Időkorlátos link

Anonymous képe

Sziasztok!

Amikor valaki egy falhasználót létrehoz, akkor szokott kapni egy egyszer használatos, időkorlátos linket, amivel beléphet.

Hogyan lehet ilyen linket küldeni valakinek, ha azt akarjuk, hogy szintén egyszeri alkalommal (vagy meghatározott esetben), időkorlátosan megtekinthessen egy tartalmat, anélkül, hogy be kellene lépnie, és úgy, hogy az a tartalom még nincs közzétéve, tehát csak bizonyos csoportok láthatják, de ez esetben ugyebár névtelenként, bejelentkezés nélkül kéne hozzáférnie.

Köszi előre is, agyaltam, de csak egy ilyen lenne a megoldás.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Mivel névtelennek jogot kell adnod, egy másik névtelennek nem tudod megtiltani, hogy meg tudja nézni. A jogosultságrendszer tekintetében csak 1 db névtelen felhasználó van.

0
0

Nagy Gusztáv

szantog képe

Kb a következőt csinálnám:
1. 1 db computed field a node-hoz, legyen a neve token
2. Ennek az értékét valami hasonlóféleképpen generálnám, mint ahogy a drupal a form tokeneket.
3. pici modul, annak is lészen hook_initje amelybe elvégezném a token validálását, tehát ha az urlben nem szerepel a token, a drupal_access_denied, természetesen a feltételt még bármelyik user rolera is ki lehet terjeszteni, akik token nélkül is láthatják a tartalmat

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

vacati képe

Kösz, bár egy szót sem értettem belőle :-)

0
0
chx képe

En mondjuk ugy csinalnam a dolgot hogy egy pici module-val letiltom a hozzaferest a node/X-hez direktben. Amikor hozzaferest kell adni akkor csinalok egy veletlen URL alias-t es a lejarati idovel egyutt bedobom egy tablaba es cron-bol torlom szepen amikor kell. A megoldas elonye hogy page cache kompatibilis.

3
0