Honlap csak panelekkel

minthaka képe

Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e csupán a Panels modul használatával honlapot készíteni. Nagyon tetszik a dolog, de az a gondom, hogy amikor létre akarok hozni egy oldalt, akkor annak a szélessége mindössze 960px lesz és az eredeti téma (pl. Bartik) fejléc stb. elemeinek eltávolítása után sem tudom szélesebbé (100% tenni).Azt hiszem azért, mert az így létrehozott "oldal" valójában nem is oldal csak a tartalom egy része. Szóval megoldható-e, hogy panelekkel csináljak headert, középponti részt és footert, mintegy teljesen témafüggetlenül? Ha igen, hogyan?
Megköszönöm, ha ezt valaki lépésről lépésre elmagyarázza. Hiába olvasgatok ugyanis Drupalos könyveket, amelyekben akár képernyőkép is van, az egyes verziók más-más képet mutatnak.
Szeretném úgy használni a Drupalt, hogy ne erőltessen rám dolgokat. Elméletileg egyszerű kellene, hogy legyen a dolog, mégsem az. Ha pl. egy 5 lapból álló honlapot akarok összedobni, akkor csináljak hozzá 5 különféle tartalomtípust, és ezeket formálgassam át a panelekkel? Szóval hogyan kell ezt megoldani. Nagyon sok az opció és az ember elveszik a lehetőségek között.

Köszönöm!
Csaba

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Én nem hiszem, hogy ezt célszerű lenne így csinálni. Persze meg lehet oldani, ha megtanulod a sminkelés alapjait. De akkor már nem kell a Panels modul se, anélkül is meg lehet oldani.

0
0

Nagy Gusztáv

minthaka képe

Tudsz-e egy leírást ahhoz, hogy hogyan lehet ezt lépésről lépésre megoldani? Az oktató videókkal is az a bajom, hogy a manyusok a már meglévő tartalmakkal mutatják be a Drupal képességeit, viszont nekem az kellene hogy egy teljesen üres alapból egyszer végig tudjak menni a folyamaton mire honlap lesz a dologból.
Legalább egy nyavalyás kezdőlap. Minden nyilt forráskódú fejlesztéssel az a gond, hogy nincs normális leírás ahhoz, hogy hogyan kell használni. Itt lépésről lépésre való magyarázatra gondolok. Ezt a honlapot Drupal nélkül csináltam:
http://www.fl-provincedanube.com
Ami miatt a Drupalt szeretném használni, az az idő. Lusta vagyok a tartalomkezelő lapokat egyénileg megírni, rendszerhez meg nincs időm.

0
0
nevergone képe

„Minden nyilt forráskódú fejlesztéssel az a gond, hogy nincs normális leírás ahhoz, hogy hogyan kell használni. Itt lépésről lépésre való magyarázatra gondolok.”

http://www.packtpub.com/books/drupal
http://drupal.org/documentation
http://nagygusztav.hu/drupal-6-alapismeretek
http://bit.ly/sXW5Ry

Amit elmondtál, az biztos igaz sok helyen, de pont a Drupalra nem.

4
0
minthaka képe

Szia!
Nem akarlak megbántani, de én pont erről beszéltem: http://drupal.org/node/579536
Ígéretes cím, aztán a nagy semmi. Pedig pont egy ilyen leírásra lenne szükségem. Két Drupalos könyvet is végigolvastam már, de pont az én kérdéseimre nem adnak választ! A modulok telepítési leírása már a könyökömön jön ki, de még nem tudom hogyan rakjam az egyes elemeket oda, ahova szeretném. A Panels erre úgy tűnik lehetőséget ad, de ott van az alaptéma a saját régióival, amiket hiába pipázok ki, hogy "Disable Drupal regions", azért csak ott marad ez meg az. És olyan könyvet meg még nem láttam ahol azt írná:" Gyerekek, most csinálunk egy hiper-szuper honlapot a semmiből. Kövessétek ezeket a lépéseket:" Ha nem értek rá az embereknek segíteni, én megértem, de mondjátok meg. Az ilyen személytelen linkelés nem sokat használ.

Csaba

0
-1
nevergone képe

A bookzilla-t is nézted? Vigyázz, hosszú! :)

Amúgy biztos, hogy neked a Panels kell? Egy smink régiókkal, vagy a Display Suite nem elég? Kipróbáltad őket?

„Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e csupán a Panels modul használatával honlapot készíteni.”

Igen, lehetséges.

0
0
Illyés Edit képe

A Panels Everywhere modul való erre.

1. Megadsz egy default site template-et.

2. Létrehozol egy vagy több variantot igény szerint. A variantokhoz kiválasztod a layoutot, a fő helyre beteszed a Page content-et, ami a szokásos paneles felugró ablakban kiválasztható.

3. A normál paneljeidnél kiválasztod a default site template kívánt variantját. A paneljeid ebben a Page content dobozban jelennek meg.

Context-függő dolgok, saját layout-ok, stb. – minden Panels jóság elérhető. Összetettebb webhelyet már jó ideje csak ezzel... :) Nagyon jó, egyetlen hátránya, hogy ügyfelek/végfelhasználók nem tudják használni, ellentétben egy sima blokkos megoldással, amit 5 perc alatt megtanulnak.

Hogy a Bartik mennyiben működik együtt ezzel a rendszerrel, azt nem tudom, de gyanítom, nem nagyon.

(Bocs a sok angol kifejezésért, de fordítás nélkül használom.)

1
0
minthaka képe

Köszönöm, kedves Edit,
én is fordítás nélkül használom. Köszönet a leírásért.

Csaba

0
0
york képe

"Ha pl. egy 5 lapból álló honlapot akarok összedobni, akkor csináljak hozzá 5 különféle tartalomtípust, és ezeket formálgassam át a panelekkel?"

Bekuldesz 5 node-t es kirakod 5 menube, nem kell ehhez 5 tartalomtipus.
Miert baj az ha egy honlap 960px szeles? Jelenleg ezt a szelesseg az ajanlott lasd.: http://960.gs
Szerintem tanuld meg hasznalni a regiokat blokkokat es akkor nem fog kelleni a panels egyszerubb oldalaknal.
Csinalj sajat sminket (bartik orokoltetes) es ott mar szabadon garazdalkodhatsz.

1
0