Image modul, galéria és kategória nézet

sadtuna@drupal.org képe

Sziasztok! Szerintetek van arra egyszerű mód, hogy az image.module image node-jai esetében ne lehessen ezeket a node-okat a kategória nézetben megnézni?

A probléma az, hogy a galériák kategóriához kapcsolódnak, így jelenleg kétféleképpen is elérhetők:

  • galéria nézetben, ahol a modul beállításokban megadott méretben és számban jelennek meg a képek (image/tid/#)
  • kategória nézetben, ahol a képek thumbnailjei látszanak (taxonomy/term/#)

Ez utóbbi megközelítés szerintem felesleges és zavaró. Nézegettem az image.modul link() hookját, de egyrészt nem ez tűnik a jó módszernek másrészt lehet, hogy csak valamit nem vettem észre ezzel kapcsolatban.
Köszi!

(És egy más jellegű megjegyzés: nem tudom érdemes-e egy ilyen kérdésnek saját topicot nyitni, vagy az egy modulra vonatkozó tartalmak egy fórum témában maradjanak)

Hojtsy Gábor képe

Először is helyes volt új témát nyitni, legalábbis szerintem ez a helyes eljárás, mert ha minden kérdés egy témába megy, nem lehet áttekinteni. Egy Google keresésre mondjuk egy oldal jön be, amin lehet hogy három hozzászólás van csak, de ha azok a témához tartoznak, akkor jobban jár, aki megtalálta, mint ha lenne kétszáz, és abból kellene kimazsolázni. Azért lehet új témát indítani, hogy az emberek ezt használják.

Ami a konkrét kérdést illeti, a kategória linkeket a sajat sminked írja ki. Ott meg tudod buherálni a _node() smink függvényt, hogy ne írja ki a kategória linkeket a képeknél, vagy csak a nevüket írja ki, de ne legyenek linkek. Ha ez nem elég, mert bárki másképp is rátalálhat, akkor a többszörös URL álnevekkel el tudod rejteni ezeket a kategória oldalakat teljesen, bár ezzel több macera van, mint amennyit megér szerintem. Ha jól ismered a mintaillesztő kifejezéseket, és tudsz PHP-ben programozni, akkor egyszerű, különben nem érdemes belevágni ebbe a módszerbe.

0
0
sadtuna@drupal.org képe

Elsőre a kategória linkek elrejtése is elég képeknél. PHPTemplate-et használok, itt csak a node.tpl.php-ba kellett belenyúlni, és a kategória kiírását a $node->type értékétől függővé tenni. Úgy tűnik ezzel a legzavaróbb dolgot sikerült is megoldani:-) Köszi a segítséget!

0
0