'Hullámzó' menü megvalósítása

csacska.macska képe

Sziasztok!

(Körülmények:
Kezdő Drupal-felhasználó vagyok, korábbról némi php+css tapasztalatokkal.

Alkalmazás portálját kell elkészítenem, melyen egy dinamikusan változó térképet (fő funkció) és statikus tartalmakat (faq, kapcsolat, ...) kell megjelenítenem. Mivel az oldal látogatóit és a mobil alkalmazás felhasználóit nyilvántartjuk, illetve később valamilyen hírbeküldési funkciót is szeretnénk, ezért CMS-rendszer mellett döntöttünk. Feltelepítettem és lassan ismerkedem a Drupal működésével. Azonban ...)

A designer által megálmodott és a vezetőség által részben elfogadott grafikai tervben az oldal felső részén / tetején szereplő menüben a menüelemek két, egymással párhuzamos hullámformára fekszenek fel, így nem csak a menüelemek, hanem az egyes karakterek is eltérő szögben állnak a vízszinteshez képest.

A kérdésem: egy ilyen 'hullámzó' menüt tartalmazó sminket el lehet / tudok készíteni? A letölthető sminkek között nem találtam hasonlót, amit át tudnék alakítani.

Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv:
Adrienn

Drupal verzió: 
Fórum: 
Pasqualle képe

ha egyedi formaju szoveget kell megvalositani akkor kepet hasznalnek..

0
0
pp képe

Meg lehet oldani képpel, vagy falsh animációval a dolgot. Sőt akár úgy is meg lehet csinálni, hogy ezt az admin felületen tudjad módosítani. Persze ekkor már nem biztos, hogy jól fog kinézni. A "dizájner" által megálmodott megoldásba nem biztos, hogy jól mutatatnk ugyanis a jelentősen különböző hosszúságú menüpontok. Arról nem beszélek, hogy az erőforrások nagy részét ezen kis apróság megvalósítása fogja majd elvinni. (amit aztán a későbbiekben felkért usability szakember esetleg egyből kidobat az alapvetően hibás koncepciója miatt.)

Kitartás, nehéz dolgod lesz, már előre sajnállak.

Azért azt tudnod kell, hogy ehhez a kérdéshez a Drupalnak semmi köze sincsen. Amit meg lehet csinálni HTML+CSS-el azt meg lehet csinálni Drupallal is. (kérdés van-e értelme)

pp

0
0
csacska.macska képe

Köszönöm a választ mindkettőtöknek, és köszönöm a bíztatást is!

Mivel a leadási határidő közel van (nekem pedig vizsgáim is vannak), ezért elfodták az egyenes menüt is, a grafikus kolléga készít egy új, az előzőhöz hasonló tervet.

Letöltöttem és nézegettem kész sminkeket. A grafikai tervekhez hasonló elrendezésű sminkekből viszonylag sok van eltérő grafikai elemekkel.
Jó-e az a döntés, hogy ezek helyett, a teljesen egyszerű Framework nevű sminket alakítom át a a grafikai terv szerint. (Vagy egy ilyen léptékű munkával várjak, amíg lesz valamennyi Drupal-tapasztalatom?)

Ez kezdő Drupal-osnak milyen elektronikus vagy hagyományos könyvet tudnál ajánlani, különösképpen a sminket készítésével kapcsolatban?

Üdv:
Adrienn

0
0
aboros képe

legjobb döntés a zen lenne, de az jóval bonyolultabb a frameworknél, főleg akkor, ha még nincs semmi rutinod drupal sminkelésben.
fontos lenne, hogy ne magát a frameworkot kezdjed el masszírozni, hanem saját sminket hozz létre, ami a framework alsminkje. lehet bonyolultan hangzik, de baromi egyszerű, kicsit utánaolvasol és menni fog.

hagyományos könyv nem jut hirtelen az eszembe.
link:
http://drupal.org/theme-guide/6

és a legutóbbi dug videója is sokat fog segíteni, ha felkerül :)

0
0

-
clear: both;

szantog képe

"de az jóval bonyolultabb a frameworknél"
Ezt sosem értettem, hogy miért bonyolultabb? Én először Zen Classic-kal kezdtem, majd később váltottam egy másikra, ami egyszerűen jobban tetszett. Majd annyit vettem észre, hogy nem tudom olyan pontosan célozni a diveket, de ezen kívül még mi a mutatvány a Zen-ben, amit esetleg más nem tud?
Az a videó meg különösen érdekelne. Eddig még mindent megcsináltam, amit akartam, de gőzöm sincs, hogy jól-e.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

aboros képe

ha csak fogod a zen classic sminket és elkezded átírogatni benne ami nem tetszik, abban valóban nincs semmi bonyolultab, ellenben kontárság. :)

egy framework alsminket egyetlen sorral elintézel az info fileban:

base theme = framework

ezzel ellentétben egy zen alsmink elkészítese vagy nyolc lépésből áll, másolgatás, átnevezgetés, template.php -ban funkciók átnevezgetése, ilyesmi. egy kezdőnek ez nyilván bonyolultabb.

a zenben pedig semmi nagy mutatvány nincsen, csupán nyújt néhány okos szolgáltatást alapból, amit előbb-utóbb úgyis be kellene építened a sminkedbe. pl belenyomja a body -ba osztályként a megtekintett node típusát. hasznos apróság.

0
0

-
clear: both;

szantog képe

Upsz, ettől féltem, hogy valamiben alapjaiban fogok mellényúlni..
However, since most developers dislike using it as a starting point for theme
development, fewer people will be available to help with themeing issues you
may encounter.

Egyelőre maradok a "fewer people", remélem később még ki tudom javítani. :)

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

csacska.macska képe

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat és a segítséget mindenkinek!

Mire visszaértem a vizsgaidőszakból, az egyik kolléga - szerencsémre, mivel ragaszkodtak a hullámzáshoz - megoldotta a menü problémáját Sprite Graphic Menu (http://drupal.org/project/spritemenu), s a menüpontok pontos pozícionálása segítségével. Egy meglévő sminket alakított át az ízlése szerint (már nem emlékszem a nevére), és egészítette ki a hullámzó menüvel, ami most így fest: http://twitpic.com/9hgo0

Ha legközelebb is egy smink elkészítése lesz a feladatom, akkor mindenképpen elolvasom az általatok ajánlott leírásokat.

Üdv:
Adrienn

0
0