Sziasztok!
Van egy elég nagy formom, amiben lépésről lépésre jönnek elő (lesznek választhatók kb) egy-egy fieldset elemei (button-ök). Mindegyiket egy-egy ajaxos callback függvény állítja elő, úgy néz ki, hogy rendben működik. Egészen addig, míg be nem akarom küldeni a lap alján a teljes ajánlatkérést, mert ekkor (és egyébként közben sem!) sehol nem találom a $form_state tömbömben a bevitt adatokat. Hol kéne keresnem őket? :S Elvileg a _submit($form, &$form_state) függvényben a $form_state['values']-ban lenne a helyük, de még ha az egész tömböt is nézem, sehol nincs benne egyik textfieldemnek sem az értéke :(
Itt érhető el az említett űrlap, hogy világos legyen: http://lemezfaktory.hu/ajanlatkeres
Szívesen szúrok be kódot vagy küldök ímélben, az egészet csak azért nem vágom be, mert jelenleg 2913 sornál járok és picit nehéz amúgy is átlátni, meg sok benne a "redundancia" (a teljes formot mindig újratöltöm ajax-szal a nagy div-embe, hogy minden a helyén legyen a folyamat közben.)
Esetleg láttatok már hasonló hibát? Vagy bármi ötlet erre?
Üdv, gülüke.
hova tűnnek a formon beadott értékek?
Drupal verzió:
Fórum:
Kódrészlet
Ilyen esetekben célszerű mutatnod egy kódrészletet, ami a releváns részeket áttekinthetően tartalmazza. Anélkül senki nem tud segíteni, az email pedig öncélú, így senki nem akar. :)
szia, most délután sikeresen
szia, most délután sikeresen újraépítettem a teljes formot és kiderült, hogy az a baj - talán form api bug? -, hogy ha beviteli mezők vannak (textfield, textarea, checkbox), akkor az #ajax callback hatására ezek eldobják magukat és nem adják át a bennük található adatokat a callbackben létrehozott új form ($element) elemeknek. Kiszedtem ezt a részt (fieldsetet) az újra generálós részből, most már legalább tudok submitolni és elmennek az adatok.
szívesen beposztolnám d.o-n, ha nem volna olyan gyatra az angol fogalmazási készségem :) hátha valaki megteszi, ha mégis bugról van szó :)
üdv, gülüke.
Szerintem itt felesleges az
Szerintem itt felesleges az ajax.
Sima checkboxok + egy kis css/minimál js/
Százszor gyorsabb is lenne és még működne is. A kódot pedig látni kéne, hogy tudjuk hol van a bug, mert lehet nem megfelelően tolod azokat az ajax kéréseket.
pp
Palócz István
https://palocz.hu | https://tanarurkerem.hu
szia.
szia.
az a baj, hogy a "beviteli" mezők az első 5 fieldsetben mindenféleképpen buttonök (image_button) kell legyen, mert a grafikus kicsit elszállt... szóval ott nem nagyon tudok behozni checkboxokat. tovább megyek: az ajax kihagyásával próbálkoztam és a #states-cel kínlódtam, háááát... nem volt az igazi.
egyébként css-sel kevés vagyok a dologhoz, mert ténylegesen "nem működőnek" kell bizonyos választások esetén néhány elemet kitennem (ilyenkor a #type=>'markup' lett a barátom)
De hogy lássatok néhány kódot is:
Szóval összességében elég szívás volt ez a cucc, az ajaxot meg nem tudtam hogy megkerülni :(
Amit írsz még PP, hogy gyorsabb lenne és működne is: a hostgatornál van a shared hoszting, ami este úgy 10 körül kb lehal egészen reggel 8-9ig. a normális 0.8-1.2 sec-kes generálási idők helyett nyom ilyen 5.6-14.2 (firebug konzol alapján) - egyébként pedig működik, csak győzd kivárni (meg néha megmagyarázhatatlan okokból - tök random - elszáll a system/ajax, csak pörög és semmi...)
Köszi a foglalkozást velem :)
Sziasztok, gülüke.