Hozzáférés megtagadva, de miért?!

husztisanyi képe

Van-e arra kész modul vagy más megoldás, hogy amikor "403 - access denied" oldallal elutasítja a hozzáférést, akkor azt is kiírja, hogy ennek mi volt az oka! ?

Például odaírná, hogy : be kell lépned (regisztrált felh.), vagy csak admin / moderátor / szerkesztő jogosultsággal nézheted meg ezt az oldalt!

Köszönöm!

aboros képe

ez ugyan nem mondja meg hogy 'pontosan' mi volt az oka, (bár szerintem nem is érdekes) de az admin/settings/error-reporting oldalon meg tudod adni, hogy adott hibakódok esetén melyik node jelenjen meg, így előre meg tudod írni ezt a szöveget.

0
0

-
clear: both;

husztisanyi képe

Köszönöm, ezt használom már.
A pontos okát szeretném megjeleníteni a felhasználók felé.

Van valakinek ötlete?

0
0
Pasqualle képe

mit akarsz meg megjeleniteni azon kivul, hogy nincs jogosultsaga? irj valami peldat, mert nem ertjuk..

belepes elutasitasa megint masik dolog. de ott is megjelenik a pontos hibauzenet.
szoval nem ertem mire keressunk otletet..

0
0
husztisanyi képe

Az adott weboldalon levő tartalmak 4-5 különböző csoportnak íródnak. Azt szeretném, hogy ha az egyik csoport tagja nem fér hozzá egy tartalomhoz, amihez más jogosultságra lenne szükség, akkor ez kiderüljön számára a 403-as hibaüzenetből.

Például van 4 csoport: látogató, regisztrált, benfentes és VIP.

Ha a látogató vagy a regisztrált olyan linkre kattint aminek a tartalma csak a benfentes-ek számára látható, akkor ne csak a "Hozzáférés megtagadva" üzenet jelenjen meg, hanem az is, hogy az adott tartalom megnézéséhez benfentes jogosultsággal kellene rendelkeznie!
Utána persze egy link, hogy hogyan szerezhet ilyen jogosultságot.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Szerintem egy olyan linknek meg se szabadna jelenni, amihez nincs joga a látogatónak.

0
0

Nagy Gusztáv

husztisanyi képe

Én például direkt tennék ki olyan linket views-sal, amit mindenki láthat, hogy amikor nem tud belépni arra a tartalomra, akkor szembesüljön vele, hogy milyen jó lenne Neki, ha lenne jogosultsága rá!

Például a fizetős tartalom teaserjét még látja, de belépni már nem tud rá. Na itt jönne ez a megoldás, ami kiírja neki, hogy mi is hiányzik a hozzáféréséhez.

0
0
Pasqualle képe

ez nem fog menni, mivel nagyon gyakran nem lehet jogosultsaghoz kotni, hogy miert nincs joga a felhasznalonak elerni az oldalt.

pelda:
admin/build/menu/item/1/delete
ez az oldal meg az adminisztratornak (uid =1) is a 403as hibat dobja, pedig neki mindenre van jogosultsaga..

0
0
pp képe

Alapvetően hibás elgondolás ;)

Marad az, hogy a 403-as oldal node-jánál a beviteli formát php-ra állítod, és kideríted magad, hogy mi a probléma. Az útvonalból és a júzer csoportjából vonhatsz le következtetéseket.

global $user
és mindent tudsz a felhasználóról

pp

0
0
husztisanyi képe

Köszönöm István, ez tényleg jó lehet!

0
0