"Hozzáférés megtagadva" üzenet testreszabása

d.pryke képe

Sziasztok!

Ha Drupal 5 alatt nincs jogosultságunk egy oldal megtekintéséhez, akkor "Hozzáférés megtagadva Nincs megfelelő jogosultság a lap megtekintéséhez. " hibaüzenet jelenik meg.
Szeretném, ha a hibaüzenet attól függne, hogy milyen joga nincs meg a felhasználónak.
Tehát pl. ha nincs bejelentkezve és az oldal csak bejelentkezetteknek látható akkor azt írja ki, hogy ennek a tartalomnak a megtekintéséhez be kell jelentkezni. Ha be van jelentkezve de olyan oldalt nyitna meg amihez pl. VIP csoportban kell lennie akkor azt írja ki hogy ennek a tartalomnak a megtekintéséhez VIP jogosultságokkal kell rendelkezni, stb.. Erre van vajon valamilyen megoldás?
Aki jobban belelát a Drupal hozzáférés szabályozásába az talán tud állást foglalni.

köszönöm!!

crt képe

Szia.

Lehet saját modult fejleszteni rá, vagy létrehozol egy tartalmat, a beviteli módot php-re állítod, a $user objektummal és/vagy a *_access függvényekkel leellenőrzöd és kiiratod, hogy milyen jogosultság hiányzik az oldal megtekintéséhez. Az így létrehozott tartalmat adod meg az admin/settings/error-reporting oldalon az alapértelmezett 403-as oldalnak.

Üdv: Zoli

0
0
d.pryke képe

Köszönöm, ez a saját oldal létrehozása, php kóddal ellenőrzés nagyon jó ötletnek tűnt, de hosszas bénázás során sem sikerült megírnom a kódot, hogy működjön. Nincs túl nagy tapasztalatom Drupal php kódjának lelki életében. Egy icipicit még tudnál pontosítani, hogy a $user objektumot és *_access függvényeket hogyan használjam erre?

köszönöm!

0
0
d.pryke képe

eme szál is nyitva áll, segítségre várok :S

0
0
aboros képe

esetleg? :)

if (!user_access("access_content")){
 # ennek a felhasználónak nincs joga megtekinteni semmilyen node -ot...
} else if (!user_access("valami_jogosultság_ami_kéne") {
 # és így tovább
}

user_access

0
0

-
clear: both;