Hozzászolásnál a mezők elrendezése

pege képe

Sziasztok

CCK-val adtam hozzá új mezőket , a mező hozzáadásánál meg tudom adni hogy hol legyen a mező az adat bekérésénél . De hogyan tudom megadni hogy hol jelenjen meg a kész hozzászolásban , illetve hogy a rácsnézetben hogyan jelenjen meg . Általánosítva annyi a kérdésem hogy a nézet részét hol lehet szabályozni a cck-val bevitt mezőknek ?
Illetve szeretném hogy ha hozzászolásként a felhasználónak nem a login neve jelenne meg hanem az általam tőle bekért másik mező tartalma ( pl nem user név hanem tejes név vagy becenév amelyik mezőt előre beállítottam ).

Előre is köszi

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
eMeLA képe

A kérdésed egyik felére: alapból, amilyen sorrendben vannak a CCK field-ek, olyan sorrendben jelennek meg a field tartalmak. Tehát, ha megváltoztatod a sorrendet....

Ezt tovább lehet finomítani a "mezők megjelenése" lapon (?q=admin/content/node-type/TARTALOMTÍPUSOMNEVE/display)

Amennyiben a rácsnézet a Views modulra utal, úgy ott is a sorrend a meghatározó.

Ha jól emlékszem a kézikönyvben van egy leírás a teljes név használatának módjáról...

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

pege képe

Köszi , ezt már megtaláltam egyszer , csak nem néztem meg alaposan . Igazábol kicsit nagyobb szabadság kellene , pl. egy sortörés két mező közé . Gondolom ezt csak fájlbol lehetne csak nem tudom melyiket nézzem . Illetve remélem ott lehetne majd kicsit a nem cck mezoket is szerkeszteni . Igazábol az is a gondom hogy az előnézetben nem akarom hogy a szövegtörzs látszodjon csak a foto , cím meg néhány cck mező .

0
0
aboros képe

akkor kapcsold ki az eredeti törzs mezőt és vezess be helyette egy saját többsoros szövegmezőt a cckval és azt már tudod a felületről szabályozni, hogy ne legyen a bevezető nézetben. (így hívják, bevezető. az előnézet akkor van, mikor beküldök valamit és ott a gomb, hogy előnézet. most is arra kell kattintanom:)

0
0

-
clear: both;

pege képe

Igen , csak végig kellett volna gondolnom :) Köszi !!!

De azért még mindig foglalkoztat hogy hol lehetne szerkeszteni a megjelenést .
Kicsit formázni , pl pár sortörés , mert igy szinte összeérnek a mezők . Illetve a kép középen legyen ne balra zárt , meg ilynek . Jo lenne kicsit tömbösiteni hogy elkülönüljenek rácsnézetben . Ha esetleg elárulnád melyik fájlt kell átszerkeszteni az nagy segitség elnne ! :)
Ha jol nézem a mezőnél is lehet megadni php kodot de ahogy néztem nem lehet csak szerkesztési paraméterek megadni hanem minden mást is kellene . Tehát nem elég beirnom a bold vagy br-t ha modositani akarom hanem egyéb dolgok is kellenek :(

0
0
eMeLA képe

Sminkelni a tpl.php-fájlokban lehet. Esetedben a node.tpl.php fáljból csinálj egy másolatot és a másolatot nevezd át tartalomtípusomneve-node.tpl.php -nak. Ebben lehet javítani, módosítani, tologatni a kinézetet.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

aboros képe

a dolgok amiket szeretne csinálni cssben is megoldhatók, sőt inkább ajánlatos lenne ott megoldani, amit lehet, mielőtt elkezdjük a template butcheringet. :)

0
0

-
clear: both;

pege képe

Én is ezt találtam csak ebben nem láttam olyan részt ami erre utalna , de akkor probálkozom még
Köszi !!

0
0
aboros képe

a dolgok kinézete ilyen css fileokban kerül meghatározásra. sajna ez több lenne egy kommentnél és nem is annyira drupal téma, úgyhogy ennek a leírásától most eltekinthetünk szerintem, keress ilyet, hogy css beginner tutorial..

van a firefoxnak egy firebug nevű kiterjesztése azzal is ismerkedj meg, mert gyakrabban fogod használni, mint ahányszor villát. ;)

a módszer pedig az lesz, hogy firebuggal lenézed, hogy a módosítandó elemekhez milyen idket és classokat rendelt neked a drupal, és azokra beállítod a kellő megjelenési szabályokat a sminked valamelyik css filejában.

ha mondjuk van egy example nevű meződ (ezt írtad be mesín rídeböl némnek) és szeretnél alatta 2 sor helyet, akkor azt írod:

.field-field-example {
margin-bottom: 2em;
}

amit csak lehet cssben próbálsz megoldani, mikor az már nem lehetséges, mert olyan bonyolult elágazások vannak, akkor a preprocessorokkal mahinálsz vagy új sablonokat vezetsz be, de most neked az nem fog kelleni szerintem.

0
0

-
clear: both;

pege képe

csak annyi lenne még hogy eredetileg a tartalom tipus image , igaz modositottam de gondolom az a file nevet nem befolyásolja ha ennek a megjelenitését akarom változtatni akkor melyik css hez nyuljak ? A fő oldalon is ezek jelennek meg tehát az előnézetet is kellene változtatnom .
És ha már ilyen sokat kérdezhetek :) a cím mezőt akarom elrejteni akkor mit tegyek ? azt nem tudom kivenni mint a korábban javasolt törzs mezőt és helyette cck mezőt rakni . Egy oldal beküldésénél nekem zavaro hogy hiába csinálom full htmlben a cím megjelenése ( mésd az is sajna hogy hol vagyok " you are here : oldal címe " ) a bal felső részben ott marad :(

Előre is köszi a válaszokat :)

0
0
aboros képe

http://drupal.org/theme-guide
olvasd el azt. mindet.

0
0

-
clear: both;

pege képe

Sajnos angolbol nem vagyok annyira jo , ezért reméltem hogy aki már átrágta magát rajta az ide beirja nekem , de akkor majd probálkozom.

azért köszi

0
0