.htaccess problema + kepek

kubrob képe

Hello,
Van egy problemam a kepekkel, amit nem tudok orvosolni, es nem is talaltam meg semilyen forumban. A gond az hogy ha frissittem a lapot az adminisztracios feluleten, a rendszer keszit egy .htaccess fileot a /files mappaban. A gond az, hogy ebben az esetben nem jelennek meg a kepek a lapon, ill. csak nehany kep jelenik meg. Ha kitorolom a .htaccess fileot megjelennek. Ha nincs jogosultsaga a rendszernek irni a mappaba szintugy semmi gond.
Hogy oldhatnam ezt meg ugy, hogy a /files mappa jogosultsagai is rendben legyenek?

Hojtsy Gábor képe

Mi különbözteti meg a megjelenő néhány képet a nem megjelenő képektől?

0
0
kubrob képe

A nem megjelno kepeknek a merete 0px x 0px. A megjelno kepekrol megkapom az alap informaciokat.

0
0
Hojtsy Gábor képe

0x0px méretű képeket töltöttél fel? Gondolom nem. Mivel arra próbálunk rájönni, hogy miért nem jelennek meg, azt kellene tudni, hogy a képeknek mi a tulajdonságuk, nem azt, hogy a böngésző hogyan jeleníti meg rosszul. Egyébként ezutóbbi is hasznos, ha a 0x0px-es kép fölé mész és jobb klikkes menüben kép megtekintését kéred. Akkor elvileg egy Apache hibaüzenetet fogsz kapni az eddigiekből ítélve.

0
0
kubrob képe

Nem ir ki semmit. Nezzetek meg a lapot www.tisz.sk. Ha IE-ben nezem nincs kep, ha Operaban neha megjelenik egypar. Ma ugyhagyom a beallitasokat hogy lassatok. Remelem megoldjuk mert fontos.

Ezen kivul (nemtudom osszefugg-e) ha a Modules katagoriat mentem megjelenik a kovetkezo hibauzenet:

warning: main() [function.main]: Unable to access ./database/updates.inc in /www/tisz.sk/public_html/includes/install.inc on line 9.
warning: main(./database/updates.inc) [function.main]: failed to open stream: Unknown error: 0 in /www/tisz.sk/public_html/includes/install.inc on line 9.
warning: main() [function.include]: Failed opening './database/updates.inc' for inclusion (include_path='.:/home/httpd/lib/php') in /www/tisz.sk/public_html/includes/install.inc on line 9.

A modul viszot aktivallodik.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Nem ír ki semmit, ugye... Megtettem amit javasoltam. A honlapon nagy kép nem töltődik le. Rajta jobbgomb, kép megtekintése. Ekkor bejön ez a webcím: http://www.tisz.sk/files/hirek/honlap.jpg Itt világosan látszik, hogy 500-as szerver hiba van. Ennek elvileg minden feltöltött dologra ugyanúgy kellene viselkednie (a képek, amiket látsz valószínűleg csak a böngésző gyorsítótárában maradtak benne). Ez azt jelenti, hogy a létrejövő .htaccess fájlban olyan direktíva van, amit a te tárhelyeden nem tudsz használni. Szerintem meg kellene kérni a rendszergazdát, hogy nézzen rá arra a .htaccess-re és engedélyezze neked, hogy használhasd ami benne van. Biztonsági okok miatt megéri.

Ha a rendszergazdával mégsem sikerül dűlöre jutni, akkor a system modulban találod annak a kódját, ami a .htaccess-t létrehozza, azt kell megjegyzésbe tenni. Nem lesz annyira biztonságos a Drupal telepítésed ezekután.

Ps. a másik kérdésed nem kapcsolódik a témához, egyszerűen a hiányolt fájloknak ott kellene lenniük, fel kellene ezeket tölteni.

Ps2. hajrá taksony :)

0
0
kubrob képe

A rendszergazdaval sikerult megoldani a problemat. A htaccess -be csak kovetkezo sorok lehetnek:

SetHandler Drupal_Security_Do_Not_Remove_See_SA_2006_006
#Options None
RewriteEngine off

A masik dolog... Upsz, tenyleg elfelejtettem feltolteni a fileot.
Koszonom nagyon szepen a segitsetet. :)

0
0