i18n modul bugok(?)

aries képe

Sziasztok!

Néhány érdekes problémával találkoztam az i18n modul (verzió: 1.36.2.9) használatával.

  1. Adott két node, az egyik a másiknak a fordítása. Ha váltok a nyelvválasztó blokkban, akkor nem változik a tartalma megtekintés ($page=TRUE) esetén
  2. A kategóriák fordítását bekapcsoltam, le is fordítottam őket és össze is rendeztem, mégsem jelennek meg csak az eredeti tartalomnál
  3. A menü modullal létrehozott blokkok fordítása nem működik(?)
  4. A menük nevei nem fordítható, csak a menüpontok?

Ezt így vannak vagy elrontottam valamit?

Illyés Edit képe

Esetleg nem rossz gombbal próbálsz nyelvet váltani?

Lásd: Melyik blokk?

0
0
aries képe

Nem hiszem. Ha node-okat listázok a taxonomy modullal, akkor vált szépen, bár a linkeknél még ott is csak az eredetinek a term linkjei jelennek meg.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
crt képe

Szia.

Nálam az 1.36.2.2-es verzió van fent. Arra kell ügyelni, hogy a beállításoknál a "Browser language detection" ki legyen kapcsolva és a "Language Management" -nél az "Interface language depends on content" legyen kiválasztva.

1. Ha a drupal navigációs menü nyelve változik, csak a tartalom nem, akkor az Edit által is említett "Translations" blokkot kell használni a "Language switcher" helyett.

2. Úgy emlékszem, hogy próbálgattam ezt is és működött, de nem esküszöm meg rá, mert végül nem kellett használnom.

3. Ezt sajnos nem értem.

4. Elméletileg az $i18n_variables tömbbe lehet felvinni azokat a változókat amiket több nyelven is látni szeretnél. Ha a menü nevére nincs lehetőség (most sajnos nem tudok utánanézni), akkor csinálsz egy magyar és egy másik nyelvű menüt. Ezt a kettőt összefogod egy multilingual block-kal és ezt a blokkot jeleníted meg a menü helyén.

Üdv: Zoli

0
0
dekorex képe

Sziasztok

Az én weblapomon a felső főmenü pontok szerint változik az alatta balra lent lévő almenüsor. Meg kellene csinálni több nyelvűre a site-ot. felraktam az i18n-t és a tartalmaknak, menüpontoknak nyelvi meghatározásokat állítottam be (új funkció). Minden szép és jó volt egészen addig még nem kellett változtatni az egyk meglévő tartalmon (page) ugyanis a tartalom változtatatásakor eltüntek az plusz almenük és csak a navigáció menüpont kiválasztható. tehát ha módosítok egy aloldalt akkor azt átrakja a navigáció menübe, és utána a menü beállításoknál tudom csak visszarendelni a menüpontot a helyére.

help pls!

0
0
dekorex képe

:)

Tanulságként másoknak
Adminisztáció->menük->beállítások->szülő menüpontok korlátozása

szal nem i18n bug

0
0