Image modul nekem is ...

strongfrakk képe

Sziasztok,

Az image modul setting nél kitöltöttem, hogy a files alatt melyik subfoldbe rakja a képeket , beírtam 'images'.
Erre amit feltöltök képet image content létrehozásakor azt az root/image könyvtárba másolja, így meg sem jelenik.

Ha valaki tudja miért csinálja ezt a drupal, kérem ossza meg velem.

Nemtom ki, hogy van vele de nagyon kiforratlannak tünik nekem ez a drupal
- van, hogy elfelejtette az admin jelszót
- a i18n multilanguage site létrehozásakor nem írják, hogy ne a 'language switcher' el próbálja meg váltani a nyelvet az ember hanem a 'translation' al
- most ez az image modul
- direkt törexik olyan fogalmak bevezetésére mint hogy taxonomy amikor category sokkal érthetőbb felfoghatóbb, az ember azt hiszi fel akarja tanálni újból a kereket, amikor már létezik ...

Szeretném megszeretni, nem kéne, hogy ez legyen a célja, hogy nem hagyja magát.
Ufff

Csaba

strongfrakk képe

... természetesen az oldal forrásában site/files/images ben keresi a képeket amikor site/images ben van... így kicsivel tisztább a problémám

0
0
crt képe

Szia.

Szokássá vált mostanában, hogy senki nem ír sem verziószámokat, sem azt, hogy milyen szerveren használja a Drupal-t. Erős kijelentésnek érzem a kiforratlanságot, főleg ha figyelembe vesszük, hogy mennyien és milyen célokra is használják. Lehet, hogy Neked még nem könnyű a használata (főleg ha nemrég kezdted), ez idővel változni fog. Ha nem szeretnél rá időt áldozni ezt javaslom olvasásra: drupal vs joomla. Szép összefoglalás.

De, hogy a kérdéseidre is válaszoljak:
- Nekem még soha nem történt ilyen. Ha belegondolsz a jelszót az adatbázis tárolja, ha eltűnik akkor lehet, hogy az adatbázisoddal van probléma. Vagy egy egyszerű cookie okozza (az esetek többségében).
- Nekem sikerült megtalálnom, hogy a translation-blokkal kell nyelvet váltani, tehát valahol le van írva. Emlékezni nem emlékszek rá, hogy hol.
- Az image modul, mint már írtam ma, nálam kifogástalanul működik. Gyanítom, hogy webszerver beállítás lesz a hátterében, de csak egy ötlet.
- Ha egy kicsit jobban megnézed, akkor látható, hogy a taxonomy nem egyszerű kategória, hanem egy többszintű hierarchikus rendszer. Szerintem például pont jó, hogy nem category lett a neve, abból több kavarodás is lenne. Egyébként létezik egy category nevű modul is, ami nem ugyanazt csinálja, mint a beépített taxonomy.

Mindez: szerintem.

Üdv: Zoli

0
0
strongfrakk képe

Hi Zoli,

Válaszolva:5.1 Drupal és az extra -n van.

- az admin jelszó elfelejtés a friss install vagy reinstall után jött elő, van pár topic válasz róla, a drupal org on.
- hát language switch re is fórumban találtam választ
- nekem eszembe nem jutna ilyen kifejezéseket adni egy olyan 'dolognak' amit szeretném, hogy az ismerkedők is megszeressenek, hogy ne egyből az jusson az eszébe az embernek, ki az a ... aki ezt a nevet adta ... :) ez csak vicc de sajna elég élethű ...

Ne hari tényleg a viszontválaszokért.
Csaba

0
0
Illyés Edit képe

Létezik a files könyvtár (lásd admin/settings/file-system alatt)? A webszerver számára írható? Létrehozta a modul az images alkönyvtárat a files könyvtárban?

0
0
pp képe

Mit jelent az, hogy "azt az root/image könyvtárba másolja, így meg sem jelenik." ?

Tud oda írni, esetleg létre is tudta hozni ezt a könyvtárat?
Milyen root könyvtárba ír?

"Nemtom ki, hogy van vele de nagyon kiforratlannak tünik nekem ez a drupal"

Ez lehet nem a Drupal hibája. ;) Gondolom tudod, hogy a Drupal core-t és a mindenféle letölthető modulokat nem szabad egy lapon említeni. A problémáid nagy része ilyen modulokkal van, tehát nem a Drupallal!

Mit jelent az, hogy elfelejti a root jelszót?

pp

0
0