HTTPS cert hiba smink telepítésnél

szistvan képe

Hi!

Saját szerverre (apache 2.4.10, mysql 5.5.49, php 5.6.20) telepített drupal 8.1.2-nél az új sminket nem igazán tudtam telepíteni, az alábbi hibát kapom:

===================

Az adatkérés sikertelen volt, mert az alábbi hiba történt: Error creating resource: [message] fopen(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14090086:SSL routines:SSL3_GET_SERVER_CERTIFICATE:certificate verify failed [file] /var/www/vendor/guzzlehttp/guzzle/src/Handler/StreamHandler.php [line] 282 [message] fopen(): Failed to enable crypto [file] /var/www/vendor/guzzlehttp/guzzle/src/Handler/StreamHandler.php [line] 282 [message] fopen(https://ftp.drupal.org/files/projects/drupal8_zymphonies_theme-8.x-1.0.t...): failed to open stream: operation failed [file] /var/www/vendor/guzzlehttp/guzzle/src/Handler/StreamHandler.php [line] 282
https://ftp.drupal.org/files/projects/drupal8_zymphonies_theme-8.x-1.0.t... címről nem sikerült a Drupal projektet letölteni

======================

Amikor a drupalt próbáltam wget-el leszedni, már akkor is panaszkodott tanusítványra, de a wget-nek meg tudtam mondani, hogy ne vegye figyelembe. Majd telepítésnél a magyar nyelvet kiválasztva azt mondta, hogy nem tudja letölteni a nyelvi filet, gyanítom hasonló okok miatt, de kézzel ezt is megoldottam. Viszont mindent nem szeretnék "kézzel megoldani", esetleg van valakinek ötlete, tippje, merre és mit nézegessek?

Előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
szistvan képe

Mivel egy új virtuális gépet csináltam és arra tettem a linux alap rendszert (debian) a drágaság annyira minimalista módon települt fel, hogy a tanusítványokat sem rakta fel.

Egy ca-certificates csomag felrakását követően minden szép és jó lett, nem a drupalban volt a hiba.

Köszönöm a türelmeteket!

2
0