https:// átirányítás - D7-ben

Justice képe

Sziasztok!
http:// ről https://-re szeretnák átállni. Szerver oldalon minden adott, a drupalban kellene átállítani az átirányítást a site és a home url esetében. Ezt hol és hogyan tudom megtenni?

Drupal verzió: 
knorbi képe

Az átirányításokat a legegyszerűbben a .htaccess fájlban tudod megoldani.

Van egy Drupal modul is, amivel tudsz ilyet generálni: https://www.drupal.org/project/htaccess

De enélkül is megoldható: https://www.drupal.org/https-information
RewriteCond %{HTTPS} off [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.example\.com*
RewriteRule ^(.*)$ https://example.com/$1 [L,R=301]

1
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

HF leon képe

Vannak olyan esetek, amikor a php-ból érdemes kezdeményezni átirányításokat, de a te eseted tipikusan az egyik olyan eset, amikor a legjobb megoldás a htaccess-ben megírni a rá vonatkozó szabályokat.

A http - https és a www nem www közötti átirányítások tipikusan azok, amiket a htaccess-ben szokás megoldani. Itt magát az apache szervert utasítod a htaccess-en keresztül a megadott szabályok szerint az átirányítás elvégzésére. Ekkor a tárhelyen függetlenül attól, hogy milyen rendszert üzemeltetsz rajta az átirányítások mindig végrehajtódnak.

(Ha nem szeretnél közvetlenül belepiszkálni a htaccess fájlba, akkor az előzőekben ajánlott drupal modul segíthet. Egyébként sok hasznos dologra jó a htaccess, akár bizonyos ismert nem kívánatos robotok kitiltására, könyvtárak közvetlen elérésének tiltására és sok egyéb másra...)

0
0
Justice képe

Uraim, köszönöm a segítséget, a probléma ezzel a módszerrel meg is oldódott!

1
0