Hozzászólások megjelenítésének szerkesztése

kree képe

Sziasztok!

Hol lehet azt beállítani/átírni, hogy egy tartalom utáni hozzászólásokat hogyan jelenítse meg a honlap? Speciel olyasmikre gondolok, hogy mivel nem lehet címet adni a hozzászólásnak, így ne is írja azt ki (a hozzászólás első néhány betűjét), illetve hogy hol jelenítse meg a beküldés idejét és a beküldőt.

Gondolom valahol a page.tpl.php file-t kell majd átírni, de hogy hol/hogy, abban kérnék segítséget. Előre is köszi!

Drupal verzió: 
Fórum: 
Tgr képe

comment.tpl.php

0
0
kree képe

Köszi Tgr, eltüntetésre jó a megoldás, csak meglepve látom, hogy ez túl egyszerű :) Olyat is meg akarok határozni, hogy pl mit tartalmazzon a $submitted; változó... Azt kéne nekem módosítanom, ahol a honlap összeállítja ezeket.

0
0
Bálint képe

A sminked template.php-jában (ha nincs, hozd létre) meg kell valósítanod a phptemplate_comment_submitted függvényt. Másold ezt le, és a phptemplate helyére írd a saját sminked nevét!

Ha esetleg plusz változókat szeretnél hozzáadni a comment.tpl.php-hez, akkor azt a template_preprocess_comment előfeldolgozóval teheted meg.

Aztán ne felejtsd el üríteni a smink regisztrációs tárat! ;)

0
0
kree képe

Egy lépéssel megint tovább jutottam, de újra elakadtam. A sminkemben (már ott-) lévő template.php fileba beletettem a phptemplate_comment_submitted függvényt (átírtam a témám nevére). Sikerült is azt módosítanom, hogy kivettem belőle a dátumot, és csak a nevet írja ki. Ez ok.

A dátumot máshova akarom kiírni, szóval valahogy kéne egy újabb változó. Az előfeldolgozó használatát nem nagyon értettem meg... Azt is a template.php-ba kellene tenni? Ott összeveszik egy másik függvénnyel.

0
0
Bálint képe

Ezt is úgy kell, hogy a függvény nevében a template helyére a sminked nevét írod. A variables tömbhöz adhatsz hozzá saját változót.
De ha jobban megnézed, neked erre nincs is szükséged, hiszen már az is ott van, amit szeretnél.
A comment.tpl.php megkap több más változó mellett egy $author és egy $date nevűt is, ezeket használhatod!

0
0
kree képe

Ja így... oké, kicsit túl akartam bonyolítani. Azt hittem ennek is kell egy template_comment_submitted függvényt hívni, mint a felhasználói névnek.

Köszönöm, mostmár boldogulni fogok. Ha mégsem, szólok! :)

(Az azért megvolt, hogy át kell írni a másik függvénynél is a template-et a sminknevemre :)

0
0
gergely képe

Szerintem a kérdésedből elég sokat meg lehet oldani kattingatással is. pl page content type beállítási oldalán: admin/content/node-type/page az utolsó lenyíló rész a komment beállítási lehetőségek, azt nézd meg :)

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

kree képe

Köszi, de ezeket a dolgokat ott éppen nem lehet. Én is ott kezdtem el állítgatni. A szükségleteimhez már billentyűzet is kell :)

0
0
volgyis képe

Sziasztok!

Pontosan mit is kell törölni a comment.tpl.php fájlban, hogy eltűnjön a tárgy mező a hozzászólások fölött?

0
0
volgyis képe

Bocs, már meg is találtam. :)

 print $title

0
0