i18n modul nyelv választó menü blockban ne lista legyen

haphap képe

sziasztok

azt szeretném, ha az i18n modul nyelv választó menü blockban nem listaszerű felsorolás lenne, hanem egymás mellé tehetném a nyelvválasztó szöveget vagy zászlócskákat, mert helyet szeretnék spórolni.
az i18n.modulban vagy az i18nblock.modulban kell valamit buherálni ennek érdekében?
szóval a kérdés az hogy mit és hol? :)

Fórum: 
sajt képe

A css-ben kell turkaszni, illetve ha nem akarod, hogy kiirja a címét, akkor írd oda, hogy <none>

0
0
haphap képe

szerény véleményem szerint a css-el nem tudom ezt megoldani, mert valami kiirja hogy <ul> és aztán <li> és ilyenkor már hiába turkálom a css-t. max a kinézetét tudom módositgatni.

azt a függvényt megtaláltam az i18n modulban ami kirakja a zászlókat meg a szöveget egymás után és a zászlót ki is tudtam iktatni. azt a függvényt keresem, ami arra utasitja hogy ezt igy irja ki: <ul><li>....
részlet az oldal forrásábol (ezt nem akarom hogy benn legyen illetve nem igy):

<!-- content-wrap starts here -->
<div id="content-wrap">
	<div id="sidebar" style="float:left;" ><div id="block-i18n-0" class="block block-i18n">
 
 
  <div class="content"><div class="item-list"><ul><li><span class="i18n-link"><a href="/en">English</a></span></li><li><span class="i18n-link"><a href="/de">German</a></span></li><li><span class="i18n-link"><a href="/hu" class="active">Hungarian</a></span></li></ul></div></div>
</div>
0
0
aboros képe

az, hogy valami li vagy esetleg p az tökre független attól ám, hogy egymás alatt jelenik e meg vagy egymás mellett. erre van a display nevű css tulajdonság meg máshogy is mellé lehet rakni. display: inline vagy float: left aztán csók a családnak.

0
0

-
clear: both;

sajt képe

Ha jobban megnézed, akkor pld. itt a drupal.hu oldalon is a menü elemek egy listában vannak, ugyanigy megoldhato az is css-ből amit te szeretnél.
Most hirtelen ezt találtam erröl:

http://www.webcredible.co.uk/user-friendly-resources/css/css-navigation-...

Egyébként, ha megnézed a i18n_block, i18n_get_links illetve a theme_i18n_link függvényeket esetleg még a theme_item_list-et, akkor abból ki lehet mazsolázni egy saját blokk-ot, illetve sminkeléssel is meg lehet oldani.

0
0
haphap képe

hát ez a css tényleg csodákra képes.
sikerült megoldani, a linket amit küldtél tuti tipp volt.
köszi a gyors segítséget.

0
0
Bálint képe

Elnézést, ha láma a kérdés, de hova is kell írni ezt a css-t?
Sehol sem találom. :(

0
0
aboros képe

általában a modulok saját csseibe nem szokás beleírkálni, mert ha frissül a modul és felülírod, borul a bili. a sminkednek van style.css fileja, de az is lehet, hogy több csse is van, bármelyikbe írhatsz. ha megnézed az oldalad forrását egy raklap css kerül behívásra a head részben. a később behívottak mindig felülírhatják az előbb behívottakat. elvileg a sminked csse kerül utoljára behívásra így abban bármit felülírhatsz probléma nélkül.

0
0

-
clear: both;

pp képe

Tegnap éppen erről volt szó. (többi info Aboros hozzászólásában)

pp

0
0
Bálint képe

Gondolkodtam rajta, hogy elmegyek én is, csak sokszor hozzátok képest nagyon kezdőnek érzem magam, és lehet, hogy kellemetlenül érezném magam. De a következőre akkor elmegyek. :)

Egyébként sikerült megcsinálnom, köszönöm!

0
0
pp képe

A DUG mindenki előtt nyitva áll! Már unjuk a sok ismerős arcot pont ezért indult útjára a DUG. A lényege pont az lenne, hogy összehozza a Drupal iránt érdeklődőket. Ide emberek jönnek nem kezdők meg haladók. Nincs ilyen megkülönböztetés. Volt olyan aki a DUG előtti napon olvasta a felhívást, akkor hallva először a Drupal-ról és ott volt. A jelenlévő kilenc emberből három most volt először DUG-on. (többen szoktunk lenni, de hát a karácsonyi nagybevásárlás ugye...)

pp

0
0