, kommentes nagyonfullos :) galériát, csak irritál, hogy a főoldalon is megjelenik a node, és nem tudom átállítani semmilyen tulajdonságát. Gyakorlatilag csak egy 3x3-as lapozható thumb nézetet, és az erre épülő litebox-ot használom, a node csak az adattárolás miatt kell.

Ja és tudom, hogy nem ide tartozik, de röviden vki meg tudná mondani, hogy magát az alaprendszert tudom-e update-elni, ha kijön a végleges 5-ös, mert most beta2 -n dolgozok. Vagy újra meg kell építenem mindent? Egy-két helyen belenyúltam gyári modulokba is (image, image_exact, views bonus pack, tagadelic stb.)

0
0
pp képe

adminisztráció -> tartalom kezelése -> tartalom típusok -> image --- szerkesztés


Itt be tudod állítáani, hogy mi legyen az alapértelmezett beállítás. Itt ved ki a címlapra kerül pipát, és ekkor nem fog a címlapra kerülni.


webhely beállítások -> webhely információk résznél pedig be tudod állítani, hogy mi legyen az alapértelmezett címlap. (ez gondolom nálad a galéria)


A második problémádra a válasz, hogy figyeld mi változott és azt változtasd te is. az RC1 amire ilyen szempontból lehet építeni, a beta2 nem igazán ez a kategória.


Felhívnám a figyelmedet a helyes szóhasználatra. Nincs gyári modul, van core modul, de amiket írtál egyik sem core modul. Ez azért fontos, mert ezekre a modulokra nincs hatással az, hogy kijön-e a végleges 5.0 mivel ezek a modulok nem részei az 5.0-nak. Ezek a modulok külön életet élnek, tehát a fő és al drupal verzióktól függetlenül változnak. Minden egyes ilyen modult külön figyelemmel kell kísérned egyesével.


pp

0
0
zsoltee képe

A tartalom típus dolog nem ilyen egyszerű sajnos. Ennyire nem vagyok béna, hogy ezt ne találjam meg 10 perc kereséssel :) Viszont korábban írtam, hogy az image modul nem képes feltölteni, miután megváltoztatom a content type-ot, csak ha resetelem azt. Ezért szeretnék magába a php kódba (vagy konfig-ba) belenyúlva átállítani ezeket. Vagy esetleg az adatbázisban van valahol? Végülis az lenne logikus. Na megnézem ott is. Egyébként eléggé paranormális a hiba, mert akkor is jelentkezik, ha a content type-ot nem változtatom meg, viszont rányomok a save-re. Mintha valami védelem lenne ezellen, és figyelné a módosítás idejét/tényét. Bár inkább bug lehet.

a modulokkal kapcsolatban köszönöm a tájékoztatást, akkor nem hiszem hogy gondom lesz a végleges 5-ösre állásnál, a modulokat pedig figyelem majd külön.

0
0
zsoltee képe

Megtaláltam a "bűnös" kódrészletet:

function image_attach_nodeapi(&$node, $op, $teaser, $page) {
variable_get('image_attach_'. $node->type, 0));
  if(variable_get('image_attach_'. $node->type, 0) == 0){
      return;
  }


ez a 136. sortól kezdődik ebben a fájlban:
// $Id: image_attach.module,v 1.9.2.1 2006/12/31 04:54:19 walkah Exp $

emiatt, ha a content type-nál az image-attach ki van kapcsolva (0), akkor itt kiszáll a függvényből, és ekkor lesz helyes a működés. Viszont az alap beállítás azt mutatja, hogy kell nekem image attach, és az is tűnik logikusnak egy image típusnál :) Szóval csak egy hibásan megjelenő default beállításról van szó, és tényleg kikapcsolva kell lennie az image attach-nak képeknél, vagy hibás a kód?

Egyébként ha erre nem tudtok válaszolni az se baj, mert megoldottam a problémát, csak hátha másoknak segítene, esetleg bugreport kéne, vagy fene se tudja mi :)

(Most már a végső drupal 5-öst használok, az image modul még a december végi, nincs újabb release belőle.)
0
0