Hogy tudom megnézni a forrást?

Syl képe

Sziasztok!

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy:
Megkaptam a lehetőséget, hogy egy oldalt fejlesszek smink ügyben. Nos ismerkedek csak a Drupallal, de szimpatikusnak tűnik. Ott van sajnos hiányosságom, hogy (Drupal 5.1-ről beszélünk), ha magam hozok létre egy blokkot mindig tudom nézni a forrását, de a nem általam létrehozottnak nem... :( és ez nekem az a legnagyobb problémám, hogy nem tudom az adott szöveg részlet melyik class vagy id alá tartozik. Meg tudjátok mondani, hogy ezt hogy tudom megnézni? (Nem default blokkról van már szó).
Segítségeteket előre is köszönöm :)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
CsatolmányMéret
Kép ikon Névtelen.jpg169.78 KB
balagan képe

Nem is igazán értem a kérdést. Firebug-ot rakd fel, ha még nincs fent.

1
0
vajdasági képe

Nem igazan ertem hogy Drupal5 -hoz fejlesztesz egy sminket vagy az egeszet te fejleszted? Mindenesetre latom localban fentvan a drupal amire fejlesztesz es igy megvan minden fontos a smiknked keszitesehez. Gondolom html, css, php ismereted az megvan. Mint az elozo hozzaszolo is irta firebug -ot tedd fel.

1
0
Syl képe

Jó ötlet, eszembe sem jutott a Firebug, pedig fent van :)
Bocsánat, így kezdetlegesen nehezen tudom megfogalmazni mit is akarok, de inkább mutatok még egy képet. Az első esetben az van bent amit látok, most a második képre berakom azt, amit látni szeretnék :D
Csak azt nem értem, hogy miért nem ezt hozza be.

link a képhez

0
0
vajdasági képe

De meg mindeg nem ertelek teljesen. A kisebb jel php stb. szoveget is latni akarod abban a blokkban? Vagy a proba2 szoveget akartad kiiratni ott mert most azt irja ki a filter meg gondolom a tobbit kidobja ... De ha a cel a proba2 szoveg akkor azt idezojelek koze "szoktak" rakni vagy ha a proba2 valtozo akko rmeg hianyzik elole egy dollarjel ... php -val hogy allsz?

0
0
Syl képe

Írja, de nem is azzal van nekem a problémám, hanem ahol ez a szöveg van:

print vmi

nos ezt a szövegdobozt nem értem miért nem jeleníti meg akkor, ha rányomok a blokkra. Az első képen nem látni, a másodikon igen, pedig ugyan úgy a konfigurációjára nyomok. Csak az egyik esetben megjeleníti a másikban nem és nem tudom beállítható-e (esetleg védett a forrása)?
0
0
nevergone képe

Én azzal kezdeném, hogy a Drupal 5.1-et felfrissíteném Drupal 7-re (vagy legalább Drupal 6-ra) és elolvasnám Nagy Gusztáv könyvét.

0
0
Syl képe

Igen a Drupal 7.1-el is dolgozgattam és ott van egy olyan opció, hogy egy kis Settings gombra kattintok és egyből bejön a forráskód. Nagyon tetszetős dolog :) 6-ot is néztem, tényleg jobb. Sajnos a probléma csak annyi, hogy ilyen téren kötve van a kezem. Nem egy oldal üzemel a szerver alól és nem tudok hozzáférni olyan szinten, hogy egy upgrade-t megcsináljak :(

0
0
Szekeres_Juli képe

tévedés volt

0
0