Ilyet miért nem tudok csinálni taxonómiával?

csontom képe

Sziasztok!

A Probléma a következő lenne:

Adott egy taxonómia, aminek ugye van egy gyári view, amit én engedélyeztem, és módosítottam.

Most én külön view-et szeretnék minden szótárnak, de ha elérési útnak külön azt adom meg a view-nek, hogy /taxonomy/term/18, akkor az abban lévő tartalmakra azt írja, hogy az oldal nem található. Nem a gyári view az oka, mert próbáltam, azt is, hogy azt kikapcsoltam.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Fórum: 
pp képe

picit nehéz így, mert kevés az info. (még Drupal verziót se adtál meg, de views verziója is kéne)

Nem lehet, hogy a per jel nem kell az elején?

pp

0
0
szantog képe

Nem fog menni, kb 90% az esélye, szóval épp megéri kipróbálni, amit pp írt - a views nem erre való.

A drupal routing (röviden) úgy működik, hogy amikor beírod a böngészőbe, hogy taxonomy/term/18, akkor valójában a taxonomy/term/%taxonomy_term menüelem fut le. Abban meg az van leírva röviden, hogy fogd a %taxonomy_term helyén lévő számot, és töltsd be taxonomy_term_load()-al.

Vagyis van egy futás során elérhető taxonomy term entitás, amivel lehet dolgozni.

Amikor ráengedsz egy view-ot egy útvonalra, akkor a views átveszi a routing szerepet, a fentebb leírtak nem futnak, mivel a views másképp route-ol. Tehát nincs betöltött taxonomy term entitás, mivel a views routing rendszerének fogalma sincs róla, hogy taxonomy_term_load() kell neki.
Magyarul a views magától semmilyen entitást nem fog soha betölteni, amíg contextual filtert nem állítasz be.

De ez még így is hack! Views-t használni a menu rendszer ilyen szintű micromanagelésére epic fail. Addig jó a page típusú nézet, amíg valamilyen klikk-klikk adminisztrációs oldalt akarsz, vagy pl valami egyszerű tabot hozzácsapni a node-hoz, de felülírni meglévő oldalakat már gáz.

Van ugyanis egy óriási probléma az ilyen views oldalakkal, ami előbb utóbb minden 'felülcsapott' oldalon előjön: A views a % helyen lévő számot kizárólag a lekérdezés szűrésére használja! Menü objektumként nem tölti be azokat! Tehát nincs betöltött entitás a menüelemhez kapcsolódóan.

A contrib modulok meg biza a core routingja alapján íródnak. Ha a funciójuk a standard menu loader-re épül tehát pl menu_get_object-el kapnak el dolgokat, akkor az ilyen nézetekkel nem fognak működni.

Amit te akarsz arra a panels és a page manager való.

3
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.