Hogyanok...

phoenix képe

Szeretnék megkérdezni néhány dolgot, amiket idáig sehogy sem tudtam megoldani:

1. Hogyan lehet a szerzői információkat eltüntetni/kikapcsolni az új oldal/írás hozzáadásakor?

2. Hogyan lehet egy meglévő smink kinézetét/megjelenését testreszabni/szerkeszteni legegyszerűbben? Például az általa megjelenített betűméretek, a sminkbe foglalt fejléc/háttér/lábléc stb. képeket megváltoztatni? Annyit tudok (lehet nem a legjobb módszerrel), hogy a smink képeit kicserélni a /theme/sminknév/images nevű könyvtárban található képek variálásával lehet. De mi van, ha azt szeretném, hogy a háttérkép ne ismétlődve töltse ki a számára megadott helyet, hanem teljes méretében vagy attól valamivel kisebb méretben középre igazítva, és hogy a háttérkép ne scrollozódjon a lap fel/legörgetésekor?

Egyelőre ennyi, majd még írok ha további kérdéseim lesznek...

Köszönöm a válaszokat.

Fórum: 
aboros képe

1. a szerzői információk megjelenítését tartalomtípusonként tudod engedélyezni/tiltani a sminkbeállításoknál. amit ott állítasz, úgy fog viselkedni azon tartalomtípus minden nodeja. egyesével, beküldéskor állítani ezt nem lehet. illetve, meg lehet oldani, de az alaprendszernek ez nem képessége. megoldani most így elsőre talán úgy kéne, hogy hozzáadsz egy jelölőnégyzetet a tartalomtípusodhoz, azután a sminkben, ha ez jelölt állapotú akkor kírod a $submitted -et, ha nem akkor meg nem. nagy vonalakban.

2. hát, ez a kérdés nehezen megválaszolható pár mondatban. :)
a varázsszó, amire keresned kell az mondjuk a "css kezdőknek" vagy valami hasonló. a sminked könyvtárában találsz egy (vagy több) .css kiterjesztésű filet. ezt egyszerű szövegszerkesztővel szerkesztheted, css nyelven íródik és az oldal megjelenését hivatott meghatározni. nagyjából ilyen "parancsok" vannak, hogy: text-size: 14px; persze ezt is lehet a végtelenségig bonyolítani. :) stílusokat lehet definiálni, amiket aztán a html -ben szereplő elemkhez lehet rendelni (vagy fordítva:) ilyen-olyan megoldásokkal. ha megnézed az oldalad forrását, látsz majd benne ilyeneket kábé, hogy div id="header" mondjuk. na, említett .css -ben megkeresed a #header kezdetű részt és ami ott van a két { } között, az írja le, hogy milyenszéles, merreigazít, milyenszínű, miaháttér, ésatöbbi.
remélem ezen így már el tudsz indulni. jaés szerezz be egy jó css könyvet ;)

0
0

-
clear: both;

phoenix képe

1. A sminkbeállításoknál sehol sem találom, amit írtál... Hol van pontosan?

0
0
phoenix képe

?

0
0
aboros képe

megint nem volt szó róla, hogy hanyas drupalra vonatkozik a kérdés? bár most végülis mindegy. az említett beállításokat megtalálod az admin/build/themes/settings címen, a csodálatos "Beküldési információk kijelzése" dobozban.
Ha esetleg még így se találnád akkor nézd meg képen, benyilazva, cukirózsaszínbe. Tadaaa...

(használjátok a fireshot -ot? ügyes kis cucc)

0
0

-
clear: both;

phoenix képe

Köszönöm.

Nemtudom, hogyan kerülte el a figyelmem az a jobb oldali rész... :-S

0
0
nevergone képe

Sehol.

(És szokjuk már meg légyszíves, hogy az új kérdéseknek új témát indítunk, és egy témában nem teszünk fel többféle - különösen egymással nem összefüggő - kérdést.)

0
0
phoenix képe

nevergone képe

Ott is azon ment a vekengés, hogyan kell sminket faragni, miközben még az alapvető HTML és CSS ismeretek sem voltak meg.

0
0
Nagy Gusztáv képe

0
0

Nagy Gusztáv